Bybit

Τι είναι το Bybit και πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Ένας περιεκτικός οδηγός για το Bybit, ένα σχετικά νέο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης που προσφέρει πολλαπλές επιλογές συναλλαγών με φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Διαβάστε περισσότερα!

Η Bybit είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και συναλλαγών με έδρα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, που ειδικεύεται σε  προϊόντα παραγώγων  . Μέσω παραγώγων, οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν ή να πουλήσουν υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα για συγκεκριμένες τιμές στο μέλλον. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν  θέσεις long  και  short  και  να αξιοποιήσουν  τη θέση τους μέσω παραγώγων χωρίς να κατέχουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο. Η χρήση παραγώγων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τις ασταθείς διακυμάνσεις των τιμών των κρυπτονομισμάτων, είτε σε ανοδικές είτε σε πτωτικές συνθήκες.

Ο Ben Zhou ίδρυσε την Bybit το 2018 με στόχο να σχηματίσει μια ομάδα επαγγελματιών επενδυτικής τραπεζικής και fintech.

Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση στα ακόλουθα προϊόντα:

  • Αντίστροφα  συμβόλαια αορίστου χρόνου
  • Συμβόλαια αορίστου χρόνου USDT
  • Αντίστροφα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης

Η μόχλευση είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα για χρήστες που θέλουν να ενισχύσουν τα πιθανά κέρδη τους εάν η τιμή πάει στη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να ασκούν λιγότερη μόχλευση καθώς αυξάνεται η αξία των συμβολαίων τους.

Είναι επίσης δυνατό να εμπλακείτε σε spot trading μέσω Bybit, με δεκάδες ζεύγη για να διαλέξετε. Τα δημοφιλή υποστηριζόμενα στοιχεία περιλαμβάνουν BTC, ETH, LINK, USDT, USDC, LUNA, SOL, DOGE κ.λπ. Επιπλέον, οι έμποροι μπορούν επίσης να εξερευνήσουν “υποκατηγορίες” όπως  DeFiNFTmetaverseGameFi και άλλα.
Οι έμποροι που αναζητούν μεγαλύτερη έκθεση και κίνδυνο μπορούν να πειραματιστούν με  τις συναλλαγές περιθωρίων και να χρησιμοποιήσουν μόχλευση  έως και 100x  . Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η μόχλευση συνοδεύεται από σοβαρούς κινδύνους και ενώ μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερα κέρδη, μπορεί επίσης να αυξήσει τις απότομες απώλειες εάν οι συναλλαγές είναι ανεπιτυχείς.

Η Bybit εισήγαγε πρόσφατα υποστήριξη για μη ανταλλάξιμα διακριτικά, επιτρέποντας την έκθεση σε διάφορες υποστηριζόμενες συλλογές. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν αυτά τα NFT για μάρκες Ether, USDT ή BIT. Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή υποστηρίζει πέντε συλλογές: Monster Galaxy, Mobland, ONBD, Tap Fantasy και 3space Art.

Πού βρίσκεται το Bybit;

Αν και η Bybit ιδρύθηκε αρχικά στη  Σιγκαπούρη  τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει την έδρα της στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Έχει εγγραφεί ως Bybit Fintech Limited. Δεν υπάρχει επίσημος κανονισμός κρυπτογράφησης σήμερα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, που να επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν κεντρικά γραφεία χωρίς να ανησυχούν για υπερβολική γραφειοκρατία ή γραφειοκρατία.

Η Bybit διαθέτει επίσης γραφεία στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, καθώς η κύρια εστίασή της είναι στην ασιατική αγορά κρυπτογράφησης. Ωστόσο, η εταιρεία προσβλέπει σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή επέκταση και μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα γραφεία σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Γιατί δεν επιτρέπεται το Bybit στις ΗΠΑ;

Παρόλο που η Bybit φαίνεται να βρίσκεται σε αποστολή παγκόσμιας επέκτασης, η πλατφόρμα δεν είναι προσβάσιμη σε άτομα που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πολύ φιλικές προς την κρυπτογράφηση και κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της  κανονισμούς  και απαιτήσεις. Ωστόσο, τίποτα δεν εμποδίζει εταιρείες όπως η Bybit να δραστηριοποιούνται στη χώρα. Αυτό κάνει την απόφαση της ομάδας να μην προσφέρει υπηρεσίες στις ΗΠΑ μάλλον αξιοσημείωτη. Φαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη για να αποφευχθούν τυχόν κανονιστικές συγκρούσεις ή ζητήματα.
Οι Αμερικανοί έμποροι έχουν αποκλειστεί από την πλατφόρμα μέσω γεωγραφικών περιορισμών. Οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν αυτόν τον αποκλεισμό μέσω ενός  VPN , αν και θα πρέπει να το κάνουν με δική τους ευθύνη. Επιπλέον, η Bybit διατηρεί το δικαίωμα να τερματίσει τους λογαριασμούς οποιωνδήποτε Αμερικανών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της μέσω VPN ή άλλων μέσων απόκρυψης της αρχικής τους γεωγραφικής θέσης.
Bybit

Απαιτεί το Bybit KYC για αναλήψεις;

Ένας λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι συρρέουν στο Bybit είναι ότι η ανταλλαγή δεν απαιτεί επαλήθευση ταυτότητας. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να υποβάλουν σάρωση ταυτότητας ή απόδειξη κατοικίας κατά τη δημιουργία λογαριασμού. Παραδοσιακά, οι πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρέπει να επαληθεύουν την ταυτότητα όλων των χρηστών ανεξάρτητα από το πόσο ενεργοί είναι στην πλατφόρμα. Ωστόσο, η Bybit ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση σε αυτό το μέτωπο.

Οι χρήστες που είναι εντάξει με την ανάληψη έως και 2 BTC την ημέρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα χωρίς να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους. Όλοι οι άλλοι θα πρέπει να περάσουν από μια  διαδικασία KYC  , η οποία θα αυξήσει τα όριά τους στα 50 BTC ή 100 BTC, ανάλογα με το πόσες πληροφορίες θα υποβάλουν. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα όρια ισχύουν για τις ημερήσιες αναλήψεις και όχι για τις ισόβιες αναλήψεις.
Οι χρήστες που περνούν από τη  διαδικασία KYC  θα κληθούν να υποβάλουν σάρωση διαβατηρίου ή ταυτότητας και να ολοκληρώσουν έναν έλεγχο αναγνώρισης προσώπου. Για να επιτευχθεί επαλήθευση επιπέδου 2, απαιτείται απόδειξη διεύθυνσης.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε χρήστης Bybit που δεν διέρχεται από τη διαδικασία επαλήθευσης του Know-Your-Customer μπορεί να λάβει ένα αίτημα επαλήθευσης KYC, εάν το ανταλλακτήριο το κρίνει απαραίτητο.

Σημαντική σημείωση:  Παρόλο που το ανταλλακτήριο διαφημίζει ότι δεν απαιτεί διαδικασία επαλήθευσης KYC για αναλήψεις έως και 2 BTC την ημέρα, αρκετοί πελάτες Bybit από διαφορετικά μέρη του κόσμου συνέρρευσαν σε μια  ανάρτηση στο Reddit,  αποκαλώντας τον ψευδή ισχυρισμό. Σε απάντηση, η Bybit μοιράστηκε τη λίστα με  τις Χώρες υπό περιορισμούς υπηρεσιών  και τους  Όρους Παροχής Υπηρεσιών  που υπαγορεύουν το ανταλλακτήριο διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόσει την απαίτηση KYC σε έναν λογαριασμό, εάν εντοπιστεί παραβίαση των κανόνων του. Επομένως, συνιστάται να κάνετε τη δική σας έρευνα.

Πώς να κάνετε μια ανάληψη από το Bybit

Απαιτήσεις KYC για επιχειρήσεις στο Bybit

Οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις. Ωστόσο, οι επαγγελματίες χρήστες έχουν μόνο επαλήθευση επιπέδου 1 – αντί για δύο επίπεδα για μεμονωμένα άτομα – που θα αυξήσει το ημερήσιο όριο ανάληψης στα 100 BTC. Τα έγγραφα που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνουν:

  • Πιστοποιητικό σύστασης
  • Καταστατικό Συλλόγου
  • Μητρώο μελών και διευθυντών
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα και αποδεικτικό κατοικίας του τελικού πραγματικού δικαιούχου που αντιπροσωπεύει ποσοστό 25% (ή περισσότερο) στην εταιρεία
  • Στοιχεία ενός διευθυντή (διαβατήριο/ταυτότητα και απόδειξη διεύθυνσης)
  • Πληροφορίες του χειριστή του λογαριασμού ή του εμπόρου (διαβατήριο/ταυτότητα και απόδειξη διεύθυνσης)

Η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το Bybit χωρίς να ολοκληρώσει μια διαδικασία KYC, αλλά θα περιοριστεί στην ανάληψη έως και 2 BTC ανά ημέρα.

Πηγη

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης για συναλλαγές

10 πλατφόρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *