Πώς να ελέγξετε τον αριθμό λέξεων στις Παρουσιάσεις των Διαφανειών Google

Πώς να ελέγξετε τον αριθμό λέξεων στις Παρουσιάσεις των Διαφανειών Google

Το Google Slides είναι ένα φανταστικό εργαλείο για τη δημιουργία εκπληκτικών παρουσιάσεων. Αλλά αν θέλετε να μάθετε πόσες λέξεις έχετε χρησιμοποιήσει, το Google Slides δεν σας το λέει άμεσα.

Μην ανησυχείς όμως. Μια απλή λύση είναι να εξαγάγετε την παρουσίασή σας σε μια ευρέως συμβατή μορφή αρχείου και να ελέγξετε τον αριθμό των λέξεων χρησιμοποιώντας εναλλακτικές εφαρμογές και εργαλεία. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

άνθρωπος που χρησιμοποιεί ένα φορητό υπολογιστή

Μέθοδος 1: Κατεβάστε την Παρουσίαση ως αρχείο κειμένου

Ο πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε τον αριθμό των λέξεων μιας παρουσίασης Google Slides είναι να τη κατεβάσετε ως αρχείο κειμένου. Μπορείτε να επικολλήσετε τις λέξεις σε μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου ή σε ένα διαδικτυακό εργαλείο μέτρησης λέξεων για να λάβετε τον ακριβή αριθμό.

Για να πραγματοποιήσετε λήψη μιας παρουσίασης των Παρουσιάσεων Google σε μορφή .TXT:

 1. Ανοίξτε την παρουσίαση στις Παρουσιάσεις Google.
 2. Επιλέγω Αρχείο στο επάνω μενού και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο Κατεβάστε.
 3. Στη λίστα με τις διαθέσιμες μορφές, επιλέξτε Απλό κείμενο (.TXT).
λήψη ενός εγγράφου Google ως απλό κείμενο
 1. Περιμένετε έως ότου οι Παρουσιάσεις Google μετατρέψουν και πραγματοποιήσουν λήψη της παρουσίασης σε μορφή .TXT. Θα πρέπει να βρείτε το αρχείο κειμένου μέσα στο φάκελο “Λήψεις” του υπολογιστή ή του Mac σας.

Τώρα που έχετε την παρουσίαση ως αρχείο κειμένου, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τον αριθμό των λέξεων. Οι εγγενείς εφαρμογές Σημειωματάριο (PC) και TextEdit (Mac) δεν μπορούν να εμφανίσουν πλήθος λέξεων, επομένως πρέπει:

 1. Ανοίξτε το αρχείο .TXT—κάνοντας διπλό κλικ θα πρέπει να το ανοίξετε αυτόματα στο Σημειωματάριο ή στο TextEdit.
ανοίγοντας το αποθηκευμένο αρχείο κειμένου
 1. Τύπος Ctrl + ΕΝΑ (Η/Υ) ή Cmd + ΕΝΑ (Mac) για να επισημάνετε όλο το κείμενο μέσα στο αρχείο και στη συνέχεια Ctrl + ντο (Η/Υ) ή Cmd + ντο (Mac) αντιγράψτε το επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Επιλογή όλων και αντίγραφο επιλογές στο Επεξεργασία μενού εάν δεν προτιμάτε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου.
επιλέγοντας όλα στο έγγραφο κειμένου και αντιγράφοντας
 1. Επικολλήστε τα περιεχόμενα σε έναν επεξεργαστή κειμένου όπως το Microsoft Word (θα πρέπει να δείτε τον αριθμό των λέξεων στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης) ή στα Έγγραφα Google (επιλέξτε Εργαλεία > Καταμέτρηση λέξεων στη γραμμή μενού). Ωστόσο, μια πολύ πιο εύκολη εναλλακτική είναι να αντιγράψετε τα πάντα σε έναν ιστότοπο όπως Καταμέτρηση λέξεων.
ιστοσελίδα μέτρησης λέξεων

Εάν είστε χρήστης Mac, υπάρχει επίσης μια σχετικά απλή λύση που βασίζεται στο TextEdit που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε τον αριθμό των λέξεων ενός αρχείου TXT. Ωστόσο, μπορεί να είναι ελαφρώς ανακριβές.

έλεγχος του αριθμού των λέξεων στο textedit

Απλώς ανοίξτε το αρχείο .TXT στο TextEdit και πατήστε Cmd + φά (ή επιλέξτε Επεξεργασία > Εύρημα στη γραμμή μενού) για να καλέσετε το εργαλείο αναζήτησης. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Αναζήτηση εικονίδιο στην αριστερή γωνία του Αναζήτηση πεδίο και επιλέξτε Εισαγωγή μοτίβου > Οποιαδήποτε λέξη χαρακτήρες. Ο αριθμός λέξεων θα πρέπει να εμφανίζεται στη δεξιά γωνία του Αναζήτηση πεδίο.

Μέθοδος 2: Μετατροπή σε PPTX και εμφάνιση πλήθους λέξεων στο PowerPoint

Εάν έχετε Το Microsoft PowerPoint είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή ή στο Mac σαςμπορείτε να μετατρέψετε την παρουσίαση των Παρουσιάσεων Google ως αρχείο .PPTX, να εισαγάγετε το έγγραφο στο PowerPoint και να ελέγξετε τον αριθμό των λέξεων με αυτόν τον τρόπο.

Για να κάνετε λήψη μιας παρουσίασης των Παρουσιάσεων Google ως αρχείο .PPTX:

 1. Ανοίξτε την παρουσίαση στις Παρουσιάσεις Google.
 2. Επιλέγω Αρχείο στο επάνω μενού και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο Κατεβάστε.
 3. Επιλέγω Microsoft PowerPoint (.PPTX) στο αναπτυσσόμενο μενού.
αποθήκευση μιας διαφάνειας ως έγγραφο powerpoint

Για να ελέγξετε τον αριθμό των λέξεων στο Microsoft PowerPoint:

 1. Ανοίξτε το εξαγόμενο αρχείο .PPTX στο PowerPoint.
άνοιγμα του αρχείου στο powerpoint
 1. Παω σε Αρχείο > Πληροφορίες (Windows)/Ιδιότητες (macOS) στη γραμμή μενού.
προβολή ιδιοτήτων στο powerpoint
 1. Επιλέγω Εμφάνιση όλων των ιδιοτήτων (Windows) ή Στατιστική (macOS). Θα πρέπει να δείτε το πλήθος των λέξεων της παρουσίασης δίπλα Λόγια.
έλεγχος καταμέτρησης λέξεων στο φύλλο ιδιοτήτων

Δεν χρειάζεται πια να μαντεύετε

Παρόλο που οι Παρουσιάσεις Google δεν έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα καταμέτρησης λέξεων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε επιλογές. Με τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να προσδιορίσετε γρήγορα τον αριθμό των λέξεων στις παρουσιάσεις σας. Είτε προτιμάτε να κάνετε λήψη των διαφανειών σας ως αρχείο κειμένου είτε χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες μέτρησης λέξεων του Microsoft PowerPoint, δεν θα χρειάζεται πλέον να μαντεύετε τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να παρακολουθείτε τον αριθμό των λέξεων σας σε πραγματικό χρόνο όπως στα Έγγραφα Google. Αλλά μέχρι να εφαρμόσει η Google μια τέτοια δυνατότητα, είναι μια ταλαιπωρία που πρέπει να αντέξετε προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης :Πώς να προσθέσετε ήχο στις Παρουσιάσεις Google

καλύτερα κόλπα και κώδικες για αναζήτηση στο Google

Πώς να κάνετε PPT χρησιμοποιώντας το ChatGPT

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *