Πώς να επανεκκινήσετε το Explorer.exe των Windows για να διορθώσετε το Frozen Desktop Windows 11

Πώς να επανεκκινήσετε το Explorer.exe των Windows για να διορθώσετε το Frozen Desktop Windows 11

Όσοι χρησιμοποιούν τα Windows για λίγο μπορεί να γνωρίζουν ότι μερικές φορές το λειτουργικό σύστημα καθυστερεί. Μερικές φορές, το μενού Έναρξη, η γραμμή εργασιών και όλα φαίνεται να παγώνουν. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, οι χρήστες πρέπει συνήθως να κάνουν επανεκκίνηση των υπολογιστών τους.

Γενικά, μια απλή επανεκκίνηση θα μπορούσε να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων και των παγώσεων. Ωστόσο, τι γίνεται αν σας πω ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε συγκεκριμένα προβλήματα στον υπολογιστή σας με Windows χωρίς να τον επανεκκινήσετε;

Όταν μπείτε στον πειρασμό να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, μπορείτε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows αντί να κάνετε επανεκκίνηση ολόκληρου του υπολογιστή σας από το μενού λειτουργίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Εξερεύνηση των Windows είναι μια διαδικασία διαχείρισης προγραμμάτων που παρέχει μια γραφική διεπαφή που χρησιμοποιείτε για την αλληλεπίδραση με τα περισσότερα Windows.

Είναι μια διαδικασία που είναι υπεύθυνη για την εκκίνηση και την εμφάνιση του μεγαλύτερου μέρους της διεπαφής χρήστη στα Windows, όπως η γραμμή εργασιών, η επιφάνεια εργασίας, το Κέντρο ενεργειών, το μενού Έναρξη και η Εξερεύνηση αρχείων. Έτσι, εάν η γραμμή εργασιών, η επιφάνεια εργασίας, το μενού Έναρξη ή ακόμα και η Εξερεύνηση αρχείων είναι παγωμένα, μπορείτε απλά επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows ή διαδικασία Explorer.exe.

Οι καλύτερες μέθοδοι για την επανεκκίνηση του Windows Explorer.exe για τη διόρθωση της παγωμένης επιφάνειας εργασίας

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τους καλύτερους τρόπους επανεκκίνησης της διαδικασίας Εξερεύνηση των Windows ή Explorer.exe στα Windows 11. Ας το ελέγξουμε.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες εφαρμογές απαιτούν επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση και η επανεκκίνηση του explorer.exe, σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα λειτουργήσει. Επίσης, επανεκκίνηση του explorer.exe λειτουργεί μόνο όταν τα στοιχεία διεπαφής χρήστη του λειτουργικού σας συστήματος έχουν καταρρεύσει ή παγώσει.

1) Κάντε επανεκκίνηση του Explorer.exe από τη Διαχείριση εργασιών

Θα χρησιμοποιήσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα Task Manager για να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία explorer.exe σε αυτήν τη μέθοδο. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Task Manager. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστής εργασιών από τη λίστα.

Διαχειριστής εργασιών

2. Στη Διαχείριση εργασιών, αλλάξτε το Διαδικασίες καρτέλα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Διαδικασίες

3. Τώρα, βρείτε την Εξερεύνηση των Windows, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε το Επανεκκίνηση επιλογή.

Επανεκκίνηση

4. Εναλλακτικά, μπορείτε να τερματίσετε τη διαδικασία Explorer.exe ή Windows Explorer. Για αυτό, κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε Τέλος εργασίας.

Τέλος Διαδικασίας

5. Για να εκτελέσετε ξανά την Εξερεύνηση των Windows, κάντε κλικ στο Μενού αρχείου και επιλέξτε το Εκτέλεση νέας εργασίας επιλογή. Στη συνέχεια, στο παράθυρο Δημιουργία νέας εργασίας, πληκτρολογήστε explorer.exe και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

explorer.exe

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

2) Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Η γραμμή εντολών στα Windows μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης της Εξερεύνησης των Windows. Δείτε πώς μπορείτε να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση των Windows χρησιμοποιώντας το CMD στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η Γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Εισαγω.

taskkill /f /im explorer.exe

εντολή

3. Αυτό θα σκοτώσει τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows από το παρασκήνιο. Τώρα πρέπει να το εκτελέσετε ξανά εκτελώντας αυτήν την εντολή:

start explorer.exe

ξεκινήστε το explorer.exe

Αυτό είναι! Έτσι μπορείς επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows χωρίς CMD στον υπολογιστή με Windows.

3) Κάντε επανεκκίνηση του Explorer.exe με ένα αρχείο Batch στα Windows 11

Λοιπόν, αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε κάθε έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows. Εάν δεν θέλετε να βασίζεστε συνεχώς στη Διαχείριση εργασιών για την επανεκκίνηση της διαδικασίας Explorer.exe, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο δέσμης για αυτήν.

Αφού δημιουργήσετε ένα αρχείο Μαζικής, απλώς κάντε διπλό κλικ σε αυτό κάθε φορά που θέλετε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο δέσμης για επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows.

1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε σε μια κενή οθόνη και επιλέξτε Νέο > Έγγραφο κειμένου.

Νέο > Έγγραφο κειμένου

4. Στο παράθυρο Αποθήκευση, επιλέξτε την τοποθεσία σας και, στη συνέχεια, κάτω από τον τύπο Αποθήκευση ως, επιλέξτε Όλα τα αρχεία. Στη συνέχεια, ονομάστε το αρχείο όπως θέλετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι επέκταση .bat το ακολουθεί. Τέλος, κάντε κλικ στο Αποθηκεύσετε κουμπί για να αποθηκεύσετε το αρχείο δέσμης.

επέκταση .bat

Συνήθως, η διαδικασία της Εξερεύνησης των Windows μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μερικές φορές ένα ή περισσότερα από τα γραφικά της στοιχεία μπορεί να σπάσουν, οδηγώντας σε πάγωμα των Windows 11 ή μη ανταπόκριση της γραμμής εργασιών. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να επανεκκινήσετε τη διαδικασία explorer.exe για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να διορθώσετε τις καρτέλες της Εξερεύνησης αρχείων που δεν εμφανίζονται στα Windows 11;

Πώς να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Πώς να επανεκκινήσετε το Fire TV Stick σας

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *