Πώς να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής στα Windows 11 (10 Μέθοδοι)

Πώς να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής στα Windows 11 (10 Μέθοδοι)

Περιεχόμενα

Το CMD είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη διαχείριση διαφορετικών δυνατοτήτων και επιλογών του λειτουργικού συστήματος Windows. Χρησιμοποιείται τόσο από τακτικούς όσο και από επαγγελματίες χρήστες για πρόσβαση στις κρυφές λειτουργίες και για την προσαρμογή διαφόρων πτυχών του λειτουργικού συστήματος.

Είναι πιθανό να είστε εξοικειωμένοι με τη γραμμή εντολών εάν χρησιμοποιείτε τα Windows για λίγο. Μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα για εσάς, όπως να ενεργοποιήσει κρυφές λειτουργίες, να κάνει σημαντικές αλλαγές στα βασικά αρχεία κ.λπ.

Αν και είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών στα Windows, θα πρέπει να ακολουθήσετε πρόσθετα βήματα για να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. ΕΝΑ Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή είναι μια ανυψωμένη γραμμή εντολών και είναι ιδανική για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πώς να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής στα Windows 11

Στα Windows 11, έχετε διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης της γραμμής εντολών ως διαχειριστής. Μπορείτε να εκτελέσετε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών χρησιμοποιώντας την εντολή RUN, το μενού γρήγορης πρόσβασης, τη Διαχείριση εργασιών, την Αναζήτηση των Windows κ.λπ. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί διαφορετικούς τρόπους εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής στα Windows 11. Ας αρχίσουμε.

1. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής μέσω της Αναζήτησης των Windows

Ο ευκολότερος τρόπος για να εκτελέσετε το CMD ως διαχειριστής στα Windows 11 είναι από την Αναζήτηση των Windows. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής μέσω της Αναζήτησης των Windows.

1. Πατήστε το Windows Key + S κουμπί για άνοιγμα Αναζήτηση των Windows.

2. Στην Αναζήτηση των Windows, πληκτρολογήστε CMD.

3. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

CMD

4. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο Εκτελέστε ως διαχειριστής στο δεξιό παράθυρο του αποτελέσματος αναζήτησης.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε το CMD ως διαχειριστής στα Windows 11 μέσω της Αναζήτησης.

2. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών

Η Διαχείριση Εργασιών είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για την εκτέλεση της Γραμμής εντολών ως διαχειριστής. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών.

1. Πληκτρολογήστε Task Manager στην αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών εφαρμογή από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Διαχειριστής εργασιών

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση εργασιών, κάντε κλικ στο Εκτέλεση νέας εργασίας στην επάνω δεξιά γωνία.

Εκτέλεση νέας εργασίας

3. Στη γραμμή εντολών Create New Task, πληκτρολογήστε CMDέλεγξε το Δημιουργήστε αυτήν την εργασία με δικαιώματα διαχειριστή.

Δημιουργήστε αυτήν την εργασία με δικαιώματα διαχειριστή

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανοίξετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής μέσω της Διαχείρισης εργασιών στα Windows 11.

3. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής μέσω του File Explorer

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά την Εξερεύνηση αρχείων των Windows, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής μέσω της Εξερεύνησης αρχείων.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων (Αυτός ο υπολογιστής) στον υπολογιστή σας.

2. Όταν ανοίξει η Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στο Τοπικός δίσκος > Windows > System32.

Τοπικός δίσκος > Windows > System32

4. Βρείτε την εφαρμογή cmd.exe. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

Αυτό είναι! Αυτός είναι ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής μέσω του File Explorer στα Windows 11.

4. Εκτελέστε το CMD ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας την εντολή RUN

Στα Windows, έχετε ένα πλαίσιο διαλόγου RUN που χρησιμοποιείται κυρίως για την εκτέλεση προγραμμάτων που δεν χρησιμοποιείτε απαραίτητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στις κρυφές δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος Windows. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο CMD ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας μια εντολή RUN

1. Πατήστε το Windows Key + R πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το Παράθυρο διαλόγου RUN.

Παράθυρο διαλόγου RUN

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε CMD.

CMD

3. Τώρα πατήστε το CTRL + Shift + Enter κλειδί για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 11.

CTRL + Shift + Enter

Αυτή είναι μια άλλη πιο εύκολη μέθοδος για το άνοιγμα της γραμμής εντολών ως διαχειριστής σε έναν υπολογιστή με Windows 11.

5. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας το μενού γρήγορης πρόσβασης

Το Μενού Γρήγορης Πρόσβασης των Windows 11 δεν έχει επιλογή να εκτελεί τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Τερματικό των Windows (Διαχειριστής) και στη συνέχεια να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών με ανυψωμένες εντολές.

1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη των Windows.

2. Στο μενού γρήγορης πρόσβασης, επιλέξτε Τερματικό (Διαχειριστής).

Windows Terminal (Διαχειριστής)

3. Όταν ανοίξει το τερματικό των Windows, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού. Τώρα, πατήστε CTRL και κάντε κλικ στη Γραμμή εντολών.

CTRL και κάντε κλικ στη Γραμμή εντολών

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής στα Windows 11.

6. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας τα Εργαλεία των Windows

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει παλαιότερες εκδόσεις των Windows όπως τα Windows 10, ίσως να είστε πολύ εξοικειωμένοι με τα Εργαλεία διαχείρισης. Το ίδιο έχει μετονομαστεί σε φάκελο Windows Tools στα Windows 11.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο Εργαλεία των Windows στα Windows 11 και να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Τύπος Εργαλεία των Windows στην Αναζήτηση των Windows 11.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή Windows Tools από τη λίστα με τα διαθέσιμα αποτελέσματα.

Εργαλεία των Windows

3. Όταν ανοίξει ο φάκελος Εργαλεία των Windows, κάντε δεξί κλικ στο Γραμμή εντολών & επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελέσει το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών με τον διαχειριστή απευθείας στα Windows 11.

7. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου

Ο Πίνακας Ελέγχου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για πρόσβαση σε όλες τις πιο χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος. Μπορεί να εκτελέσει τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής στα Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου για να εκτελέσετε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Πίνακας Ελέγχου εφαρμογή από τη λίστα των διαθέσιμων επιλογών.

Πίνακας Ελέγχου

2. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, επιλέξτε Μεγάλα εικονίδια στο Προβολή από: πέσει κάτω.

Προβολή κατά: αναπτυσσόμενο μενού

3. Τώρα κάντε κλικ στο Εργαλεία των Windows.

Εργαλεία των Windows

4. Στα Windows Tools, κάντε δεξί κλικ στο Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

Αυτό θα εκτελέσει αμέσως το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt με δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή σας Windows 11.

8. Δημιουργήστε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για την εκτέλεση του CMD ως διαχειριστής

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας στα Windows 11 για να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής. Μια αποκλειστική συντόμευση επιφάνειας εργασίας είναι ένας πιο απλός τρόπος πρόσβασης στο βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11.

2. Όταν ανοίξει η Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στο C:\Windows\System32.

Τοπικός δίσκος > Windows > System32

4. Αυτό θα προσθέσει τη συντόμευση της γραμμής εντολών στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

Τώρα, όποτε χρειάζεστε μια ανυψωμένη γραμμή εντολών, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση της γραμμής εντολών που έχετε δημιουργήσει και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

9. Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα πλήκτρο πληκτρολογίου στη συντόμευση επιφάνειας εργασίας CMD που δημιουργήσατε με την προηγούμενη μέθοδο. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια γραμμή εντολών ως διαχειριστής χρησιμοποιώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση επιφάνειας εργασίας CMD και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

2. Στις ιδιότητες CMD, μεταβείτε στο Συντομότερος τρόπος αυτί.

Συντομότερος τρόπος

3. Τώρα επιλέξτε το πεδίο πλήκτρου Συντόμευσης. Επειτα, πατήστε έναν συνδυασμό πλήκτρων της επιλογής σας.

πατήστε έναν συνδυασμό πλήκτρων

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Προχωρημένος κουμπί.

Προχωρημένος

5. Ελεγχος ο Εκτελέστε ως διαχειριστής πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ Εντάξει.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε τη συντόμευση της Γραμμής εντολών (Διαχειριστής) με ένα πλήκτρο πληκτρολογίου στα Windows 11.

10. Πώς να εκτελείτε πάντα το CMD ως διαχειριστής στα Windows;

Ενώ οι κοινές μας μέθοδοι σάς επιτρέπουν να εκτελείτε τη γραμμή εντολών ανυψωμένης γραμμής με εύκολα βήματα, τι γίνεται αν θέλετε πάντα το CMD να εκτελείται με δικαιώματα διαχειριστή;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκτελείτε πάντα το CMD ως διαχειριστής στα Windows. Έχουμε μοιραστεί μια από τις πιο εύκολες μεθόδους στο άρθρο μας – Πώς να εκτελείτε πάντα το CMD ως διαχειριστής στα Windows. Βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από αυτόν τον οδηγό για να μάθετε τα βήματα.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να εκτελείτε πάντα το CMD ως διαχειριστής στα Windows 11. Πείτε μας ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε κυρίως για να εκτελέσετε το CMD ως διαχειριστή στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Πώς να εκτελέσετε την Εξερεύνηση αρχείων ως διαχειριστής στα Windows 11

Πώς να εκτελέσετε το παιχνίδι Steam ως διαχειριστή στα Windows;

Πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών στα Windows

Πώς να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *