Το Google Chrome αποκτά 2 νέες λειτουργίες για τη βελτιστοποίησή του

Το Google Chrome αποκτά 2 νέες λειτουργίες για τη βελτιστοποίησή του

Η Google εισήγαγε δύο νέες λειτουργίες σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, τις λειτουργίες Εξοικονόμησης μνήμης και Εξοικονόμησης ενέργειας .

Όλοι γνωρίζουμε τους τελευταίους μήνες ότι το Google Chrome έχασε τους πολλούς χρήστες του καθώς μεταβαίνουν σε άλλα προγράμματα περιήγησης λόγω των δυνατοτήτων τους σχετικά με τη βελτιστοποίηση λειτουργιών, όπως η εξοικονόμηση περισσότερης μνήμης RAM για τον υπολογιστή.

Εξοικονόμηση μνήμης και εξοικονόμηση ενέργειας του Google Chrome: Όλες οι λεπτομέρειες

Μεγαλύτερη διαφάνεια αποκτά το Google Play: Θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων τους(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στην τελευταία έκδοση του Chrome, η Google κυκλοφόρησε τη λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης και τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που έχει σκοπό να σας προσφέρει μια πιο ομαλή και καθηλωτική εμπειρία περιήγησης στον ιστό.

Εξοικονόμηση μνήμης

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε τη συζήτηση με τη δυνατότητα εξοικονόμησης μνήμης . Αυτή η δυνατότητα θα εξοικονομήσει RAM για τον υπολογιστή σας από τις καρτέλες που είναι ανενεργές και με αυτό θα έχετε ταχύτερη περιήγηση καθώς δεν υπάρχουν άλλες καρτέλες που καταναλώνουν πόρους.

Μερικές φορές ανοίγετε πολλές καρτέλες στο Chrome σας και ορισμένες από αυτές εκτελούν ιστότοπους με μεγάλο φορτίο, όπως αυτούς που είναι γεμάτοι με πολλά βίντεο ή διαφημίσεις. Ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιείτε, εξακολουθούν να καταναλώνουν Μνήμη για αυτά τα δεδομένα.

Έτσι, αυτή η Εξοικονόμηση Μνήμης απλώς θα τις παγώσει προσδιορίζοντας εάν δεν χρησιμοποιούνται και θα πρέπει να φορτώσετε ξανά την καρτέλα για να λειτουργήσει ξανά.

Επιπλέον, θα υπάρχει και ένας δείκτης που θα σας δείχνει στατιστικά της αποθηκευμένης μνήμης από αυτήν τη δυνατότητα σε KB .

Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εξοικονομητής ενέργειας

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge , μπορεί να παρατηρήσετε μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που εξοικονομεί πολλή ενέργεια για τον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας και αυτή η νέα Εξοικονόμηση ενέργειας Google Chrome θα λειτουργεί το ίδιο.

Αυτή η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί όταν η μπαταρία της συσκευής σας πέσει κάτω από το 20% και μετά από αυτό, θα περιορίσει κάποια λιγότερο χρήσιμη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, οπτικά εφέ και κινούμενα σχέδια.

Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε ορισμένες ρυθμίσεις αυτών των λειτουργιών από το μενού με τις τρεις κουκκίδες στο Chrome, επομένως κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome για να απολαύσετε αυτές τις λειτουργίες.

Πώς να διορθώσετε τα βίντεο στο Instagram (9 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4901

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *