Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ρεύματος επί του παρόντος».

Τα λειτουργικά συστήματα Windows είναι επιρρεπή σε σφάλματα. Παρόλο που η Microsoft καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαλείψει σφάλματα και δυσλειτουργίες στο λειτουργικό σύστημα, υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης.

Είναι σύνηθες για τους χρήστες των Windows να αντιμετωπίζουν περιστασιακά προβλήματα όπως σφάλματα προγράμματος οδήγησης, το μενού έναρξης που δεν λειτουργεί, σφάλματα BSOD κ.λπ. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν για ένα ασυνήθιστο μήνυμα σφάλματος “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή”.

Το μήνυμα ” Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας προς το παρόν ” εμφανίζεται όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο εικονίδιο λειτουργίας του υπολογιστή Windows 10 ή Windows 11. Το πρόβλημα είναι πιο εμφανές στα Windows 10 αλλά και προβληματίζει ορισμένους χρήστες των Windows 11.

Πώς να βρείτε τις διαθέσιμες θέσεις μνήμης στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Διορθώστε το σφάλμα «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας».

Όταν κάνουν κλικ στο μενού Power των Windows, αντί να βρουν τις επιλογές για Τερματισμός, Επανεκκίνηση, Αναστολή λειτουργίας ή Αδρανοποίηση, οι χρήστες βλέπουν το μήνυμα «Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή». Εάν το μήνυμα εμφανίζεται επίσης στον υπολογιστή σας με Windows, ορίστε τι πρέπει να κάνετε για να το επιλύσετε.

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα “Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας”;

Το μήνυμα λάθους There are Currently No Power Options Available εμφανίζεται συνήθως για δύο λόγους. Πρώτον, εάν έχετε ανακαλέσει την πρόσβαση για χρήση των επιλογών παροχής ενέργειας και, δεύτερον, εάν τα Windows δεν μπορούν να διαβάσουν την τρέχουσα διαμόρφωση του σχεδίου παροχής ενέργειας.

Μερικές φορές, εμφανίζεται επίσης το “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή” λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος των Windows. Τώρα που γνωρίζετε τους κύριους λόγους για το σφάλμα “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ρεύματος επί του παρόντος”, δείτε πώς μπορείτε να το επιλύσετε.

Πώς να επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11 χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1) Διαμορφώστε τις Επιλογές Ενέργειας στον Επεξεργαστή Πολιτικής Τοπικής Ομάδας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Πολιτικής Τοπικής Ομάδας για να επιλύσετε το μήνυμα λάθους “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή”. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Local Group Policy Editor. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας από τη λίστα.

 

2. Στο Πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικών πολιτικών ομάδας, μεταβείτε στην ενότητα Ρύθμιση παραμέτρων χρήστη > Πρότυπα διαχείρισης > Μενού έναρξης και γραμμή εργασιών .

 

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, βρείτε μια καταχώρηση « Κατάργηση και αποτροπή πρόσβασης στις εντολές Τερματισμός λειτουργίας, Επανεκκίνηση, Αναστολή λειτουργίας και Αδρανοποίηση ». Μόλις το βρείτε, κάντε διπλό κλικ πάνω του.

 

4. Στο Παράθυρο Κατάργηση και αποτροπή πρόσβασης στις εντολές Τερματισμός λειτουργίας, Επανεκκίνηση, Αναστολή λειτουργίας και Αδρανοποίηση, επιλέξτε « Απενεργοποιημένο ».

Επαγγελματική Κουρευτική Μηχανή Ρεύματος Philips HC5100/15(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο Ok.

Αυτό είναι! Αυτό θα ενεργοποιήσει τις επιλογές τροφοδοσίας στον υπολογιστή σας με Windows. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows αφού κάνετε τις αλλαγές.

2) Επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να διορθώσετε το σφάλμα επιλογής ενέργειας

Μπορείτε επίσης να κάνετε μερικές αλλαγές στο μητρώο των Windows για να επιλύσετε το μήνυμα λάθους “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή”. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Μητρώο. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από τη λίστα επιλογών.

 

2. Όταν ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

HKEY_CURRENT_USERΛογισμικόMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

 

3. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση NoClose στη δεξιά πλευρά.

 

4. Στο πεδίο Δεδομένα τιμής, πληκτρολογήστε ‘ 0 ‘ και κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

 

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό πιθανότατα θα διορθώσει το μήνυμα λάθους “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας προς το παρόν”.

3) Διορθώστε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος ενεργοποιούν επίσης το μήνυμα λάθους “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή”. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να διορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία στο λειτουργικό σας σύστημα Windows. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε « Εκτέλεση ως διαχειριστής ».

 

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, επικολλήστε τη δεδομένη εντολή και πατήστε το κουμπί Enter.

sfc /scannow

 

3. Πρέπει να περιμένετε έως ότου η εντολή διορθώσει τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.

Η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνο για να ολοκληρωθεί, καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των κατεστραμμένων αρχείων που έχετε. Πρέπει να περιμένετε υπομονετικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Πώς να μοιραστείτε ένα βίντεο YouTube σε μια συγκεκριμένη στιγμή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4) Επαναφέρετε το προεπιλεγμένο σχέδιο ενέργειας μέσω CMD

Αυτό είναι ένα άλλο καλύτερο τέχνασμα της γραμμής εντολών για την επίλυση του μηνύματος λάθους “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CMD για να επαναφέρετε το προεπιλεγμένο σχέδιο παροχής ενέργειας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής».

 

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, επικολλήστε τη δεδομένη εντολή και πατήστε το κουμπί Enter.

powercfg -restoredefaultschemes

 

3. Αυτό θα επαναφέρει αμέσως το προεπιλεγμένο σχέδιο παροχής ενέργειας.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή”.

5) Εκτελέστε το Power Troubleshooter

Τόσο τα Windows 10 όσο και τα Windows 11 σάς επιτρέπουν να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιλογή τροφοδοσίας. Διαθέτετε επίσης ένα ειδικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων τροφοδοσίας που μπορείτε να εκτελέσετε για να επιλύσετε διάφορα σφάλματα επιλογών παροχής ενέργειας. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων τροφοδοσίας στα Windows.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων .

 

2. Στην οθόνη Αντιμετώπιση προβλημάτων, πατήστε στην επιλογή Άλλα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων .

 

3. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και βρείτε το Power. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση δίπλα στο Power για να εκτελέσετε το Power Troubleshooter.

 

4. Τώρα, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Αυτό είναι! Αφού το Power Troubleshooter ολοκληρώσει τη διαδικασία, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Μετά την επανεκκίνηση, θα λάβετε ξανά τις επιλογές ενέργειας.

6) Χρησιμοποιήστε το σημείο επαναφοράς συστήματος

 

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις επιλογές παροχής ενέργειας μετά την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής ή ενημέρωσης, πρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη κατάσταση της συσκευής σας.

Στα Windows 10/11, μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα προηγούμενο σημείο επαναφοράς. Έτσι, εάν έχετε ενεργοποιημένο το σημείο επαναφοράς, μπορείτε να επιστρέψετε στην κατάσταση όταν είναι διαθέσιμες οι επιλογές λειτουργίας.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για τη δημιουργία ενός σημείου επαναφοράς στα Windows. Εάν έχετε σημείο επαναφοράς, ανοίξτε την αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Recovery. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Recovery και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επιστρέψετε στο προηγούμενο σημείο επαναφοράς.

7) Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

 

Ενδέχεται να εμφανιστεί το μήνυμα λάθους “Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας” λόγω σφαλμάτων και δυσλειτουργιών. Παρόλο που η Microsoft εγκαθιστά τις ενημερώσεις των Windows στη συσκευή σας στο παρασκήνιο, εξακολουθεί να συνιστάται να ελέγχετε για τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Είναι πιθανό να εμφανίζεται το σφάλμα “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας προς το παρόν” λόγω ενός σφάλματος, το οποίο μπορεί να έχει ήδη διορθωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Επομένως, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update και να κάνετε κλικ στο Έλεγχος για ενημερώσεις στη δεξιά πλευρά. Τα Windows θα ελέγξουν αυτόματα για ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσουν.

8) Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows

Εάν όλα αποτύχουν, η τελευταία επιλογή που απομένει είναι να επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα Windows στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Όταν επαναφέρετε τον υπολογιστή σας με Windows, όλες οι ρυθμίσεις του χρήστη θα οριστούν στις προεπιλογές. Θα επαναφέρει επίσης τις επιλογές ενέργειας και τις διαμορφώσεις του σχεδίου παροχής ενέργειας.

Έχετε δύο επιλογές όταν πρόκειται για την επαναφορά του συστήματος. Το πρώτο σάς επιτρέπει να διατηρείτε τα αρχεία σας και το δεύτερο αφαιρεί τα πάντα.

Επομένως, επιλέξτε προσεκτικά την επιλογή σας κατά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows. Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας – Επαναφορά υπολογιστή με Windows .

Επομένως, αυτός ο οδηγός αφορά τον τρόπο διόρθωσης του μηνύματος λάθους “Δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές ενέργειας αυτήν τη στιγμή” στο λειτουργικό σύστημα Windows. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του σφάλματος επιλογών ενέργειας στα Windows, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

 

Λήψη ταπετσαριών Pixel 7 και Pixel 7 Pro (Υψηλής ποιότητας)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5252

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *