telegram πως λειτουργει

Τι είναι το Telegram; Ένας γρήγορος οδηγός για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

Εάν είστε χρήστης του WhatsApp, ίσως αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις, όπως το Telegram. Τι είναι το Telegram; Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει τα πάντα.

Όταν το WhatsApp ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου του το 2021, οι άνθρωποι ανησυχούσαν για την κοινή χρήση δεδομένων της εφαρμογής με τη μητρική του εταιρεία, τη Meta. Πολλοί άνθρωποι πήδηξαν και μια από τις εφαρμογές που ωφελήθηκαν πολύ ήταν το Telegram, το οποίο είχε μεγάλη άνοδο στους αριθμούς των συνδρομητών.

Τι είναι ακριβώς το Telegram; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Τι είναι το Telegram;

Το Telegram είναι μια ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με βασικές λειτουργίες παρόμοιες με το WhatsApp και το Signal. Μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω κειμένου, φωνής και βίντεο και να συνομιλείτε ένας προς έναν ή σε ομάδες πολλών ατόμων.

Δεδομένου ότι η επικοινωνία μεταδίδεται μέσω του Διαδικτύου, η εφαρμογή είναι δωρεάν για χρήση. Σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους αντιπάλους της, ωστόσο, η Telegram προσφέρει ένα επί πληρωμή επίπεδο που ονομάζεται Telegram Premium, το οποίο θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα παρακάτω.

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : Πώς να σταματήσετε τους ανθρώπους να σας προσθέτουν σε ομάδες/κανάλια Telegram

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT στο Telegram (4 Μέθοδοι)

Τι κάνει το Telegram διαφορετικό;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές συνομιλίας, αλλά το Telegram είναι λίγο διαφορετικό από τις περισσότερες από αυτές, χάρη σε μερικές από τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει.

Ομάδες

Εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Signal σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε ομαδικές συνομιλίες με περίπου 1.000 συμμετέχοντες. Για άτομα που χρησιμοποιούν απλώς τις εφαρμογές κοινωνικά, αυτό είναι συνήθως περισσότερο από αρκετό.

Αντίθετα, το Telegram σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες με έως και 200.000 μέλη, τα οποία μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν μηνύματα στην ομάδα.
ομάδα τηλεγραφήματος

Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία ομάδων που μοιάζουν περισσότερο με κοινότητες, όπου μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ομοϊδεάτες που δεν γνωρίζονται απαραίτητα μεταξύ τους.

Κανάλια εκπομπής

Το Telegram πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα με τα κανάλια μετάδοσης. Ένα κανάλι εκπομπής επιτρέπει στον δημιουργό να στέλνει μηνύματα σε απεριόριστο αριθμό ατόμων που εγγράφονται στο κανάλι. Αυτό είναι ένα μονόδρομο σύστημα. ο δημιουργός μπορεί να μεταδώσει σε όλους τους συνδρομητές, αλλά δεν μπορεί να απαντήσει.
κανάλι τηλεγραφήματος

Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για επιχειρήσεις που θέλουν να μπορούν να ενημερώνουν τους ανθρώπους για την επιχείρησή τους χωρίς να χάνεται το μήνυμά τους σε μια σειρά από απαντήσεις.

Φωνητικές συνομιλίες

Οι περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε ομαδικές φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, αλλά το Telegram προχωρά τα πράγματα λίγο πιο μακριά με τις Φωνητικές συνομιλίες. Σε αντίθεση με μια φωνητική κλήση, όπου όλοι πρέπει να απαντούν στην κλήση ταυτόχρονα, οι Φωνητικές συνομιλίες σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια ζωντανή συνομιλία σε μια ομαδική συνομιλία στην οποία οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει ανά πάσα στιγμή.

Είστε ελεύθεροι να φύγετε από το δωμάτιο και να συνεχίσετε να στέλνετε μηνύματα σε άλλες συνομιλίες και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε ξανά στο δωμάτιο και να συμμετάσχετε ξανά στη φωνητική συνομιλία. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ακούσετε τη συνομιλία αντί να συμμετάσχετε. Αυτές οι συνομιλίες μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες συμμετέχοντες, επομένως είναι ιδανικές για μεγάλες ομάδες.

Bots

Το Telegram σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε bots στις συνομιλίες σας. Αυτά τα bots είναι σαν μικροσκοπικές εφαρμογές που λειτουργούν στις συνομιλίες σας και μπορούν να προσθέσουν χρήσιμες λειτουργίες. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαθέσιμων bots, που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

telegram πως λειτουργει
telegram πως λειτουργει

Καλύπτουν τα πάντα, από ρομπότ που μπορούν να σας βρουν ξενοδοχεία έως ρομπότ που μπορούν να σας στέλνουν υπενθυμίσεις απευθείας στη συνομιλία σας. Μπορείτε ακόμη να αναπτύξετε τα δικά σας bot χρησιμοποιώντας το Telegram Bot API.

Telegram Premium

Ένας άλλος σημαντικός τρόπος με τον οποίο το Telegram διαφέρει από άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ότι προσφέρει ένα επίπεδο επί πληρωμή. Οι βασικές υπηρεσίες είναι δωρεάν στη χρήση, αλλά εάν επιλέξετε να πληρώσετε τη μηνιαία συνδρομή (επί του παρόντος 3,99 $ ή 4,99 $ μέσω μιας αγοράς εντός εφαρμογής στο App Store), θα έχετε ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων υπηρεσιών.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Διπλασιάστηκαν τα όρια σε κανάλια, φακέλους, δημόσιους συνδέσμους και λογαριασμούς
  • Διπλασιάστηκαν τα όρια στα μεγέθη αρχείων, επιτρέποντας αρχεία έως και 4 GB
  • Πιο γρήγορες λήψεις
  • Κινούμενα emoji
  • Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο εντός εφαρμογής
  • Μετατροπή φωνής σε κείμενο
  • Κινούμενη εικόνα προφίλ
  • Χωρίς διαφημίσεις

Πώς συγκρίνεται το Telegram με άλλες εφαρμογές;

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν προσφέρονται από πολλούς από τους ανταγωνιστές του Telegram, όπως το WhatsApp και το Signal. Ένα βασικό μέρος του γιατί το Telegram είναι σε θέση να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες είναι επειδή λειτουργεί λίγο διαφορετικά.

Το WhatsApp και το Signal χρησιμοποιούν και τα δύο κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Το μήνυμά σας κρυπτογραφείται με ασφάλεια όταν το στέλνετε και δεν αποκρυπτογραφείται μέχρι να φτάσει στη συσκευή του παραλήπτη. Αυτό σημαίνει ότι όταν περνά από τους διακομιστές του WhatsApp ή του Signal, εξακολουθεί να είναι κρυπτογραφημένο και η εταιρεία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Το Telegram κρυπτογραφεί τα μηνύματά σας, αλλά μόνο μεταξύ του αποστολέα και του διακομιστή και στη συνέχεια από τον διακομιστή στον παραλήπτη. Το μήνυμα δεν είναι κρυπτογραφημένο όταν βρίσκεται στους διακομιστές του Telegram. Αυτό σημαίνει ότι το Telegram μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλων αρχείων στο Telegram χωρίς να γεμίζει τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας ή να έχει πρόσβαση στα μηνύματά σας από μια νέα συσκευή.

Το μειονέκτημα αυτού, ωστόσο, είναι ότι τα μηνύματά σας είναι πολύ λιγότερο ασφαλή. Το Telegram μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας εάν το επιθυμεί και, εάν υπάρχει παραβίαση δεδομένων, ενδέχεται να κινδυνεύουν και τα μη κρυπτογραφημένα μηνύματά σας.

Είναι δυνατή η χρήση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για μηνύματα στο Telegram χρησιμοποιώντας Secret Chats. Ωστόσο, κάτι τέτοιο καταργεί ορισμένες από τις δυνατότητες που ξεχωρίζουν το Telegram. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις μυστικές συνομιλίες μόνο στη συσκευή στην οποία τις ξεκινήσατε. Οι μυστικές συνομιλίες είναι επίσης διαθέσιμες μόνο για συνομιλίες ένας προς έναν και όχι για ομάδες. Στο Signal, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για όλες τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών συνομιλιών.

τηλεγράφημα κοινές πληροφορίες

Το Telegram επίσης δεν είναι τόσο ιδιωτικό όσο ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Αν και δεν συλλέγει τόσα δεδομένα όπως το WhatsApp, είναι πολύ λιγότερο ιδιωτικό από το Signal.

Ποιες συσκευές υποστηρίζει το Telegram;

Το Telegram είναι διαθέσιμο για Android, iPhone και iPad, αλλά υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εκδόσεις για υπολογιστές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Telegram Desktop σε macOS, Windows και Linux. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας έγκυρος αριθμός τηλεφώνου.

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε μια αυτόνομη εφαρμογή για υπολογιστές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Telegram μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ενώ υπάρχουν ακόμη και επεκτάσεις για το Chrome και το Edge. Αν δεν κάνετε μυστική συνομιλία, μπορείτε να λάβετε οποιαδήποτε συνομιλία από οποιαδήποτε συσκευή.

Πώς να εγκαταστήσετε το Telegram

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Telegram από το Google Play Store και το Apple App Store. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια επιτραπέζια έκδοση του Telegram, μπορείτε να κάνετε λήψη εκδόσεις του Telegram για επιτραπέζιους υπολογιστές για Windows, macOS και Linux.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Ένας κωδικός επαλήθευσης θα σταλεί στο τηλέφωνό σας. Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό και επιλέξτε ένα εμφανιζόμενο όνομα. Το Telegram θα απαιτεί επίσης πρόσβαση στις επαφές σας για να μπορεί να βρει άλλους χρήστες του Telegram που γνωρίζετε. Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Επιλέξτε την κατάλληλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για εσάς

Τι είναι το Telegram; Με λίγη τύχη, αυτό το άρθρο σας έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και τι την κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος. Αν αναζητάτε λειτουργίες όπως κανάλια μετάδοσης και τεράστια μεγέθη ομάδων, τότε το Telegram μπορεί να προσφέρει αυτό που δεν μπορούν οι άλλοι.

Ωστόσο, εάν η ασφάλεια και το απόρρητο είναι οι βασικές ανησυχίες σας και σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μόνο για συνομιλία με φίλους ή συναδέλφους, τότε ίσως θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο Signal.

Εάν σκέφτεστε να εγγραφείτε στο Telegram και ανησυχείτε για το τι κάνει η Meta με τα προσωπικά σας δεδομένα, ίσως αποφασίσετε ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας WhatsApp.

Και αν σκοπεύετε να σταματήσετε το iMessage, μπορείτε να μάθετε πώς να απενεργοποιήσετε το iMessage σε iPhone και Mac στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:Πώς να κατεβάσετε το Telegram στο Android TV

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του Telegram

μουσική στο Telegram

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *