Πώς να μετατρέψετε το MBR σε GPT στα Windows 11

Κατά την εγκατάσταση των Windows 11 από συσκευή USB ή DVD, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα σφάλμα που δείχνει “Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows σε αυτόν τον δίσκο”. Το σφάλμα εμφανίζεται συνήθως όταν η μονάδα δίσκου έχει διαμορφωθεί σε λάθος διαμέρισμα.

Το λειτουργικό σύστημα Windows χρησιμοποιεί MBR ή GPT, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα και το υλικολογισμικό σας. Το GPT είναι ένας σύγχρονος συνδυασμός διαμερισμάτων που απαιτείται εάν εκκινείτε το λειτουργικό σύστημα Windows σε λειτουργία UEFI.

Από την άλλη πλευρά, το MBR είναι απαραίτητο εάν εκκινείτε παλαιότερες εκδόσεις των Windows σε λειτουργία BIOS. Έτσι, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα και το υλικολογισμικό σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε εναλλαγή μεταξύ σχημάτων διαμερισμάτων MBR και GPT. Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να μετατρέψετε το MBR σε GPT στα Windows 11 , έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

Μετατροπή MBR σε GPT στα Windows 11

Σε αυτόν τον ακόλουθο οδηγό, έχουμε μοιραστεί δύο καλύτερες μεθόδους προβολής και μετατροπής MBR σε GPT στα Windows 11. Τα βήματα ήταν λίγο περίπλοκα, επομένως ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Προσδιορίστε εάν ο δίσκος σας είναι MBR ή GPT

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του εάν ο δίσκος χρησιμοποιεί το σχήμα διαμερισμάτων MBR ή GPT. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχείριση δίσκων . Στη συνέχεια, ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Διαχείριση δίσκων από τη λίστα όλων των διαθέσιμων επιλογών.

2. Τώρα κάντε δεξί κλικ στο δίσκο του οποίου το σχήμα διαμερισμάτων θέλετε να ελέγξετε και επιλέξτε Ιδιότητες .

3. Στις Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Τόμοι . Κάτω από τον τόμο, ελέγξτε την ενότητα Στυλ διαμερίσματος . Αυτό θα εμφανιστεί εάν ο δίσκος χρησιμοποιεί σχήμα διαμερισμάτων MBR ή GPT.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε εάν ο δίσκος χρησιμοποιεί στυλ διαμερίσματος MBR ή GPT στα Windows 11.

Μετατροπή MBR σε GPT στα Windows 11

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το δίσκο MBR σε GPT στα Windows 11, ακολουθήστε μερικά από τα παρακάτω απλά βήματα. Δείτε πώς να κάνετε μετατροπή από MBR σε GPT

Σημαντικό: Η μετατροπή MBR σε GPT ή αντίστροφα θα καταργήσει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο. Επομένως, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου του δίσκου πριν μετατρέψετε το σχήμα του πίνακα κατατμήσεων στα Windows 11.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε το κουμπί Enter.

3. Μόλις τελειώσετε, πληκτρολογήστε list disk στη γραμμή εντολών και πατήστε το κουμπί Enter .

4. Θα εμφανιστούν όλες οι μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας. Σημειώστε τον αριθμό δίσκου που έχει εκχωρηθεί πίσω από τις συνδεδεμένες μονάδες δίσκου.

5. Στη συνέχεια, εκτελέστε την εντολή select disk # και πατήστε το κουμπί Enter.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει το # με τον αριθμό δίσκου που θέλετε να επιλέξετε. Για παράδειγμα, επιλέξτε δίσκο 2

6. Τώρα πληκτρολογήστε clean στη Γραμμή εντολών και πατήστε Enter .

7. Αυτό θα μορφοποιήσει τη μονάδα δίσκου. Εάν ο δίσκος χρησιμοποιεί MBR και θέλετε να τον μετατρέψετε σε GPT, εκτελέστε την εντολή convert GPT και πατήστε enter .

8. Εάν ο δίσκος χρησιμοποιεί GPT και θέλετε να τον μετατρέψετε σε MBR, εκτελέστε την εντολή:

μετατροπή mbr

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος μετατροπής MBR σε GPT ή GPT σε MBR στα Windows 11.

Άλλοι τρόποι μετατροπής στυλ διαμερίσματος δίσκου στα Windows

Εάν δεν θέλετε να βασίζεστε στη γραμμή εντολών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία διαχείρισης δίσκων τρίτων. Τα εργαλεία διαχείρισης δίσκου τρίτου κατασκευαστή για Windows μπορούν εύκολα να αλλάξουν το σχήμα τμημάτων.

Ωστόσο, πραγματοποιήστε λήψη των εργαλείων διαχείρισης δίσκου από αξιόπιστες πηγές, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από κακόβουλο λογισμικό ως πρόσθετο.

Έτσι, αυτός ο οδηγός αφορά τη μετατροπή MBR σε GPT και αντίστροφα. Η διαδικασία είναι λίγο περίπλοκη, αλλά λειτουργεί.

Διαβάστε επίσης :Το Snapchat απέκτησε «AI Chatbot» που υποστηρίζεται από την τεχνολογία GPT του Open AI

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT στο WhatsApp το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λογισμικα προστασίας από ιούς για Windows 10 το 2022

Οι 10 καλύτεροι μετατροπείς YouTube σε MP3 (λογισμικό και ιστότοποι)

Πώς να μετατρέψετε έγγραφα σε διαφορετικές μορφές αρχείων

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *