Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο Nintendo Switch σας

Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο Nintendo Switch σας

Μετά από κάτι που φαίνεται σαν μια ολόκληρη ηλικία, η Nintendo επιτέλους πρόσθεσε Bluetooth ήχο στις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών Nintendo Switch. Αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του διακόπτη εκκίνησης, της αναθεώρησης υλικού “Mariko”, του Διακόπτης OLEDκαι το Switch Lite.

Εάν διαθέτετε Apple AirPods, μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε με το Switch σας για να έχετε το πλήρες εφέ του soundtrack και των εφέ του παιχνιδιού σας. Ας δούμε πώς να συνδέσετε τα γυαλιστερά AirPods σας στο Switch σας.

Πρώτα, ενημερώστε το διακόπτη σας

Εφόσον η Nintendo πρόσθεσε την υποστήριξη συσκευών ήχου Bluetooth ως δυνατότητα χρόνια μετά την κυκλοφορία της κονσόλας Switch, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθόλου τη λειτουργία εκτός και αν ενημερώσετε το υλικολογισμικό σας.

Η αρχική ενημέρωση με αυτήν τη δυνατότητα κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά οποιαδήποτε ενημέρωση μετά από αυτό θα την έχει. Είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση υλικολογισμικού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, καθώς η λειτουργία ήχου Bluetooth στην αρχή ήταν λίγο προβληματική. Η Nintendo έχει επίσης τροποποιήσει τη διαδικασία σύνδεσης σε μεταγενέστερες εκδόσεις υλικολογισμικού για να κάνει τον ασύρματο ήχο να αποδίδει καλύτερα.

Υπάρχουν δύο τρόποι ενημέρωσης του υλικολογισμικού του Switch. Το πιο εύκολο είναι να το κάνετε μέσω Διαδικτύου. Με το Switch σας συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, από το Μενού HOMEπαω σε Ρυθμίσεις συστήματος (το εικονίδιο με το γρανάζι) > Σύστημα > Ενημέρωση συστήματος.

Ο διακόπτης σας θα ελέγξει για νέα ενημέρωση και, εάν είναι διαθέσιμη, θα σας δώσει την επιλογή να ενημερώσετε.

Ο άλλος τρόπος για να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του Switch είναι να εισαγάγετε ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε αρκετό καιρό μετά την ενημέρωση ήχου Bluetooth ώστε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οποιοδήποτε από τα πρόσφατα παιχνίδια σας έχει την κατάλληλη ενημέρωση, επομένως είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τη μέθοδο ενημέρωσης μέσω Διαδικτύου, αν είναι δυνατόν.

Πώς να μετονομάσετε τα AirPods σε iPhone, Mac και Android(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Περιορισμοί της εναλλαγής ήχου Bluetooth

Αν και είναι φοβερό να έχετε επιτέλους υποστήριξη ήχου Bluetooth στο Switch, δεν είναι μια δωρεάν αναβάθμιση. Ενώ χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα, πρέπει να θυσιάσετε μερικά πράγματα. Πρώτον, και ίσως το πιο προφανές, μπορείτε να συνδέσετε μόνο ένα σετ ακουστικών κάθε φορά. Δεύτερον, περιορίζεστε σε δύο μόνο ασύρματα χειριστήρια ενώ χρησιμοποιείτε ήχο Bluetooth.

Αυτό σημαίνει δύο ελεγκτές Pro ή ένα μόνο ζεύγος Joy-Cons, καθώς μετρούν ως δύο ελεγκτές για ασύρματους σκοπούς.

Σε αντίθεση με το Xbox της Microsoft και το Sony PlayStation, δεν υπάρχει ακόμα εγγενής υποστήριξη για μικρόφωνα ακουστικών στο Switch, η οποία επεκτείνεται στα μικρόφωνα Bluetooth. Εάν θέλετε φωνητική συνομιλία σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Η εφαρμογή smartphone της Nintendoκαι πρέπει να είστε συνδρομητής του Nintendo Switch Online.

Πώς να τραβήξετε βίντεο παιχνιδιού στο Nintendo Switch(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η τοπική επικοινωνία, την οποία χρησιμοποιεί ο διακόπτης για να βρει και να συνδεθεί με άλλους τοπικούς διακόπτες για πολλούς παίκτες, είναι επίσης απενεργοποιημένη όταν είναι ενεργός ο ήχος Bluetooth. Αν λοιπόν θέλετε να παίξετε με φίλους στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας, θα πρέπει να βρείτε άλλη λύση.

Πώς να βάλετε (οποιαδήποτε) Airpods σε λειτουργία σύζευξης

Υπάρχουν τρία διαφορετικά μοντέλα AirPod:

AirPods – 1η, 2η ή 3η γενιά

AirPods Pro – 1η ή 2η γενιά

AirPods Max

Μέχρι να διαβάσετε αυτό, μπορεί να υπάρχουν περισσότερες γενιές ή περισσότερα μοντέλα AirPods, αλλά δεν περιμένουμε ότι η βασική διαδικασία σύζευξης συσκευών θα αλλάξει πολύ.

Με AirPods ή AirPods Pro:

Με τα AirPods στη θήκη φόρτισης, ανοίξτε την υπόθεση.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί αντιστοίχισης στο πίσω μέρος της θήκης AirPods μέχρι να δείτε το το φως κατάστασης αναβοσβήνει λευκό.

Με το AirPods Max πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ελέγχου θορύβου (το επιμήκη κουμπί στο μπροστινό μέρος του δεξιού ακουστικού) μέχρι να δείτε το κουμπί κατάστασης να πάλλεται λευκό. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αυτό, τοποθετήστε το AirPods Max ξανά στη θήκη του και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το ξανά. Βρήκαμε ότι αυτό συνήθως επιλύει προβλήματα σύζευξης.

Τώρα που τα AirPods σας είναι έτοιμα για σύζευξη με το Switch σας, θα δούμε πώς να συνδέσετε συσκευές στη συνέχεια.

Συνδέστε τα AirPods με το διακόπτη σας

Η διαδικασία σύζευξης για πρώτη φορά είναι αρκετά απλή. Αφού θέσετε τα AirPods σας σε λειτουργία σύζευξης, κάντε τα εξής στον διακόπτη σας:

Από το Μενού HOMEΆνοιξε Ρυθμίσεις συστήματος.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε Ήχος Bluetooth.

Επιλέγω Προσθέστε ΣΥΣΚΕΥΗ

Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να δείτε τα AirPods σας να εμφανίζονται στη λίστα.

Επιλέγω η συσκευή.

Εκτελέστε όλες τις απαιτούμενες επιβεβαιώσεις μετά την επιτυχή σύνδεση.

Τώρα όλος ο ήχος του Switch θα αναπαράγεται μέσω των AirPods σας.

Αποσύνδεση, επανασύνδεση και ξεχάστε τα AirPods σας

Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε τα AirPods σας από το διακόπτη σας, απλώς τοποθετήστε τα στη θήκη φόρτισης. Για το AirPods Max, συνήθως αρκεί η αφαίρεση των ακουστικών. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να τα βάλετε στο προστατευτικό μανίκι.

Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε στο μενού Bluetooth Audio όπου ζεύξατε για πρώτη φορά τα AirPods σας, να τα επιλέξετε και, στη συνέχεια, να επιλέξετε Αποσύνδεση από αυτήν τη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Αφαίρεση της συσκευής, εάν θέλετε να καταργήσετε τη σύζευξη των AirPods σας. Μερικές φορές, η κατάργηση σύζευξης και, στη συνέχεια, η σύζευξη των AirPods σας από την αρχή μπορεί να διορθώσει διάφορα προβλήματα.

Εάν θέλετε να συνδεθείτε με προηγουμένως αντιστοιχισμένα AirPods, φορέστε τα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τα από το μενού ήχου Bluetooth. Στη συνέχεια, επιλέξτε Συνδεθείτε σε αυτήν τη συσκευή.

Ρύθμιση της έντασης ήχου Bluetooth

Στην αρχική έκδοση υλικολογισμικού με υποστήριξη ήχου Bluetooth, ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε την ένταση του ήχου των ακουστικών σας ήταν να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη έντασης ήχου στο διακόπτη ή να χρησιμοποιήσετε το εικονικό ρυθμιστικό έντασης του διακόπτη. Η χρήση των ρυθμίσεων έντασης ήχου στα ακουστικά σας δεν κάνει τίποτα.

Με μεταγενέστερες ενημερώσεις, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια έντασης ήχου στα AirPods σας για να ρυθμίσετε την ένταση του συστήματος, αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση στη συντόμευση του ρυθμιστικού έντασης, απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί HOME στο χειριστήριό σας για να εμφανίσετε το μενού συντομεύσεων ενώ βρίσκεστε στο παιχνίδι.

Αυτό είναι χρήσιμο στη λειτουργία σύνδεσης όταν ο διακόπτης σας έχει τελειώσει εκεί.

Χρήση προσαρμογέα Bluetooth τρίτου κατασκευαστή

Η χρήση της εγγενούς λειτουργίας Bluetooth Switch μπορεί να μην είναι τόσο εξαιρετική εμπειρία όσο περιμέναμε. Με το AirPods Max, όλα λειτουργούν καλά και η μικρή καθυστέρηση ήχου είναι αποδεκτή. Αλλά με το AirPods Pro τα πράγματα ήταν λιγότερο ρόδινα στις δοκιμές μας. Δεν είχαμε κανονικά AirPods στα χέρια μας, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα τα πήγαιναν καλύτερα από τα AirPods Pro.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας των AirPods σας με το Switch, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα ήχου Bluetooth τρίτου κατασκευαστή. Βλέπετε, το Switch υποστηρίζει συσκευές ήχου USB, επομένως αυτοί οι προσαρμογείς παρουσιάζονται στο Switch ως τέτοιοι και, στη συνέχεια, χειρίζονται το μέρος της διαδικασίας Bluetooth εντελώς στο ίδιο το dongle. Εάν αγοράσετε τον σωστό προσαρμογέα, αυτό σας δίνει επίσης πρόσβαση στα διάφορα πρωτόκολλα Bluetooth χαμηλής καθυστέρησης, αλλά τα AirPods δεν τα υποστηρίζουν.

Ωστόσο, η μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή θα προσφέρει καλύτερη καθυστέρηση και ταυτόχρονα θα καταργήσει τους περιορισμούς του ελεγκτή.

Μια εξαιρετική επιλογή είναι αυτή Αντάπτορας Genki βρήκαμε στο Amazon, το οποίο λειτουργεί σε λειτουργία χειρός και μπορεί να εκπέμπει σε δύο σετ ακουστικών ταυτόχρονα. Περιλαμβάνεται ένας προσαρμογέας USB για τη χρήση του dongle και σε λειτουργία σύνδεσης.

Χρήση καλωδίου με AirPods Max

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε ένα ζευγάρι ακουστικά AirPods Max, έχετε επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσετε απλώς μια ενσύρματη σύνδεση από τα ακουστικά στο διακόπτη σας. Αυτό είναι εξαιρετικό για τη λειτουργία χειρός και θα προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ήχου και καθυστέρηση.

Θα χρειαστείτε ένα καλώδιο ήχου προς Lightning 3,5 mm, αλλά δεν θα λειτουργήσει μόνο οποιοδήποτε. Δεδομένου ότι το καλώδιο χρειάζεται το δικό του DAC (Digital To Analog Converter), μόνο τα καλώδια που αναφέρουν ρητά ότι έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με το AirPods Max θα πρέπει να βρίσκονται στη λίστα σας. Συνδέστε το άκρο Lightning στο AirPods Mac σας και το άλλο άκρο στην υποδοχή ακουστικών του Switch.

Πώς να συνδέσετε ένα χειριστήριο Nintendo Switch σε έναν υπολογιστή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρήση ακουστικών Bluetooth εκτός από τα AirPods

Οι παραπάνω πληροφορίες και οδηγίες ισχύουν για όλα τα ακουστικά Bluetooth, όχι μόνο για τα AirPods. Ενώ κάθε μοντέλο ακουστικών θα έχει τη δική του συγκεκριμένη μέθοδο εισόδου στη λειτουργία σύζευξης, όλα τα άλλα είναι πανομοιότυπα.

Ωστόσο, έχουμε δοκιμάσει διάφορες μάρκες ακουστικών με τις κονσόλες Switch, Switch Lite και Switch OLED από τότε που κυκλοφόρησε η ενημέρωση, και τα αποτελέσματα είναι πολύ ασυνεπή σε σύγκριση με τα AirPods. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι ακουστικών Bluetooth Sennheisser λειτούργησε καλά (αν και με λίγο υπερβολικό λανθάνοντα χρόνο), αλλά η χρήση ασύρματων ακουστικών Samsung Buds Plus ήταν εντελώς αδύνατη.

Έτσι, ακόμα κι αν έχετε μια αξιοπρεπή εμπειρία με τα AirPods σας, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε ένα dongle Bluetooth τρίτου κατασκευαστή μέσω της εγγενούς εφαρμογής αυτής της δυνατότητας από το Switch.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ήχου Bluetooth Switch Nintendo

Γενικά, η σύνδεση των AirPods σας σε ένα σύστημα Switch είναι αρκετά ανώδυνη. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα μερικά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά. Τα περισσότερα από αυτά πέφτουν κάτω από την ομπρέλα του γενική αντιμετώπιση προβλημάτων Bluetoothαλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε μερικά από αυτά:

Συνεχής αποσύνδεση: Αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαμηλή μπαταρία ακουστικών, παρεμβολές ραδιοφώνου ή μπορεί να χρειαστείτε νέο υλικολογισμικό στα ακουστικά ή στο διακόπτη.

Τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι ορατά: Εάν προσπαθείτε να αντιστοιχίσετε το σετ μικροφώνου-ακουστικού σας αλλά τώρα εμφανίζεται ως διαθέσιμο, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τα ακουστικά ή κάντε το ίδιο με τον διακόπτη σας.

Τα κουμπιά ακουστικών δεν λειτουργούν: Σε ορισμένα ακουστικά, τα χειριστήρια έντασης ήχου ή άλλα κουμπιά ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στο ότι ο διακόπτης δεν υποστηρίζει μια δεδομένη λειτουργία, αλλά εάν τα χειριστήρια έντασης ήχου δεν λειτουργούν, η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση που αναφέρεται παραπάνω για να προσαρμόσετε την έξοδο ήχου.

Laggy ή Choppy ήχος: Δοκιμάστε ένα διαφορετικό ακουστικό ή χρησιμοποιήστε ένα dongle τρίτου κατασκευαστή.

Οι παίκτες που είναι αρκετά τυχεροί να έχουν ένα ακουστικό που λειτουργεί καλά με το Switch τους, μπορούν να απολαμβάνουν ασύρματο ήχο όπου κι αν πάνε και μην ξεχνάτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί σε λειτουργία σύνδεσης. Έτσι τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα παιχνίδια σας χωρίς να ενοχλείτε κανέναν γύρω σας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4889

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *