Πώς να διορθώσετε το «Δημιουργία καναλιού» που δεν εμφανίζεται στο WhatsApp

Πώς να διορθώσετε το «Δημιουργία καναλιού» που δεν εμφανίζεται στο WhatsApp

Πρόσφατα, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων WhatsApp που ανήκει στη Meta κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται «Κανάλια». Τα κανάλια WhatsApp είναι διαθέσιμα παγκοσμίως, αλλά οι περισσότερες λειτουργίες που σχετίζονται με τα κανάλια δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες.

Εάν δεν γνωρίζετε, τα κανάλια WhatsApp είναι βασικά ομάδες μετάδοσης που μπορείτε να ακολουθήσετε για να λάβετε ειδικές πληροφορίες. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα δημοφιλή κανάλια WhatsApp διασημοτήτων ή οργανισμών για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Οι ενημερώσεις στα κανάλια WhatsApp είναι περισσότερο σαν μονόδρομα μηνύματα που μπορούν να στείλουν οι διαχειριστές στους ακόλουθούς τους. Οι διαχειριστές του καναλιού WhatsApp μπορούν να στέλνουν κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, αυτοκόλλητα, δημοσκοπήσεις κ.λπ. στο κανάλι.

Ενώ τα κανάλια WhatsApp είναι μια δωρεάν δυνατότητα, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα όπως «Δημιουργία καναλιού που δεν εμφανίζεται στο WhatsApp». Σύμφωνα με τους χρήστες, τα κανάλια WhatsApp είναι διαθέσιμα, αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέο.

Έτσι, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp αλλά το Η επιλογή Δημιουργία καναλιού δεν εμφανίζεται στο WhatsApp, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, συζητήσαμε γιατί δεν μπορείτε να δημιουργήσετε το κανάλι WhatsApp και τι μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

Γιατί το «Δημιουργία καναλιού» δεν εμφανίζεται στο WhatsApp;

Η επιλογή «Δημιουργία καναλιού» δεν είναι διαθέσιμη στο WhatsApp για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Το WhatsApp ανέφερε ξεκάθαρα στο blog του ότι τα κανάλια έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν αλλά δεν είναι διαθέσιμα σε όλους.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα Κανάλια στην καρτέλα Ενημερώσεις, πρέπει να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής. Μόλις εγγραφείτε στη λίστα αναμονής, θα ειδοποιηθείτε όποτε είναι διαθέσιμα τα κανάλια WhatsApp.

Ακόμη και όπου είναι διαθέσιμα τα κανάλια WhatsApp, η εταιρεία σταδιακά παρουσιάζει τις νέες δυνατότητες. Επομένως, είναι πιθανό να βλέπετε κανάλια WhatsApp, αλλά ορισμένες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα δημιουργίας καναλιού, ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε εσάς.

Επομένως, εάν η Δημιουργία καναλιού δεν είναι διαθέσιμη στο WhatsApp, είναι σαφές ότι η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε εσάς. Κάποιοι άλλοι λόγοι θα μπορούσαν να είναι η χρήση μιας παλιάς έκδοσης του WhatsApp.

Πώς να διορθώσετε το «Δημιουργία καναλιού» που δεν εμφανίζεται στο WhatsApp

Εάν η Δημιουργία καναλιού δεν είναι διαθέσιμη στο WhatsApp, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να το επιλύσετε. Οι λειτουργίες κυκλοφορούν σταδιακά και μπορεί να χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες ή μήνες για να προσεγγιστούν όλοι.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να διορθώσετε το Create Channel να μην εμφανίζεται στο WhatsApp. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι θα λειτουργήσουν μόνο εάν η δυνατότητα είναι διαθέσιμη.

1) Βεβαιωθείτε ότι τα κανάλια είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κανάλια WhatsApp έχουν αρχίσει να διατίθενται παγκοσμίως, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα σε όλους. Από τώρα, έχει κυκλοφορήσει 150 χώρες.

Η λειτουργία θα χρειαστεί μερικές ακόμη εβδομάδες ή μήνες για να φτάσει σε άλλες περιοχές. Ακόμα κι αν τα κανάλια WhatsApp είναι διαθέσιμα, οι λειτουργίες του θα κυκλοφορούν σταδιακά.

Το WhatsApp αναφέρεται σε αυτό επίσημο ιστολόγιο ότι ορισμένες λειτουργίες, όπως η δημιουργία ενός νέου καναλιού, ενδέχεται να μην είναι ακόμα διαθέσιμες σε εσάς. Επομένως, εάν η Δημιουργία καναλιών δεν είναι διαθέσιμη σε εσάς, το πιθανότερο είναι ότι η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα σε εσάς.

2) Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή WhatsApp είναι ενημερωμένη

Εκσυγχρονίζω

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για Η δημιουργία καναλιού δεν είναι διαθέσιμη στο WhatsApp είναι ότι χρησιμοποιεί μια παλιά έκδοση της εφαρμογής. Εάν θέλετε να γνωρίσετε τα νέα κανάλια WhatsApp, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε την εφαρμογή από το Google Play Store ή Apple App Store.

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση της εφαρμογής WhatsApp, δεν θα μπορείτε να δείτε ή να δημιουργήσετε ένα νέο κανάλι στην εφαρμογή. Έτσι, κατευθυνθείτε στο Google Play Store ή στο Apple App Store και ενημερώστε την εφαρμογή WhatsApp.

3) Ελέγξτε για τη Συμβατότητα συσκευής

Ελέγξτε για τη Συμβατότητα συσκευής

Λοιπόν, η συμβατότητα συσκευών δεν θα είναι πρόβλημα μέχρι να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ παλιό smartphone. Ορισμένες λειτουργίες του WhatsApp προορίζονται να λειτουργούν σε σύγχρονα τηλέφωνα Android ή iPhone.

Εάν έχετε τοποθετήσει την εφαρμογή WhatsApp στο Android σας για να αποκλείσετε τα προβλήματα συμβατότητας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δείτε ποτέ τα κανάλια WhatsApp.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα συμβατό τηλέφωνο Android ή iPhone για να απολαύσετε τα νέα κανάλια WhatsApp. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό ιστοσελίδα από το WhatsApp για να μάθετε για τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα.

4) Ελέγξτε την Κατάσταση διακομιστή

Ελέγξτε εάν οι διακομιστές του WhatsApp είναι εκτός λειτουργίας

Όπως κάθε άλλη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για Android και iPhone, το WhatsApp αντιμετωπίζει περιστασιακές διακοπές λειτουργίας. Οι διακομιστές είναι κατά καιρούς εκτός λειτουργίας για εργασίες συντήρησης.

Όταν οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες από τις δυνατότητες της εφαρμογής WhatsApp, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας δημιουργίας καναλιού. Επομένως, εάν η δυνατότητα δημιουργίας καναλιών WhatsApp ήταν προηγουμένως διαθέσιμη σε εσάς, αλλά δεν είναι τώρα, πρέπει να ελέγξετε για προβλήματα από την πλευρά του διακομιστή.

Μπορείτε να παρακολουθείτε αυτό ιστοσελίδα από τον downdetector για να γνωρίζετε την κατάσταση διακομιστή του WhatsApp σε πραγματικό χρόνο. Εάν οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας, πρέπει να περιμένετε μέχρι να γίνει επαναφορά των διακομιστών.

5) Εγγραφείτε στο πρόγραμμα WhatsApp Beta

Το πρόγραμμα WhatsApp Beta

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε τη δυνατότητα δημιουργίας καναλιού, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα WhatsApp Beta. Αν και δεν είναι ένας σίγουρος τρόπος για τη δημιουργία καναλιών WhatsApp, αυξάνει τις πιθανότητές σας να γίνετε κατάλληλοι για τη λειτουργία.

Για να κατεβάσετε το WhatsApp Beta στο Android, πρέπει να γίνετε δοκιμαστής beta της εφαρμογής. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα WhatsApp Beta. για αυτό, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας – Πώς να κατεβάσετε το WhatsApp Beta.

Διαβάστε το άρθρο και γίνετε δοκιμαστής beta της εφαρμογής WhatsApp. Μόλις τελειώσετε, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή WhatsApp Messenger (Beta) από το επίσημο κατάστημα εφαρμογών.

6) Δοκιμάστε την εφαρμογή WhatsApp Business

WhatsApp Business App

Η δυνατότητα δημιουργίας καναλιών WhatsApp είναι κυρίως διαθέσιμη σε λογαριασμούς WhatsApp Business. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε να κατεβάσετε την εφαρμογή WhatsApp Business για να αυξήσετε τις πιθανότητες καταλληλότητάς σας.

Εάν δεν γνωρίζετε, η εφαρμογή WhatsApp Business είναι δωρεάν για λήψη στο Google Play Store και το Apple App Store. Φέρνει πολλά εργαλεία για να σας βοηθήσει να διευθύνετε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά.

Μπορείτε εύκολα να μετεγκαταστήσετε τον υπάρχοντα λογαριασμό WhatsApp Messenger στον επαγγελματικό λογαριασμό. Αυτό θα μεταφέρει το ιστορικό συνομιλιών και τα αρχεία πολυμέσων στον νέο επαγγελματικό λογαριασμό.

Ωστόσο, το ιστορικό συνομιλιών σας δεν θα μετακινηθεί ξανά στο WhatsApp Messenger εάν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Business. Έχοντας αυτό υπόψη, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε την εφαρμογή WhatsApp Business.

  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το WhatsApp Business App.
  • Τώρα επαληθεύστε τον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησής σας.
  • Επαναφέρετε τα υπάρχοντα δεδομένα του λογαριασμού σας από το αντίγραφο ασφαλείας.
  • Ρυθμίστε το δικό σας Επωνυμία Επιχείρησης για να οριστικοποιήσετε τις ρυθμίσεις.
  • Μόλις τελειώσετε, ολοκληρώστε τη δημιουργία του προφίλ σας. Μπορείτε να πατήσετε Περισσότερες Επιλογές > Ρυθμίσεις για να εξερευνήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Αυτό είναι! Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό WhatsApp Business. Μόλις δημιουργηθεί, μεταβείτε στο πάτημα Ενημερώσεις, πατήστε το (+) εικονίδιο & επιλέξτε Δημιουργία καναλιού.

Πώς να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp σε Android & iPhone;

Εάν εμφανιστεί η επιλογή Δημιουργία καναλιού στον λογαριασμό σας, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα κανάλι WhatsApp.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για πώς να δημιουργήσετε κανάλια WhatsApp σε Android & iPhone. Βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από αυτόν τον οδηγό για να μάθετε τα βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση καναλιών WhatsApp, ακολουθήστε τον οδηγό μας – Κανάλια WhatsApp: Πώς να βρείτε, να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε κανάλια.

Λοιπόν, αυτός ο οδηγός είναι σχετικά με το πώς να διορθώσετε το «Δημιουργία καναλιού που δεν εμφανίζεται» στο WhatsApp. Έχουμε κοινοποιήσει όλους τους πιθανούς λόγους που οδηγούν στο ότι η δημιουργία καναλιού δεν είναι διαθέσιμη στο WhatsApp. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια Δημιουργώντας κανάλια WhatsApp στο Android ή το iPhone σας.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *