Πώς να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το προφίλ σας στο Facebook

Έχετε συναντήσει έναν λογαριασμό στο facebook που επισημαίνεται με μια λευκή ασπίδα με ένα εικονίδιο κλειδαρότρυπα; Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο χρήστης ενεργοποίησε ένα νέο facebook Απόρρητο στο facebook χαρακτηριστικό και κλείδωσε το προφίλ τους στο facebook από οποιονδήποτε δεν είναι στη λίστα φίλων του.

Η επιλογή κλειδώματος προφίλ facebook είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες χώρες αυτή τη στιγμή, αλλά είναι δυνατό να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του προφίλ σας για να έχετε το ίδιο επίπεδο απορρήτου. Δείτε πώς μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook και τι συμβαίνει όταν το κάνετε.

Γιατί να κλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook

Το κλείδωμα προφίλ εισήχθη για πρώτη φορά στο facebook το 2020. Είναι μια λειτουργία απορρήτου που σας επιτρέπει να κλειδώνετε το προφίλ σας στο facebook έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου και της δραστηριότητάς σας στην εφαρμογή facebook να είναι ορατό μόνο στους φίλους σας στο facebook.

Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης είναι συναρπαστικά, αλλά ειδικά το facebook έχει τη φήμη ότι δεν είναι ένας ασφαλής χώρος για όλους. Η επιλογή προφίλ κλειδώματος κυκλοφόρησε αρχικά στην Ινδία προκειμένου οι Ινδοί (ειδικά οι Ινδές γυναίκες) να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο και να προστατεύσουν το απόρρητό τους.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία κλειδώματος προφίλ στον λογαριασμό σας στο facebook, οι χρήστες του facebook που δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων σας θα βλέπουν μόνο μια περιορισμένη προβολή της σελίδας του προφίλ σας. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούν facebook δείτε τις φωτογραφίες σας στο facebook, την έκδοση πλήρους μεγέθους της εικόνας του προφίλ σας και τη φωτογραφία εξωφύλλου σας. Τυχόν νέες αναρτήσεις που δημοσιεύετε αφού κλειδώσετε το προφίλ σας θα είναι επίσης αόρατες σε όλους εκτός από τους φίλους σας στο facebook.

Εκτός από αυτό, όλες οι προηγούμενες δημόσιες αναρτήσεις σας δεν θα είναι πλέον δημόσιες και θα οριστούν αυτόματα σε “Οι φιλοι” αντί “Δημόσιο.» Οι επιλογές Έλεγχος προφίλ και Έλεγχος ετικέτας θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. Οι περισσότερες πληροφορίες Σχετικά με το προφίλ σας (όπως η πόλη, η εκπαίδευση, τα γενέθλια και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου σας) θα είναι κρυφές από όλους εκτός από τους φίλους σας. Οι ιστορίες σας στο facebook θα είναι επίσης ορατές μόνο σε όσους βρίσκονται στη λίστα φίλων σας στο facebook.

Αν θέλετε να παραμείνετε ενεργοί στο facebook αλλά δεν θέλετε να βλέπουν αυτή τη δραστηριότητα οι μη φίλοι σας, το κλείδωμα του προφίλ σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αυτή την αλλαγή διακριτικά.

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook

Σήμερα, η λειτουργία εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν η λειτουργία λειτουργεί στη χώρα σας είναι να ακολουθήσετε τον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τη χρήση του κλειδώματος προφίλ facebook. Εάν το κλείδωμα προφίλ facebook είναι διαθέσιμο στη χώρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone Android, το Apple iPhone, το iPad ή τον υπολογιστή σας για να κλειδώσετε τον λογαριασμό σας.

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook στο κινητό

Για να κλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook στο smartphone σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Τα βήματα είναι τα ίδια για χρήστες Android και iOS.

 1. Στο smartphone σας, ανοίξτε την εφαρμογή facebook και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
 2. Επιλέγω φωτογραφία προφίλ σας στο πάνω μέρος της οθόνης για να μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας.
 3. Επίλεξε το εικονίδιο με τρεις οριζόντιες κουκκίδες για να ανοίξετε το δικό σας Ρυθμίσεις προφίλ.
 4. Εάν η λειτουργία είναι διαθέσιμη στη χώρα σας, θα δείτε μια επιλογή Κλείδωμα προφίλ προς το κάτω μέρος του μενού με τις τρεις κουκκίδες.
 5. Επιλέγω Κλείδωμα προφίλ, και θα μεταφερθείτε στο αναδυόμενο παράθυρο με πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει όταν το προφίλ σας είναι κλειδωμένο. Επιλέγω Κλειδώστε το προφίλ σας στο κάτω μέρος της οθόνης για επιβεβαίωση.

Στη συνέχεια, θα δείτε ένα μήνυμα που το επιβεβαιώνει Κλείδωσες το προφίλ σου και το περιεχόμενό σας στο facebook είναι πλέον ορατό μόνο στους φίλους σας. Επιλέγω Εντάξει για να κλείσετε το παράθυρο κλειδώματος του προφίλ και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το facebook ως συνήθως.

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στην επιφάνεια εργασίας

Για να κλειδώσετε το προφίλ σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας (επιτραπέζιος ή φορητός υπολογιστής), ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Οι οδηγίες είναι ίδιες για χρήστες Windows, Mac, Linux και Chromebook.

 1. Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στο facebook.
 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο facebook.
 3. Στην επάνω δεξιά γωνία, επιλέξτε το όνομα σου για να ανοίξετε τη σελίδα του προφίλ σας στο facebook.
 4. Στη σελίδα του προφίλ σας, στο μενού καρτελών κάτω από το όνομά σας, επιλέξτε το εικονίδιο με τρεις τελείες στα δεξιά του Επεξεργασία προφίλ επιλογή για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του προφίλ σας.
 5. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Κλείδωμα προφίλ.
 6. Αυτό θα ανοίξει το Κλειδώστε το προφίλ σας παράθυρο με πληροφορίες για το τι συμβαίνει αφού κλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook. Επιλέξτε το μπλε Κλειδώστε το προφίλ σας κουμπί.

Αυτό είναι. Μόνο ορισμένα τμήματα των πληροφοριών και του περιεχομένου του προφίλ σας θα είναι ορατά στο κοινό. Οι χρήστες θα δουν επίσης ένα μπλε εικονίδιο ασπίδας δίπλα στο προφίλ σας και ένα μήνυμα που θα επιβεβαιώνει ότι κλειδώσατε το προφίλ σας.

Πώς να ξεκλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook

Εάν αλλάξετε ποτέ γνώμη ή θέλετε να κάνετε δημόσια τα περιεχόμενα του προφίλ σας στο facebook, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το προφίλ σας. Ευτυχώς, το ξεκλείδωμα του προφίλ σας είναι εξίσου εύκολο με το κλείδωμα του.

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε το προφίλ σας στο facebook χρησιμοποιώντας το smartphone ή τον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το facebook και μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Ξεκλείδωμα προφίλ από τις ρυθμίσεις του προφίλ σας (θα το δείτε στη θέση του Κλείδωμα προφίλ επιλογή).

Αυτό είναι! Τώρα το προφίλ σας είναι ξεκλείδωτο και μπορείτε να κάνετε δημόσια τα προσωπικά σας στοιχεία και τη δραστηριότητά σας στο facebook.

καλύτερες εφαρμογές κλωνοποίησης

Άλλοι τρόποι διαχείρισης του απορρήτου σας στο facebook

Τι γίνεται αν, όταν ανοίγετε τις ρυθμίσεις του προφίλ σας στο facebook, δεν βλέπετε την επιλογή κλειδώματος του προφίλ σας; Πρώτον, σημαίνει ότι η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε ιδιωτικές τις πληροφορίες και τη δραστηριότητά σας στο facebook και να περιορίσετε ορισμένους χρήστες από το να βλέπουν το προφίλ σας.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο δίκτυο και να ενισχύσετε την ασφάλειά σας στο facebook.

 • Κάντε τις προηγούμενες αναρτήσεις σας μόνο για φίλους. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κλειδώσετε το προφίλ σας, μπορείτε να αποκρύψετε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις και τις φωτογραφίες σας από τους χρήστες του facebook που δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα βήματα στην εφαρμογή για κινητά: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις προφίλ > Μυστικότητα > Περιορίστε ποιος μπορεί να δει προηγούμενες αναρτήσειςή στον υπολογιστή σας: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Περιορισμός προηγούμενων αναρτήσεων.
 • Κάντε τις μελλοντικές σας αναρτήσεις μόνο για φίλους. Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε όλες τις μελλοντικές σας αναρτήσεις ιδιωτικές και ορατές μόνο στους φίλους σας. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε τις μελλοντικές σας αναρτήσεις φίλους μόνο στην εφαρμογή σας για κινητά: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Προφίλ > Μυστικότητα > Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές αναρτήσεις σας > Οι φιλοι. Στον υπολογιστή σου: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές αναρτήσεις σας > Οι φιλοι.
 • Απόκρυψη των πληροφοριών στο προφίλ σας. Από προεπιλογή, όλες οι προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ σας στο facebook, όπως η τρέχουσα διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και η κατάσταση της σχέσης σας, είναι ορατές στο κοινό, το οποίο περιλαμβάνει τους φίλους σας στο facebook, τους φίλους φίλων σας και άλλα. Το κλείδωμα του προφίλ σας σημαίνει να κάνετε όλες αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές και προσβάσιμες μόνο σε όσους βρίσκονται στη λίστα φίλων σας.

Μπορείτε να κάνετε αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές χειροκίνητα χωρίς να κλειδώσετε το προφίλ σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο Σχετικά με τμήμα του προφίλ σας στο facebook. Στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο μολυβιού δίπλα σε κάθε κομμάτι πληροφοριών που θέλετε να αποκρύψετε και ορίστε το απόρρητο σε ένα από τα δύο Οι φιλοι ή Μόνο εγώ (για να το κρύψω από όλους εντελώς). Επιλέγω Αποθηκεύσετε όταν ολοκληρώσετε την αποθήκευση των αλλαγών.

 • Κάντε τις ιστορίες σας στο facebook μόνο για φίλους. Οι ιστορίες που δημοσιεύετε στο facebook ή το Messenger ενδέχεται επίσης να έχουν οριστεί ως δημόσιες από προεπιλογή. Ο μόνος τρόπος για να κάνετε τις μελλοντικές σας ιστορίες στο facebook ορατές μόνο στους φίλους σας είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου την επόμενη φορά που θα δημοσιεύσετε μια νέα ιστορία. Αφού ανεβάσετε ή εγγράψετε το βίντεό σας για την ιστορία, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι ή Μυστικότητα στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Οι φιλοι.
 • Ενεργοποιήστε την Αναθεώρηση προφίλ και ετικετών. Το προφίλ και η αναθεώρηση ετικετών είναι οι δύο λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ελέγχετε ποιες αναρτήσεις και φωτογραφίες με ετικέτα θα εμφανίζονται στο προφίλ σας. Με αυτές τις λειτουργίες ενεργοποιημένες, λαμβάνετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος σας προσθέτει ετικέτα σε μια φωτογραφία ή μια ανάρτηση. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμφωνήσετε να εμφανιστεί αυτή η φωτογραφία ή η ανάρτηση στο προφίλ σας ή να επιλέξετε να την αποκρύψετε.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα αυτές τις δυνατότητες ακολουθώντας τη διαδρομή: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Προφίλ και προσθήκη ετικετών. Μεταβείτε σε όλες τις επιλογές που εμφανίζονται στη σελίδα και ορίστε τις όλες σε Οι φιλοιμετά αλλάξτε το Αναθεώρηση ρυθμιστικά Επί.

 • Αλλάξτε ποιος μπορεί να σας προσθέσει ως φίλο. Μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί να σας στέλνει αιτήματα φιλίας και να το αλλάξετε σε φίλους μόνο των σημερινών φίλων. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Σε εφαρμογή για κινητά: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις προφίλ > Μυστικότητα > Πώς οι άνθρωποι βρίσκουν και επικοινωνούν μαζί σας > Ποιος μπορεί να σας στείλει αιτήματα φιλίας > Φίλοι φίλων.

Στον υπολογιστή σου: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Ποιος μπορεί να σας στείλει αιτήματα φιλίας > Φίλοι φίλων.

 • Αποτρέψτε τους χρήστες από το να βρουν το προφίλ σας στο διαδίκτυο. Όταν δημιουργείτε ένα προφίλ στο facebook, διευκολύνετε τους χρήστες να σας αναζητήσουν στο διαδίκτυο. Μπορούν να βρουν το προφίλ σας μέσω αριθμού τηλεφώνου ή διεύθυνσης email. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να δουν τη λίστα φίλων σας, ακόμα κι αν δεν είναι φίλοι μαζί σας στο facebook. Μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα πράγματα τροποποιώντας τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε το μονοπάτι Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Μυστικότητα > Πώς οι άνθρωποι βρίσκουν και επικοινωνούν μαζί σας. Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να ορίσετε όλες τις επιλογές σε Οι φιλοι ή Μόνο εγώ. Ορίστε την τελική επιλογή σε Οχι για να αποτρέψετε τους άλλους από το να σας κάνουν Google.

Τώρα το προφίλ σας στο facebook είναι κλειδωμένο. Η μόνη διαφορά μεταξύ της μη αυτόματης μεθόδου και της δυνατότητας Κλείδωμα προφίλ από το facebook είναι ότι, σε αυτήν την περίπτωση, τα άτομα που δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων σας μπορούν να δουν τη φωτογραφία του προφίλ σας και τη φωτογραφία εξωφύλλου σε πλήρες μέγεθος.

Κλειδώστε το περιεχόμενό σας στο facebook μακριά από τα Prying Eyes

Το να είσαι μέλος μιας μοντέρνας εφαρμογής κοινωνικών μέσων όπως το facebook, το Instagram ή ακόμα και το WhatsApp έχει τους δικούς του κινδύνους. Εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής σας ζωής με αγνώστους, είναι καλύτερο να φροντίσετε εκ των προτέρων το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν σήμερα πολλές διαφορετικές επιλογές απορρήτου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τις προσωπικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο Smartphone

Πώς να δείτε τις αναρτήσεις που σας αρέσουν στο Facebook

Πώς να ανακτήσετε τις διαγραμμένες αναρτήσεις στο Facebook το 2023

Πώς να δείτε ποιος παρακολουθεί το προφίλ σας στο Facebook

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *