Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 43 της συσκευής γραφικών

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 43 της συσκευής γραφικών (8 μέθοδοι)

Μετά τη μορφοποίηση των Windows ή την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης έκδοσης, οι χρήστες των Windows 11 αντιμετωπίζουν συχνά ένα ασυνήθιστο μήνυμα σφάλματος που συνδέεται με το πρόγραμμα οδήγησης της οθόνης που λέει: «Τα Windows σταμάτησαν αυτήν τη συσκευή επειδή ανέφερε προβλήματα. (Κωδικός 43′. Το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται στη διαχείριση συσκευών κατά την ενεργοποίηση της συσκευής.

Εάν λάβατε το ίδιο σφάλμα πρόσφατα, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό. Συζητήσαμε γιατί εμφανίζεται το σφάλμα Code 43 Display Driver και τι μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ας αρχίσουμε.

Τι είναι το σφάλμα κωδικού 43 στο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης;

Εάν λάβατε πρόσφατα τον κωδικό σφάλματος 43, σημαίνει απλώς ότι τα Windows 11 απέτυχαν να δημιουργήσουν επικοινωνία με τη συσκευή και τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης έχουν διακοπεί.

Αυτό το σφάλμα έχει να κάνει πολύ με τα προγράμματα οδήγησης οθόνης που χρησιμοποιούνται στον υπολογιστή σας. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια αποτυχία υλικού.

Ωστόσο, προτού προβλέψουμε τα χειρότερα, πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια βασική αντιμετώπιση προβλημάτων για να προσδιορίσουμε αν πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού ή υλικού.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην
Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να κάνετε σάρωση για αλλαγές υλικού στα Windows

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στα Windows 11

Πώς να ελέγξω την κάρτα γραφικών (GPU) στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 43 του προγράμματος οδήγησης συσκευής γραφικών;

Δεδομένου ότι ο λόγος για τον Κωδικό Σφάλματος 43 στα Windows 11 είναι άγνωστος, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του προγράμματος οδήγησης οθόνης. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε τον κωδικό σφάλματος 43 του προγράμματος οδήγησης γραφικών στα Windows 11.

1. Τερματίστε τη λειτουργία του υπολογιστή/φορητού υπολογιστή σας

Απαιτείται τερματισμός λειτουργίας ή αναγκαστικός τερματισμός λειτουργίας για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων στα Windows 11. Ο τερματισμός λειτουργίας θα αφαιρέσει δυσλειτουργίες και σφάλματα που ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με το εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11.
  • Στο μενού Έναρξη, κάντε κλικ στο Κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης και επιλέξτε ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
  • Περιμένετε περίπου 5 λεπτά και ενεργοποιήστε ξανά τον υπολογιστή σας.

Εάν δεν μπορείτε να τερματίσετε τη λειτουργία, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για να εξαναγκαστεί να τερματιστεί. Μετά την απενεργοποίηση, φροντίστε να περιμένετε περίπου 5 λεπτά πριν την ενεργοποιήσετε.

2. Εκτελέστε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών

Τα Windows 11 διαθέτουν ένα ειδικό εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση προβλημάτων με το υλικό και τις συσκευές. Το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών μπορεί να βρει και να διορθώσει υπάρχοντα προβλήματα με τη συσκευή γραφικών σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και να δείτε εάν βοηθάει.

1. Για να εκτελέσετε την Αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού και συσκευών, πληκτρολογήστε PowerShell στην Αναζήτηση των Windows 11.

2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Windows PowerShell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

3. Όταν ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell, εκτελέστε τη δεδομένη εντολή:

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

4. Αυτό θα ανοίξει το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού και συσκευών στα Windows 11.

Επόμενο

5. Απλώς κάντε κλικ Επόμενο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας, ελέγξτε εάν το σφάλμα εξακολουθεί να εμφανίζεται και εάν τα Windows εντοπίζουν τη συνδεδεμένη κάρτα γραφικών σας.

3. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Πολλοί χρήστες των Windows 11 ισχυρίστηκαν ότι επιλύουν το πρόβλημα του κωδικού σφάλματος 43 της συσκευής γραφικών ενημερώνοντας το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το κάνετε και να δείτε αν διορθώνει το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης δέντρο.

αναπτύξτε την επιλογή Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή γραφικών σας και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Στο μήνυμα που εμφανίζεται, επιλέξτε Αυτόματη αναζήτηση για ενημερωμένο λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης.

Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης

Αυτό είναι! Απλώς πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης γραφικών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης.

4. Επαναφέρετε τις ενημερώσεις προγράμματος οδήγησης γραφικών

Εάν η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης γραφικών δεν βοήθησε, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στην προηγούμενη έκδοση και να δείτε αν το κάνει. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης δέντρο.

Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή γραφικών σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Στις ιδιότητες του προγράμματος οδήγησης γραφικών, κάντε κλικ στο Roll Back Driver.

Roll Back Driver

Αυτό είναι! Τώρα, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών στην προηγούμενη έκδοση. Μετά την επαναφορά, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

5. Απεγκαταστήστε τη συσκευή γραφικών

Εάν τόσο η ενημέρωση όσο και η επαναφορά απέτυχαν να διορθώσουν τον κωδικό σφάλματος 43 της συσκευής γραφικών, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε τη συσκευή γραφικών από το σύστημά σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αγώνων.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το Προσαρμογείς οθόνης δέντρο.

αναπτύξτε την επιλογή Προσαρμογείς οθόνης

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή γραφικών σας και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Στις ιδιότητες του προγράμματος οδήγησης γραφικών, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση συσκευής.

Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για επαναφορά

5. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ Απεγκατάσταση.

Απεγκατάσταση

6. Μόλις απεγκατασταθεί, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση, τα Windows 11 θα ενεργοποιήσουν αυτόματα τη συσκευή μαζί με τα συμβατά προγράμματα οδήγησης.

Αυτό είναι! Αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα με τον κωδικό σφάλματος 43 της συσκευής γραφικών που αντιμετωπίζετε.

6. Απενεργοποιήστε το Overclocking

Εάν είστε παίκτης και έχετε υπερχρονίσει τη GPU σας, πρέπει να επαναφέρετε τις αλλαγές. Ενώ το overclocking ενισχύει την απόδοση του παιχνιδιού, φέρνει επίσης πολλά προβλήματα.

Μπορεί επίσης να μειώσει τη διάρκεια ζωής της GPU σας. Οι πιθανότητες είναι ότι τα Windows δεν εντοπίζουν τη GPU σας λόγω λανθασμένων ρυθμίσεων overclock.

Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε το overclocking της GPU και να ελέγξετε αν λύνει το πρόβλημα.

7. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών από τον επίσημο ιστότοπο

Μερικές φορές, ο εξαναγκασμός ενός μη υπογεγραμμένου προγράμματος οδήγησης γραφικών μπορεί να προκαλέσει το Σφάλμα 43. Ενδέχεται να μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μη υπογεγραμμένο πρόγραμμα οδήγησης με επιτυχία, αλλά όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί το σφάλμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε ένα τέτοιο ζήτημα είναι να κάνετε λήψη και μη αυτόματη εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης γραφικών από τον επίσημο ιστότοπο. Ας υποθέσουμε ότι έχετε μια κάρτα γραφικών NVIDIA, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε μη αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης γραφικών από τον επίσημο ιστότοπο της NVIDIA.

Έτσι, βασικά, θα πρέπει να βρείτε το πιο κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών και να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα στη συσκευή σας.

8. Ενημερώστε το BIOS σας

Το BIOS είναι υλικολογισμικό που βασίζεται σε ένα τσιπ στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Χειρίζεται την προετοιμασία υλικού και εκτελεί διαδικασίες κατά την εκκίνηση.

Πρόβλημα ή εσφαλμένη διαμόρφωση του BIOS μπορεί να προκαλέσει το Σφάλμα 43 της συσκευής γραφικών. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώσετε το BIOS.

Η ενημέρωση του BIOS μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

Διαφορετικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο του YouTube για να μάθετε πώς να ενημερώσετε το BIOS στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η αντιμετώπιση προβλημάτων που βασίζεται σε λογισμικό θα διορθώσει τον κωδικό σφάλματος 43 του προγράμματος οδήγησης γραφικών. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να μεταφέρετε τον υπολογιστή ή την κάρτα γραφικών σας στο τοπικό κέντρο σέρβις για να αποκλείσετε την πιθανότητα σφάλματος υλικού. Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *