Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την απόσταση οθόνης στο iPhone

Είτε πρόκειται για smartphone είτε για υπολογιστή, η υπερβολική χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής είναι κακή. Με τον καιρό, συνηθίζουμε σε αυτές τις συσκευές και ξεχνάμε να κάνουμε τα πιο σημαντικά πράγματα. Η υπερβολική χρήση των smartphone όχι μόνο επηρεάζει την ψυχική μας υγεία αλλά οδηγεί και σε διάφορα προβλήματα στα μάτια.

Ένα χαρακτηριστικό σημάδι των οφθαλμικών προβλημάτων λόγω υπερβολικής χρήσης smartphone είναι η καταπόνηση των ματιών. Θα αρχίσετε να έχετε πονοκεφάλους τακτικά και θα νιώθετε την πίεση στα μάτια σας. Αυτό αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης μιας πάθησης των ματιών που είναι γνωστή ως Μυωπία.

Για να αντιμετωπίσει προβλήματα με τα μάτια που σχετίζονται με την πολύ στενή προβολή του iPhone για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Apple εισήγαγε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Απόσταση οθόνης. Η απόσταση οθόνης είναι μια λειτουργία που εμφανίζεται στο iOS 17 και το iPadOS 17 και είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για παιδιά κάτω των 13 ετών σε μια ομάδα κοινής χρήσης Οικογένειας.

Πώς να ενημερώσετε εφαρμογές στο iPhone (Λεπτομερής οδηγός)

Τι είναι η απόσταση οθόνης στο iPhone;

Το Screen Distance είναι μια αποκλειστική λειτουργία iOS 17 και iPadOS 17 που χρησιμοποιεί την κάμερα TrueDepth για να ανιχνεύει πότε κρατάτε το iPhone σας πιο κοντά από 30 cm για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά τη διάρκεια τέτοιων συμβάντων, η λειτουργία ενεργοποιείται και σας ειδοποιεί να απομακρύνετε το τηλέφωνό σας. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη για τα παιδιά, καθώς τα ενθαρρύνει να υιοθετήσουν υγιείς συνήθειες θέασης.

Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο κάθε ηλικιακή ομάδα πρέπει να ενεργοποιεί και να χρησιμοποιεί, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μυωπίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε την απόσταση οθόνης στο iPhone;

Η ενεργοποίηση της απόστασης οθόνης σε ένα iPhone είναι εύκολη. πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας λειτουργεί σε iOS 17. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω για να ενεργοποιήσετε την απόσταση οθόνης στο iPhone.

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Χρόνος οθόνης.

Χρόνος οθόνης

3. Στο Screen Time, πατήστε στο Απόσταση οθόνης.

Απόσταση οθόνης

4. Στην Απόσταση οθόνης, πατήστε στο Να συνεχίσει κουμπί.

Να συνεχίσει

5. Τώρα, θα δείτε ένα μήνυμα που σας δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε την Απόσταση οθόνης. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, πατήστε στο Ενεργοποιήστε την Απόσταση οθόνης. Ή αλλιώς, επιτρέπω η εναλλαγή για Απόσταση οθόνης.

δοχεία στην οθόνη Απόσταση

Αυτό είναι! Αυτό θα ενεργοποιήσει την Απόσταση οθόνης στο iPhone σας. Εάν έχετε ένα iPad που εκτελείται σε iPadOS 17, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απόστασης οθόνης.

Πώς να απενεργοποιήσετε την απόσταση οθόνης στο iPhone;

Ενώ η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη και υποτίθεται ότι μειώνει την καταπόνηση των ματιών, μπορεί να ενοχλήσει πολλούς χρήστες. Πολλοί χρήστες βρίσκουν αυτή τη λειτουργία ενοχλητική επειδή εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα για να απομακρύνουν το πρόσωπό τους από τη συσκευή.

Έτσι, εάν πιστεύετε ότι η απόσταση οθόνης είναι μια περιττή προσθήκη, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία με απλά βήματα. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την απόσταση οθόνης στο iPhone σας.

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone σας.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Χρόνος οθόνης.

Χρόνος οθόνης

3. Στην οθόνη Screen Time, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Απόσταση οθόνης.

Απόσταση οθόνης

4. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποίηση την επιλογή «Απόσταση οθόνης».

απενεργοποίηση

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα απόστασης οθόνης σε ένα iPhone.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το τι είναι η απόσταση οθόνης στο iPhone και τι μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την κατανόηση της απόστασης οθόνης στο iPhone. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :12 καλύτερες εφαρμογές κοινής χρήσης τοποθεσίας για iPhone

17 καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης PDF για iPhone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *