Πώς να φτιάξετε παγωτό μπανάνα

Οι μπανάνες είναι ένα υπέροχο σνακ. Μπορούν να μετατραπούν σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο αν τα χρησιμοποιήσετε στο παγωτό. Είτε φτιάχνετε το εύκολο, είτε μη γαλακτοκομικό είτε με πλήρη γεύση, όλοι θα λατρέψουν το νόστιμο παγωτό μπανάνας σας.

Συστατικά

Παγωτό μπανάνας ενός συστατικού

4-5 ώριμες μπανάνες

Μη γαλακτοκομικό παγωτό μπανάνας

4 μπανάνες
1/4 φλιτζάνι γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Παγωτό μπανάνα

4 φλιτζάνια μισό και μισό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
αλάτι
4 αυγά
4 φλιτζάνια κρέμα σαντιγί βαριά
1 κουτί (5 ουγγιές) γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια (4-5) ώριμες μπανάνες

 Βήματα

Φτιάχνοντας παγωτό μπανάνας με ένα υλικό

Καθαρίζουμε τις μπανάνες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ώριμες μπανάνες. Θα πρέπει να έχουν μερικές καφέ κηλίδες στις φλούδες. Μόλις έχουμε τις ώριμες μπανάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Παγώστε τις μπανάνες. Βγάλτε 1-2 πλαστικές σακούλες με φερμουάρ ασφαλείς στην κατάψυξη. Τοποθετήστε τις μπανάνες σας ομοιόμορφα στα σακουλάκια. Παγώστε τις μπανάνες όλη τη νύχτα.

Οι μπανάνες θα είναι στερεές μόλις παγώσουν εντελώς.
Επεξεργαστείτε τις μπανάνες. Μόλις παγώσουν τελείως, βγάζετε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τα σακουλάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε τα κομμάτια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τις μπανάνες για 45-60 δευτερόλεπτα. Οι μπανάνες πρέπει να είναι λείες. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και απολαύστε!

Μην υπερβάλλετε το μείγμα μπανάνας. Εάν το δουλέψετε για πολύ καιρό, η τριβή από τις λεπίδες θα αρχίσει να λιώνει τη μπανάνα.
Προσθέστε επιπλέον υλικά. Αν και αυτό το παγωτό είναι φανταστικό από μόνο του, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά σε αυτό το μείγμα και να επεξεργαστείτε το μείγμα μπανάνας για μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα για να φτιάξετε ένα ακόμα πιο εκπληκτικό επιδόρπιο. Προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο ή εκχύλισμα μέντας και μια χούφτα τσιπς σοκολάτας για παγωτό με τσιπς μέντας. Για παγωτό βανίλια κεράσι, προσθέστε μερικά κατεψυγμένα κεράσια και ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και ξηρούς καρπούς για ένα σοκολατένιο παγωτό με ξηρούς καρπούς.

Η μπανάνα παίρνει άλλες γεύσεις πολύ καλά. Μόλις προσθέσετε λίγα υλικά, οι υπόλοιπες γεύσεις αναλαμβάνουν και η μπανάνα γίνεται γεύση φόντου.

Παρασκευή παγωτού μπανάνας χωρίς γαλακτοκομικά

Ετοιμάστε τις μπανάνες. Καθαρίζουμε τις μπανάνες. Πάρτε κάθε μπανάνα και κόψτε την σε μικρά κομμάτια μεγέθους 1/2 ίντσας. Στρώστε ένα ταψί που είναι ασφαλές για κατάψυξη με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις φέτες δίπλα δίπλα σε μια στρώση πάνω στη λαδόκολλα. Παγώνουμε για 2 ώρες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαρτί κεριού.
Επεξεργαστείτε τις μπανάνες. Μόλις παγώσουν οι μπανάνες για 2 ώρες, τις βάζετε στον επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τις μπανάνες για λίγα δευτερόλεπτα. Ελέγξτε τη συνοχή. Πρέπει να έχουν υφή με ψίχα. Συνεχίστε να κάνετε παλμούς για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά μέχρι να φτάσουν σε αυτή τη συνοχή.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη λεπίδα κοπής στον επεξεργαστή τροφίμων σας.
Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε τη βανίλια και το επιλεγμένο γάλα στον επεξεργαστή. Επεξεργάζεστε τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει το κρεμώδες μαλακό παγωτό σερβιρίσματος.

Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε τη σπάτουλα από τις πλευρές του επεξεργαστή για να αναμειχθούν πλήρως τα συστατικά μεταξύ τους.
Παγώστε το παγωτό. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να τρίψετε τα πλαϊνά του μπολ. Καλύψτε το δοχείο και παγώστε για 2-4 ώρες και μετά απολαύστε.

Ο χρόνος στην κατάψυξη θα εξαρτηθεί από τη συνοχή που θέλετε από το παγωτό σας. Ελέγξτε το μετά από δύο ώρες για να δείτε αν είναι κρεμώδες και αρκετά σκληρό για εσάς. [5]

Φτιάχνοντας παγωτό μπανάνα

Ζεσταίνουμε το μείγμα. Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό στους 175 βαθμούς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι όσο ψήνεται. Το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ξεκινήστε την κρέμα. Σπάστε τα αυγά σας σε ένα μπολ. Χτυπάμε καλά τα αυγά. Στη συνέχεια, πάρτε μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα και ρίξτε το στα αυγά. Χτυπήστε τα μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 160 βαθμούς.

Θα πρέπει να καλύψει το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού.
Τελειώστε την κρέμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ψύξτε γρήγορα το τηγάνι βάζοντας το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα όσο ξεκουράζεται στο μπολ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το γάλα. Βάζουμε πλαστική μεμβράνη πάνω από την κατσαρόλα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Αφήστε το για αρκετές ώρες.

Μπορείτε επίσης να το αφήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Φτιάξτε το παγωτό. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο. Πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε τις μπανάνες στο μείγμα της κρέμας. Πάρτε τον κύλινδρο μιας κατάψυξης παγωτού και γεμίστε τον κατά τα 2/3 με το μείγμα σας. Αφήστε το παγωτό να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατάψυξης. Ξαναβάζετε το υπόλοιπο μείγμα στο ψυγείο όσο περιμένετε να γίνει η πρώτη παρτίδα. Μόλις παγώσει το παγωτό, μεταφέρετέ το από τον κύλινδρο του παγωτού σε ένα δοχείο ασφαλές στην κατάψυξη. Φτιάχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 2-4 ώρες πριν το σερβίρουμε για να πάρει την επιθυμητή συνοχή.

Αυτή η συνταγή κάνει 3 λίτρα παγωτό.
Κάντε μια παραλλαγή. Εάν δεν σας αρέσει η κρέμα ή δεν μπορείτε να έχετε αυγά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια παραλλαγή αυτής της συνταγής. Ανακατέψτε 4 ώριμες μπανάνες, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και 2 φλιτζάνια βαριά σαντιγί στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια κατάψυξη παγωτού και φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Αυτή η συνταγή κάνει 4 μερίδες.
Μπορείτε να βάλετε αυτό το μείγμα σε ένα μπολ που είναι ασφαλές στην κατάψυξη και να το παγώσετε αν δεν έχετε καταψύκτη παγωτού. Ανακατεύετε το μείγμα κάθε λίγες ώρες μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή που θέλετε.
Πεπερασμένος.

 Συμβουλές

Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε και την τσάντα για να ξεκολλήσουν οι μπανάνες. Ένας εύκολος τρόπος για να τα σπάσετε με τα χέρια σας είναι να πιάσετε ένα κομμάτι μπανάνας και να το τραβήξετε. Οι μπανάνες στη συνέχεια θα σπάσουν.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5037

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *