Πώς να διορθώσετε το “err_tunnel_connection_failed” στο Google Chrome

Το μήνυμα σφάλματος “err_tunnel_connection_failed” του Google Chrome εμφανίζεται όταν το πρόγραμμα περιήγησης αποτυγχάνει να πραγματοποιήσει σύνδεση με τους ιστότοπούς σας. Θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της σύνδεσής σας και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό.

Εάν είστε περίεργοι να μάθετε γιατί παρουσιάζεται το σφάλμα, είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός κακού διακομιστή μεσολάβησης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα με το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Δωρεάν Ιστότοποι μεσολάβησης Youtube: Ξεμπλοκάρετε το YouTube το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης για να διορθώσετε το σφάλμα err_tunnel_connection_failed

Όταν το Chrome αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τον διακομιστή μεσολάβησης όπως το τρέχον, απενεργοποιήστε τον διακομιστή μεσολάβησης και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία διακομιστή μεσολάβησης τόσο από τον Πίνακα Ελέγχου όσο και από τις Ρυθμίσεις. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο Ρυθμίσεις.

Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις πατώντας ταυτόχρονα Windows + I.
Επιλέξτε Δίκτυο & Διαδίκτυο στο παράθυρο Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Proxy από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης.
Απενεργοποίηση Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων στα δεξιά.

Απενεργοποίηση Χρησιμοποιήστε επίσης διακομιστή μεσολάβησης.
Εκκινήστε το Chrome και δείτε αν μπορείτε να συνδεθείτε στους ιστότοπούς σας.

Οι ιστότοποί σας θα πρέπει να φορτώνονται όταν απενεργοποιείτε τον διακομιστή μεσολάβησης. Ωστόσο, εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης για κάποιο λόγο, επικοινωνήστε με την ομάδα διακομιστών σας για να διορθώσετε τα προβλήματα που προκαλούν το Chrome να εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος “err_tunnel_connection_failed”.

Επαναφέρετε τη στοίβα δικτύου σας

Η διαμόρφωση του δικτύου σας καθορίζει τον τρόπο σύνδεσης του υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο. Ας υποθέσουμε ότι οι ρυθμίσεις του δικτύου σας έχουν προβλήματα ή δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να το διορθώσετε για να εξαλείψετε το σφάλμα σύνδεσης στο Chrome.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επαναφέρετε ολόκληρη τη στοίβα δικτύου στα Windows. Αυτό θα διορθώσει τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις του δικτύου σας και το σφάλμα “err_tunnel_connection_failed” πιθανότατα θα επιλυθεί.

“Netflix Party” & 4 περισσότερες επεκτάσεις Chrome κλέβει δεδομένα περιήγησης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μεταβείτε στο μενού Έναρξη, αναζητήστε τη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής. Επιλέξτε Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή, μία κάθε φορά, στη γραμμή εντολών και πατήστε Enter. Αφήστε κάθε εντολή να πάρει τον δικό της χρόνο για να εκτελεστεί.

ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
netsh int ip reset
netsh winsock reset

Αφού εκτελέσετε όλες αυτές τις εντολές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας ανοίγοντας το μενού Έναρξη, επιλέγοντας το εικονίδιο Power και επιλέγοντας Επανεκκίνηση.
Εκκινήστε το Chrome κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και προσπαθήστε να ανοίξετε τους ιστότοπούς σας.

Ελέγξτε εάν οι επεκτάσεις του Chrome είναι ο ένοχος

Το Chrome σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε διάφορες επεκτάσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μερικές φορές, αυτές οι επεκτάσεις έχουν κόστος. Αυτό το κόστος είναι συνήθως η παρεμβολή της επέκτασης στον τρόπο λειτουργίας του Chrome.

Όταν συμβεί αυτό, το Chrome αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, όπως το “err_tunnel_connection_failed”. Ένας τρόπος για να παρακάμψετε αυτά τα ζητήματα που σχετίζονται με τις επεκτάσεις είναι να εκκινήσετε το Chrome χωρίς επεκτάσεις και να δείτε εάν οι ιστοτόποι σας φορτώνονται. Εάν το κάνουν, μία ή περισσότερες από τις επεκτάσεις σας είναι ο ένοχος.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μία επέκταση κάθε φορά για να βρείτε τελικά την προβληματική επέκταση. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό το ελαττωματικό πρόσθετο για να διορθώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome.

Ανοίξτε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης.

Φορτώστε τους ιστότοπούς σας σε αυτό το παράθυρο ανώνυμης περιήγησης.
Εάν οι ιστότοποί σας φορτώνονται χωρίς προβλήματα, πιθανότατα οι επεκτάσεις σας είναι ο ένοχος. Σε αυτήν την περίπτωση, κλείστε την ανώνυμη περιήγηση και επιστρέψτε στο κανονικό παράθυρο του Chrome. Εκεί, επιλέξτε το μενού με τις τρεις κουκκίδες του Chrome και επιλέξτε Περισσότερα εργαλεία > Επεκτάσεις.
Απενεργοποιήστε όλες τις επεκτάσεις σας εκτός από μία. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να ανοίξετε τους ιστότοπούς σας. Συνεχίστε να ενεργοποιείτε ένα πρόσθετο κάθε φορά και τελικά θα βρείτε αυτό που προκαλεί το πρόβλημα.

Μπορείτε να καταργήσετε την προβληματική επέκταση επιλέγοντας Κατάργηση.

Κατανοούμε ότι η κατάργηση μιας επέκτασης σημαίνει την κατάργηση μιας λειτουργίας από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το καλό είναι ότι το Web Store του Chrome έχει πολλές επεκτάσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πιθανότατα θα βρείτε μια καλή εναλλακτική για την επέκταση που μόλις καταργήσατε. Έτσι, κατευθυνθείτε στο κατάστημα και ελέγξτε τις διαθέσιμες επεκτάσεις για χρήση.

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS σας

Το Chrome μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα “err_tunnel_connection_failed” επειδή οι διακομιστές DNS σας δεν λειτουργούν. Αυτοί οι διακομιστές βοηθούν τα προγράμματα περιήγησης ιστού να μεταφράζουν ονόματα τομέα σε διευθύνσεις IP, αλλά τα προγράμματα περιήγησής σας δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς έναν διακομιστή που λειτουργεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αλλάξετε τους τρέχοντες διακομιστές DNS σε κάτι πιο αξιόπιστο, όπως τους δημόσιους διακομιστές DNS της Google. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε αυτήν την αλλαγή στον υπολογιστή σας με Windows.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου στον υπολογιστή σας.
Επιλέξτε Δίκτυο και Διαδίκτυο > Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.
Επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.

Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες.
Επισημάνετε το Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Χρήση των ακόλουθων διευθύνσεων διακομιστή DNS.

Εισαγάγετε 8.8.8.8 στο πεδίο Προτιμώμενος διακομιστής DNS και 8.8.4.4 στο πεδίο Εναλλακτικός διακομιστής DNS. Στη συνέχεια, επιλέξτε OK στο κάτω μέρος.
Εκκινήστε το Chrome και προσπαθήστε να ανοίξετε τους ιστότοπούς σας.

Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης στο Chrome

Τα προηγούμενα δεδομένα περιήγησής σας συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα με τα προγράμματα περιήγησής σας. Ωστόσο, μερικές φορές, αυτά τα δεδομένα παρεμβαίνουν στις τρέχουσες περιόδους περιήγησής σας, προκαλώντας προβλήματα όπως “err_tunnel_connection_failed”.

10 καλύτερα δωρεάν. Δημόσιοι διακομιστές DNS το 2022 (Τελευταία λίστα)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σε αυτήν την περίπτωση, διαγράψτε τα προηγούμενα δεδομένα του Chrome σας και πιθανότατα το σφάλμα σας θα επιλυθεί.

Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome και πατήστε Enter. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου που σας επιτρέπει να διαγράψετε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησής σας: chrome://settings/clearBrowserData Επιλέξτε ένα χρονικό εύρος για να διαγράψετε δεδομένα από το αναπτυσσόμενο μενού Εύρος χρόνου. Στη συνέχεια, επιλέξτε το είδος των δεδομένων που θέλετε να αφήσετε και επιλέξτε Εκκαθάριση δεδομένων.

Κάντε επανεκκίνηση του Chrome όταν διαγράψετε τα δεδομένα περιήγησής σας και προσπαθήστε να ανοίξετε τους ιστότοπούς σας.

Ενημερώστε το Google Chrome

Όπως όλες οι άλλες εφαρμογές, το Chrome δεν είναι χωρίς βασικά προβλήματα. Για παράδειγμα, το σφάλμα “err_tunnel_connection_failed” μπορεί να οφείλεται σε σφάλμα συστήματος που περιέχει ο κώδικας του Chrome.

Η ενημέρωση του προγράμματος περιήγησής σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε προβλήματα όπως αυτό. Η Google προωθεί συχνά διορθώσεις σφαλμάτων και άλλες βελτιώσεις στο Chrome και η εγκατάσταση αυτών των ενημερώσεων μπορεί να επιλύσει πολλά προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Οι ενημερώσεις του Chrome είναι δωρεάν, γρήγορες και εύκολες στη λήψη. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

Εκκινήστε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome.

Το Chrome θα αρχίσει αυτόματα να αναζητά και να εγκαθιστά τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Επιλέξτε Επανεκκίνηση όταν έχετε εγκαταστήσει τις ενημερώσεις για να τεθούν σε ισχύ αυτές οι ενημερώσεις.

Ανοίξτε τους ιστότοπούς σας με το Chrome.

Διορθώστε το err_tunnel_connection_failed με Επαναφορά του Google Chrome

Εάν το πρόβλημα “err_tunnel_connection_failed” με το Chrome παραμένει, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας στις εργοστασιακές προεπιλογές και δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επειδή φέρνει όλες τις προσαρμοσμένες (ακόμη και τις εσφαλμένα καθορισμένες) ρυθμίσεις σας στις προεπιλεγμένες τιμές τους, επιλύοντας τη διαμόρφωση του δικτύου σας και τα σφάλματα του Chrome.

Ανοίξτε το Chrome, επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
Επιλέξτε Για προχωρημένους > Επαναφορά και εκκαθάριση στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά.
Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους στο παράθυρο στα δεξιά.

Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων στο πλαίσιο που ανοίγει.

Επανεκκινήστε το Chrome όταν επαναφέρετε τις ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, εκκινήστε τους ιστότοπούς σας.

Τα σφάλματα σύνδεσης του Chrome δεν είναι δύσκολο να διορθωθούν

Τα σφάλματα σύνδεσης του Chrome μπορεί να φαίνονται τρομακτικά την πρώτη φορά, αλλά αυτά τα σφάλματα συνήθως διορθώνονται εύκολα. Μπορείτε να τροποποιήσετε μια ρύθμιση δικτύου εδώ και εκεί στον υπολογιστή σας για να επιλύσετε τα περισσότερα προβλήματα με το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αφού διορθώσετε το σφάλμα “err_tunnel_connection_failed” του Chrome χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους ιστότοπούς σας χωρίς προβλήματα .

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *