old television

Τι να κάνετε την παλιά τηλεόραση :10 απίστευτες ιδέες

Σημαντικά σημεία

  • Μετατρέψτε την παλιά σας τηλεόραση σε ένα δροσερό Audio Visualizer με λίγα μόνο εργαλεία και εξοικονομήστε χρήματα.
  • Μετατρέψτε την παλιά τηλεόρασή σας σε ένα κομψό ρολόι με θέμα τη δεκαετία του ’80 που εμφανίζει την ώρα σε ρετρό ψηφία.
  • Κάντε την τυπική τηλεόρασή σας να μοιάζει με τηλεόραση Ambilight με λωρίδες φωτός LED για κινηματογραφική αίσθηση.

Δεν θέλετε να πετάξετε την παλιά σας βαρετή τηλεόραση, και πιάνει πολύ χώρο; Δείτε αυτές τις ιδέες και βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τα παλιά σας σκουπίδια το αποκορύφωμα του σπιτιού σας.

Σημειώστε ότι οι περισσότερες παλιές τηλεοράσεις διαθέτουν καθοδικούς σωλήνες με αρκετά ισχυρό φορτίο ώστε να σας τραυματίσει σοβαρά και μερικές φορές θανάσιμα. Επομένως, φροντίστε να αποφορτίσετε την παλιά σας τηλεόραση πριν την ξεφορτωθείτε και αν δεν έχετε ιδέα πώς να το κάνετε, ζητήστε από έναν ειδικό ηλεκτρονικών να σας βοηθήσει.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να παίξετε παλιά παιχνίδια Flash στον υπολογιστή

1. Εισάγετε μια παλιά τηλεόραση σε μια συσκευή οπτικοποίησης ήχου

Θέλετε να ενισχύσετε την ποιότητα ήχου του podcast, των παραγωγών ήχου ή των βιντεογράφων YouTube, αλλά δεν έχετε την πολυτέλεια να χαρείτε ένα οπτικοακουστικό πρόγραμμα ήχου; Μετατρέψτε μια παλιά τηλεόραση σε μία και εξοικονομήστε χρήματα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε αυτήν την τηλεόραση της δεκαετίας του ’70. Και επειδή περιλαμβάνει μόνο την προσομοίωση ενός παλμογράφου, αυτή η ιδέα DIY δεν απαιτεί χρόνια εμπειρίας στα ηλεκτρονικά (χρειάζεται να προσέχετε μόνο τους καθοδικούς σωλήνες που μπορεί να περιέχουν φορτίο).

Εκτός από μια αναλογική τηλεόραση (κατά προτίμηση ασπρόμαυρη), θα χρειαστείτε επίσης μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής με υποδοχή ακουστικών, ηλεκτρική ταινία, στερεοφωνικό καλώδιο αρσενικού σε άνδρα, ηλεκτρική ταινία, συγκόλληση, ροή συγκόλλησης και συγκολλητικό σίδερο και ένα κατσαβίδι για να αποσυναρμολογήσετε την τηλεόραση όπως φαίνεται στον οδηγό ενεργοποίησης instructables.

2. Μετατρέψτε μια παλιά τηλεόραση σε ένα ρολόι με θέμα τη δεκαετία του ’80

Η τεχνολογία αναλογικής τηλεόρασης μπορεί να είναι ξεπερασμένη, αλλά εξακολουθεί να έχει μια δροσερή ρετρό ατμόσφαιρα. Ο καλύτερος τρόπος για να το ζήσετε αυτό και να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παλιά τηλεόραση στην πράξη είναι μεταμορφώνοντάς την σε ένα ρολόι με θέμα τη δεκαετία του ’80. Μόλις ολοκληρωθεί, το δροσερό ρολόι σας θα εμφανίζει την ώρα σε ψηφία με ρετρό θέμα και σε τέσσερα διαφορετικά χρωματικά θέματα που θα λατρέψετε. Το καλύτερο κομμάτι? Θα είναι ένα ρολόι με θέμα τη δεκαετία του ’80 με ρύθμιση που βασίζεται στον ιστό!

Εκτός από μια τηλεόραση που βασίζεται σε CRT, θα χρειαστείτε επίσης ένα καλώδιο micro USB, ένα φτερό Adafruit HUZZAH32, ένα μπλοκ ακροδεκτών RCA και καλώδια βραχυκυκλωτήρα για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση που εμφανίζεται στην παραπάνω επίδειξη. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό βήμα προς βήμα instructables για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

old television

3. Φωτισμός LED περιβάλλοντος παλιάς τηλεόρασης με Kodi

Οι τηλεοράσεις Ambilight είναι στη μόδα στις μέρες μας. Προσθέτουν ένα όμορφο, πολύχρωμο και καθηλωτικό πλεονέκτημα στην παρακολούθηση τηλεόρασης κάνοντας ακόμη και μια μικροσκοπική οθόνη να φαίνεται μεγαλύτερη ενώ μειώνουν τη λάμψη. Αλλά είναι και αρκετά ακριβά. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανατινάξετε τον προϋπολογισμό σας σε ένα. μπορείτε πάντα να εξοπλίσετε ένα τυπικό μοντέλο τηλεόρασης με συστοιχία LED για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείτε μια πηγή τροφοδοσίας, είτε 5V είτε 12V, έναν μετατροπέα 5A με βήμα προς τα κάτω, ένα Banana Pi M3 ή Raspberry Pi 3 Model B και μια λωρίδα LED (χρησιμοποιήστε WS2811 εάν χρησιμοποιείτε πηγή τροφοδοσίας 12V ή WS2812B εάν χρησιμοποιείτε 5V) . Κολλήστε τη λωρίδα LED στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και σημειώστε την κατεύθυνση, καθώς θα χρειαστεί να κάνετε έξι συνδέσεις, όπως φαίνεται στον οδηγό βήμα προς βήμα στο instructables. Στη συνέχεια, προετοιμάστε το Banana Pi ή το Raspberry Pi, συνδέστε τα όλα μαζί, ρυθμίστε το λογισμικό και συνδέστε μια εφαρμογή για τον απομακρυσμένο έλεγχο του Kodi.

4. Δημιουργήστε ένα πλαίσιο φωτός από μια παλιά τηλεόραση με οπίσθιο φωτισμό CCFL

Εάν η παλιά σας τηλεόραση είναι ήδη χαλασμένη, χρησιμοποιήστε τα λειτουργικά εξαρτήματά της. Σε αυτήν την περίπτωση, για την ακρίβεια, ανακτήστε τον οπίσθιο φωτισμό CCFL για να φτιάξετε ένα φωτεινό πάνελ. Ξεβιδώστε την πίσω πλάκα και αφαιρέστε προσεκτικά τα εσωτερικά μέρη μέχρι να αποκαλυφθεί η παλιά οθόνη.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μεταλλικό περίγραμμα που συγκρατεί το πλαίσιο οπίσθιου φωτισμού και αποκτήστε το πλαίσιο CCFL με την πλακέτα που είναι τοποθετημένη, συνδέστε το στο πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, συνδέστε το πρώτο στην πρίζα σας και voilà! Θα έχετε ένα λειτουργικό πάνελ φωτός CCFL. Για περισσότερες ιδέες φωτισμού DIY, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα έργα Arduino LED.

5. Κάντε UpCycle μια τηλεόραση της δεκαετίας του ’70 σε μια οθόνη

Οι σύγχρονες οθόνες είναι εξαιρετικές, αλλά φανταστείτε να παίζετε μακριά σε αυτήν την βαρετή τηλεόραση από ξύλο της δεκαετίας του ’70 που έκανε την παιδική σας ηλικία πιο ενδιαφέρουσα. Όταν τελειώσετε με αυτό το έργο DIY, θα μπορείτε να το κάνετε αυτό και θα έχετε μια όμορφη ρετρό οθόνη για να ενισχύσετε το κέντρο πολυμέσων σας.

Είναι επίσης πολύ απλό. Όπως φαίνεται στον παραπάνω οδηγό του YouTube, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον σωλήνα CRT και τα κυκλώματα της παλιάς τηλεόρασης και να τα αντικαταστήσετε με μια σύγχρονη οθόνη κατάλληλου μεγέθους. Εάν τα κυκλώματα της παλιάς τηλεόρασης εξακολουθούν να λειτουργούν, σκεφτείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το κόστος. Ελέγξτε το instructables οδηγό για την εύκολη ολοκλήρωση αυτού του έργου.

old television

6. Δεξαμενή ψαριών με θέμα το Seinfeld από μια παλιά τηλεόραση

Αυτό το απλό έργο DIY σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα πιο ευρύχωρο σπίτι για τα κατοικίδια ψάρια σας, ενώ δίνετε στην παλιά σας τηλεόραση μια νέα θέση στο σαλόνι.

Φορέστε γάντια, γιατί πιθανότατα θα έχει σκόνη και αφαιρέστε την πίσω πλάκα για να αποκτήσετε πρόσβαση στα μύχια. Κόψτε το καλώδιο τροφοδοσίας χρησιμοποιώντας έναν κόφτη καλωδίων και όλα τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στην πλακέτα κυκλώματος, συμπεριλαμβανομένου του σωλήνα και όλων των συνδεδεμένων. Ξεβιδώστε τις τέσσερις βίδες σε κάθε γωνία για να αφαιρέσετε το σωλήνα και κάντε το ίδιο για την πλακέτα κυκλώματος και τα υπόλοιπα μέρη.

Αποσυναρμολογήστε το σωλήνα για να αποκτήσετε την οθόνη της παλιάς τηλεόρασης, αφαιρέστε το με γυαλόχαρτο, στερεώστε το στη θήκη και συναρμολογήστε το υπόλοιπο ενυδρείο, όπως εξηγείται στον οδηγό βήμα προς βήμα στο Awesomeness Projects.

7. Μετατρέψτε την παλιά σας τηλεόραση σε μπαρ

Οι παλιές τηλεοράσεις δημιουργούν μοναδικά ντουλάπια ποτών. Έτσι, αν δεν έχετε πού να κρύψετε τα μπουκάλια σας, χρησιμοποιήστε την παλιά σας τηλεόραση μετατρέποντάς την σε μπαρ.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ιδέες DIY για να ανακυκλώσετε μια παλιά τηλεόραση, ξεκινήστε αποφορτίζοντας την τηλεόραση χρησιμοποιώντας ένα ποιοτικό μονωμένο κατσαβίδι ή, εάν είναι διαθέσιμο, ένα καλώδιο εκκένωσης. Στη συνέχεια, αδειάστε το εσωτερικό της τηλεόρασης και τοποθετήστε τους τοίχους και το δάπεδο με σύνθετο ξύλο πάχους 6 mm. Αντικαταστήστε την αρχική πίσω πλάκα και η μπάρα σας θα είναι έτοιμη για χρήση. Μη διστάσετε να προσθέσετε φωτιστικά ή τυπωμένα αυτοκόλλητα για αυτή την επιπλέον αίσθηση.

8. Μετατρέψτε την παλιά σας τηλεόραση σε έξυπνο καθρέφτη

Τα έξυπνα οικιακά gadget γίνονται όλο και πιο μοντέρνα με κάθε χρόνο, αλλά δεν χρειάζεται να υπερηφανεύεστε για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη τεχνολογία — αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που ήδη έχετε. Η κατασκευή ενός έξυπνου καθρέφτη είναι ένας ιδανικός τρόπος για να επανατοποθετήσετε μια παλιά τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Με τη σωστή βάση, αυτός ο κομψός καθρέφτης θα φαίνεται σαν το σπίτι σε οποιοδήποτε σπίτι.

Για να φτιάξετε τον έξυπνο καθρέφτη απαιτούνται μερικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της ράβδου με τρύπες και ενός τρυπανιού. Θα χρειαστείτε επίσης ένα κιτ Raspberry Pi για το «έξυπνο» τμήμα του καθρέφτη. Αλλά αν είστε σίγουροι για την αποσυναρμολόγηση της τηλεόρασής σας και την εγκατάσταση της σε νέο πλαίσιο, θα διαπιστώσετε ότι η διαδικασία είναι απλή και ότι το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη οδηγό για τη δημιουργία έξυπνου καθρέφτη τηλεόρασης instructables.

9. Ρυθμίστε ένα νέο κέντρο πληροφοριών για το σπίτι της τηλεόρασης

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi για κάτι ελαφρώς πιο περίπλοκο, η δημιουργία ενός ψηφιακού κέντρου πληροφοριών σπιτιού από την παλιά σας τηλεόραση μπορεί να είναι το ιδανικό έργο. Μπορείτε να επανατοποθετήσετε την οθόνη σας για να εμφανίζει τοπική κυκλοφορία, μετεωρολογικές προβλέψεις, συγχρονισμένο ημερολόγιο ή ακόμα και την κατάσταση των συσκευών στο δίκτυό σας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός κέντρου πληροφοριών για το σπίτι από την παλιά σας τηλεόραση instructables

10. Απολαύστε αναμνήσεις με μια ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών DIY

Οι ψηφιακές κορνίζες φωτογραφιών σάς επιτρέπουν να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αναμνήσεων ή τοπίων που προκαλούν δέος απρόσκοπτα σε μια ζωντανή χρωματική εμφάνιση — αλλά δυστυχώς, είναι κάπως απαγορευτικά από πλευράς κόστους. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτά τα κόστη και να μετατρέψετε την παλιά σας τηλεόραση σε κάτι νέο, επανατοποθετώντας την ως ψηφιακή κορνίζα.

Η κατασκευή αυτής της ψηφιακής κορνίζας περιλαμβάνει ένα Raspberry Pi και αρκετή εγκατάσταση λογισμικού, αλλά θα μείνετε με μια φανταστικά έξυπνη ψηφιακή κορνίζα με δυνατότητα τερματισμού λειτουργίας με ένα άγγιγμα και αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας με βάση το επίπεδο φωτισμού του δωματίου. Μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό για τη δημιουργία μιας ψηφιακής κορνίζας φωτογραφιών DIY instructables.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *