Πώς να συνδέσετε ένα ασύρματο ποντίκι Logitech στον υπολογιστή σας

Όταν αγοράζετε ένα νέο ασύρματο ποντίκι Logitech, θα πρέπει να προσφέρει την επιλογή σύνδεσης είτε μέσω ασύρματου δέκτη είτε μέσω Bluetooth. Μπορεί ακόμη και να υποστηρίζει και τις δύο μεθόδους, δίνοντάς σας την ευελιξία να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο αντιστοίχισης με τον υπολογιστή ή το Mac σας.

Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για να συνδέσετε το ασύρματο ποντίκι Logitech στον υπολογιστή σας μέσω ασύρματου δέκτη ή Bluetooth.

Συνδέστε ένα ποντίκι Logitech στον υπολογιστή μέσω ασύρματου δέκτη

Εάν το ασύρματο ποντίκι σας Logitech συνοδεύεται από ένα τυπικό dongle USB, απλώς συνδέστε το σε μια θύρα USB του υπολογιστή ή του Mac σας, ενεργοποιήστε το ποντίκι σας και θα πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση. Είναι καλή πρακτική να αποφύγετε τη σύνδεση του δέκτη σε εξωτερικούς διανομείς USB.

Εάν συνοδεύεται από δέκτη Logitech Unifying (μπορείτε να τον αναγνωρίσετε με το πορτοκαλί λογότυπο Unifying), θα πρέπει να μπορείτε να συνδέσετε και να παίξετε. Ωστόσο, εάν αυτό δεν λειτουργήσει, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Λογισμικό ενοποίησης της Logitech για να αντιστοιχίσετε το ποντίκι και τον δέκτη χειροκίνητα. Χρησιμοποιήστε ένα ενσύρματο ποντίκι ή trackpad για να αλληλεπιδράσετε με τον υπολογιστή σας στο μεταξύ.

Δείτε και αυτό:Το 10 καλύτερο χειριστήριο παιχνιδιών για υπολογιστή 

 1. Κατεβάστε το βοηθητικό πρόγραμμα Logitech Unifying Software στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Στη συνέχεια, εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην οθόνη για να το εγκαταστήσετε.
 1. Συνδέστε τον δέκτη Logitech Unifying σε μια υποδοχή USB του υπολογιστή σας.
 1. Εκκινήστε το βοηθητικό πρόγραμμα Logitech Unifying Software μέσω του μενού Έναρξη (PC) ή του Launchpad (Mac).
 1. Επιλέγω Επόμενο στην οθόνη καλωσορίσματος Logitech Unifying Software.
 1. Εντοπίστε το Εξουσία ενεργοποιήστε το στο πλάι ή το κάτω μέρος του ποντικιού και ενεργοποιήστε το. Εάν είναι ήδη ενεργοποιημένο, απενεργοποιήστε το και μετά ενεργοποιήστε το ξανά.
 1. Θα πρέπει να εμφανιστεί στιγμιαία μια οθόνη “Έχουμε εντοπίσει το ποντίκι σας”. Μετακινήστε το ποντίκι – εάν μετακινηθεί ο κέρσορας, επιλέξτε το Ναί επιλογή κουμπιού επιλογής και επιλέξτε Επόμενο.

Επιλέγω Οχι εάν ο κέρσορας δεν μετακινηθεί για να επαναλάβει τη διαδικασία σύζευξης. Ίσως θελήσετε να συνδεθείτε σε μια διαφορετική θύρα USB και να ελέγξετε τη θήκη της μπαταρίας για μια καρτέλα απομόνωσης μπαταρίας (αφαιρέστε την αν εντοπίσετε μία) προτού το κάνετε.

 1. Επιλέγω Φινίρισμα.

Εάν το ασύρματο ποντίκι Logitech εμφανίζει ένα σύμβολο Unifying αλλά δεν περιλαμβάνει δέκτη Unifying στη συσκευασία του, μπορείτε να αγοράστε ένα ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Λογισμικό Unifying Logitech για να συνδέσετε έως και έξι συσκευές Logitech —ασύρματα πληκτρολόγια, ποντίκια και επιφάνειες αφής— στον ίδιο δέκτη Unifying.

Μια χούφτα νεότερα ασύρματα ποντίκια Logitech—π.χ. το Logitech Lift Ergonomic— συνοδεύονται από τον δέκτη Logi Bolt (που υποδηλώνεται με ένα πράσινο εικονίδιο Bolt). Όπως και με τον δέκτη Unifying, μπορείτε να τον συνδέσετε και να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι αμέσως ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Logi Bolt για να το αντιστοιχίσετε χειροκίνητα.

Cloud Gaming Handheld της Logitech: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συνδέστε το ποντίκι Logitech στον υπολογιστή μέσω Bluetooth

Εάν το ασύρματο ποντίκι Logitech λειτουργεί ξανά Bluetooth (αναζητήστε το Bluetooth λογότυπο στο ποντίκι ή στη συσκευασία), μπορείτε να το ρυθμίσετε χωρίς να χρειάζεστε ασύρματο δέκτη, εφόσον Ο υπολογιστής σας διαθέτει επίσης δυνατότητες Bluetooth.

Ορισμένα ασύρματα ποντίκια, όπως το Logitech MX Master, υποστηρίζουν την τεχνολογία Bluetooth και Unifying/Bolt, επομένως είναι στο χέρι σας να επιλέξετε μεταξύ των δύο μεθόδων.

Σημείωση: Εάν το ποντίκι σας σας επιτρέπει να το αντιστοιχίσετε με πολλές συσκευές μέσω Bluetooth, πρέπει να επιλέξετε το κανάλι που θέλετε να αντιστοιχίσετε στη συσκευή πριν ξεκινήσετε, όπως π.χ. 1, 2ή 3-Πάτα το Ζεύγος κουμπί επανειλημμένα για εναλλαγή μεταξύ καναλιών.

Συνδέστε το ποντίκι Logitech μέσω Bluetooth – Windows

 1. Κάντε δεξί κλικ στο Κουμπί εκκίνησης (ή πατήστε Windows + Χ) και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. Επιλέγω Bluetooth και συσκευές και επιλέξτε Προσθέστε ΣΥΣΚΕΥΗ.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη λειτουργία ενός Logitech Unifying Receiver στον υπολογιστή σας; 11 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

 1. Επιλέγω Bluetooth.
 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Ζεύγος κουμπί στο ποντίκι Bluetooth Logitech.

Σημείωση: Ανάλογα με το μοντέλο του ποντικιού σας, η ένδειξη LED καναλιού μπορεί να αναβοσβήνει γρήγορα για να επιβεβαιώσει ότι έχετε μπει στη λειτουργία σύζευξης.

 1. Επιλέξτε το ποντίκι όταν εμφανιστεί στο παράθυρο “Προσθήκη συσκευής”.
 1. Επιλέγω Εγινε για να επιβεβαιώσετε τη σύζευξη Bluetooth.

Συνδέστε το ποντίκι Logitech μέσω Bluetooth – macOS

 1. Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου στο MacBook, iMac ή Mac mini και αναπτύξτε το Bluetooth έλεγχος. Ή επιλέξτε το Bluetooth εικονίδιο στη γραμμή μενού.
 1. Επιλέγω Bluetooth Ρυθμίσεις.
 1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Ζεύγος κουμπί στο ποντίκι Bluetooth για να μπείτε στη λειτουργία σύζευξης και επιλέξτε το Συνδέω-συωδεομαι κουμπί όταν το ποντίκι εμφανίζεται κάτω από το Κοντινές συσκευές Ενότητα

Προσαρμόστε το ποντίκι Logitech

Αφού συνδέσετε το ασύρματο ποντίκι Logitech στον υπολογιστή σας Microsoft Windows ή Mac, θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας του. Στον υπολογιστή, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Bluetooth και συσκευές > Ποντίκι.

Εδώ, μπορείτε να καθορίσετε την ταχύτητα του δείκτη, τον προσανατολισμό του κουμπιού του ποντικιού, τις ταχύτητες κύλισης κ.λπ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Πρόσθετες ρυθμίσεις ποντικιού προς την τροποποιήστε άλλες πτυχές του ποντικιούόπως η ταχύτητα διπλού κλικ, το σχήμα δείκτη και άλλα.

Στο Mac, ανοίξτε το μήλο μενούεπιλέξτε Επιλογές συστήματος/Ρυθμίσειςκαι επιλέξτε το Ποντίκι κατηγορία για να αλλάξετε την ταχύτητα παρακολούθησης, την κατεύθυνση κύλισης, την ταχύτητα κύλισης και την ταχύτητα διπλού κλικ.

Εγκαταστήστε και χρησιμοποιήστε το Logi Options+

Logi Options+ είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα Logitech που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε περαιτέρω τα κουμπιά, τις χειρονομίες και άλλες ρυθμίσεις του ποντικιού Logitech. Εγκαταστήστε το και το ποντίκι σας—συμπεριλαμβανομένων άλλων ενσύρματων και ασύρματων συσκευών από τη Logitech—θα πρέπει να εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή.

Ανάλογα με το ποντίκι σας, ενδέχεται να δείτε διάφορες επιλογές προσαρμογής, όπως σύνδεση διαφορετικών ενεργειών σε κουμπιά, μικρορύθμιση του δείκτη και του τροχού κύλισης, εγκατάσταση ενημερώσεων υλικολογισμικού κ.λπ. Συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Logitech για να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις και τις προτιμήσεις του ποντικιού σας μεταξύ συσκευών .

Συνδέστε εύκολα το ασύρματο ποντίκι Logitech

Η σύνδεση ενός ασύρματου ποντικιού Logitech στον υπολογιστή ή το Mac σας δεν είναι περίπλοκη. Μπορείτε εύκολα να το ρυθμίσετε με τον δέκτη USB μέσα στη συσκευασία ή να το αντιστοιχίσετε με Bluetooth. Μόλις συνδεθείτε, μην ξεχάσετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ποντικιού στο λειτουργικό σας σύστημα και να βελτιώσετε τη λειτουργικότητά του με λήψη και εγκατάσταση του Logi Options+.

Διαβάστε επίσης:

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *