Τρόπος διόρθωσης σφάλματος Αναγνωριστικού συμβάντος 1001 στα Windows (7 Μέθοδοι)

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος Αναγνωριστικού συμβάντος 1001 στα Windows (7 Μέθοδοι)

Κατά τη χρήση των Windows, μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε σφάλματα BSOD. Αν και το BSOD δεν σας λέει την πραγματική αιτία του σφάλματος, σας ενημερώνει για τον κωδικό διακοπής σφάλματος.

Ο υπολογιστής σας κλειδώνει και σας δείχνει μια μπλε οθόνη, ενημερώνοντάς σας ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα. Μαζί με αυτό, μπορείτε επίσης να δείτε έναν κωδικό διακοπής σφάλματος.

Δεδομένου ότι τα σφάλματα BSOD των Windows μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθούν, οι χρήστες βρήκαν έναν τρόπο να ελέγξουν ξανά τον κωδικό σφάλματος μέσω της Προβολής συμβάντων. Το Event Viewer αναφέρει όλα τα σφάλματα που συμβαίνουν καθώς χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Πολλοί χρήστες των Windows έχουν αναφέρει έναν ασυνήθιστο κωδικό σφάλματος στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων. Οι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι το πρόγραμμα προβολής συμβάντων εμφανίζει “Αναγνωριστικό συμβάντος: 1001 Όταν ο υπολογιστής τους εισέλθει σε BSOD ή παγώσει.

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα αναγνωριστικού συμβάντος 1001

Επομένως, εάν εμφανιστεί ένα σφάλμα Windows Error Reporting Event ID 1001 στο Event Viewer, πρέπει πρώτα να μάθετε γιατί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται το σφάλμα Αναγνωριστικό συμβάντος 1001.

  • Ανεπαρκής ελεύθερη μνήμη RAM
  • Antivirus τρίτου μέρους σε σύγκρουση με την ασφάλεια των Windows
  • Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος
  • Ιοί/Κακόβουλο λογισμικό
  • Υψηλή χρήση δίσκου/χαμηλός χώρος στο δίσκο

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους πίσω από το Αναγνωριστικό συμβάντος αναφοράς σφαλμάτων των Windows 1001.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Αναγνωριστικού συμβάντος 1001 στα Windows

Τώρα που γνωρίζετε όλους τους πιθανούς λόγους πίσω από το Αναφορά σφαλμάτων των Windows Αναγνωριστικό συμβάντος 1001, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Είναι εύκολο να επιλύσετε το μήνυμα σφάλματος. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε.

1) Απενεργοποιήστε το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σφάλμα Αναγνωριστικού συμβάντος 1001 εμφανίζεται συνήθως όταν το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή έρχεται σε διένεξη με την ασφάλεια των Windows. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Πρέπει να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές τείχους προστασίας εάν δεν χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας από ιούς. Τα προγράμματα τείχους προστασίας τρίτων κατασκευαστών έρχονται επίσης σε διένεξη με το τείχος προστασίας των Windows Security, οδηγώντας στο μήνυμα σφάλματος.

Επομένως, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και βρείτε το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Απεγκατάσταση.

2) Σάρωση για κακόβουλο λογισμικό

Κακόβουλο λογισμικό και ιοί είναι άλλοι λόγοι πίσω από το Αναγνωριστικό συμβάντος αναφοράς σφαλμάτων των Windows 1001. Επομένως, πριν ακολουθήσετε τις επόμενες μεθόδους και αφού απενεργοποιήσετε τα προγράμματα προστασίας από ιούς τρίτων κατασκευαστών, πρέπει να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό.

Τώρα που έχετε απενεργοποιήσει τα προγράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Ασφάλεια των Windows για σάρωση για απειλές. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση στα Windows χρησιμοποιώντας την Ασφάλεια των Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Ασφάλεια των Windows.

Ασφάλεια των Windows

2. Όταν ανοίξει η Ασφάλεια των Windows, μεταβείτε στο Προστασία από ιούς και απειλές αυτί.

Προστασία από ιούς και απειλές

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Επιλογές σάρωσης.

Επιλογές σάρωσης

4. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε Πλήρης σάρωση και κάντε κλικ στο Σάρωση τώρα.

Πλήρης σάρωση

Αυτό είναι! Τώρα, η Ασφάλεια των Windows θα ελέγχει όλα τα αρχεία και τα προγράμματα που εκτελούνται στον σκληρό σας δίσκο. Αυτή η σάρωση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί.

3) Παρακολουθήστε και κλείστε τις ύποπτες εφαρμογές φόντου

Λίγες εφαρμογές μπορούν να ενεργοποιήσουν το Αναγνωριστικό συμβάντος BSOD 1001. Οι εφαρμογές που συχνά ενεργοποιούν το Αναγνωριστικό συμβάντος αναφοράς σφαλμάτων των Windows 1001 είναι κακόβουλες και εκτελούνται αθόρυβα στο παρασκήνιο.

Επομένως, πρέπει να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών στα Windows σας και να δείτε προσεκτικά όλες τις εφαρμογές που εκτελείτε. Εάν βρείτε κάποια εφαρμογή που δεν θα έπρεπε να εκτελείται στη συσκευή σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτήν και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας επιλογή.

Διαχείριση εργασιών > Εκκίνηση

Τα παλιά προγράμματα οδήγησης είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για το Σφάλμα Αναγνωριστικού Συμβάντος 1001 στα Windows. Σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να βρείτε και να ενημερώσετε όλα τα παλιά προγράμματα οδήγησης που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα παλιά προγράμματα οδήγησης στα Windows.

1. Πληκτρολογήστε Διαχειριστή της συσκευής στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα αντιστοίχισης.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Θα ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών. Πρέπει να ελέγξετε για τα προβληματικά προγράμματα οδήγησης συσκευών. Οι προβληματικές συσκευές θα έχουν ως επί το πλείστον α κίτρινο θαυμαστικό.

3. Κάντε δεξί κλικ σε αυτές τις προβληματικές συσκευές και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Στο Πώς θέλετε να αναζητήσετε προγράμματα οδήγησης; προτροπή, επιλέξτε Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης επιλογή.

Διαχειριστή της συσκευής

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για να διορθώσετε το σφάλμα Event ID 1001 στα Windows.

5) Επεκτείνετε την Εκχώρηση εικονικής μνήμης

Τα Windows έχουν ένα αρχείο σελιδοποίησης, μια περιοχή στον σκληρό δίσκο που το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί σαν να ήταν μνήμη RAM. Μερικές φορές, η λιγότερη εικονική μνήμη ενεργοποιεί επίσης το σφάλμα Αναγνωριστικού συμβάντος 1001 στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων.

Επομένως, πρέπει να επεκτείνετε την Εκχώρηση εικονικής μνήμης στο λειτουργικό σας σύστημα Windows για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Προσαρμόστε την Εμφάνιση. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Προσαρμογή εμφάνισης και απόδοσης των Windows από τη λίστα.

Προσαρμόστε την εμφάνιση..

2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αλλαγή κουμπί κάτω από το Εικονική μνήμη.

Εικονική μνήμη

3. Στην εικονική μνήμη, καταργήστε την επιλογή το πλαίσιο ελέγχου «Αυτόματη διαχείριση μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου». Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσαρμοσμένο μέγεθος.

Προσαρμοσμένο μέγεθος

4. Πρέπει να δείτε τις λεπτομέρειες στην ενότητα «Συνολικό μέγεθος αρχείου σελιδοποίησης για όλες τις μονάδες δίσκου». Λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη λεπτομέρεια, πρέπει να αυξήσετε την κατανομή εικονικής μνήμης στον υπολογιστή σας ορίζοντας τις τιμές στο «Αρχικό μέγεθος‘ και ‘Μέγιστο Μέγεθοςκουτιά.

Μέγιστο Μέγεθος

5. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επεκτείνετε την κατανομή εικονικής μνήμης για να επιλύσετε το Αναγνωριστικό συμβάντος αναφοράς σφαλμάτων των Windows 1001.

6) Εκτελέστε το Disk Cleanup Utility

Το μήνυμα σφάλματος μπορεί επίσης να προκύψει όταν ο υπολογιστής σας δεν έχει αποθηκευτικό χώρο. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε ζητήματα αποθήκευσης είναι να χρησιμοποιήσετε το Βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης δίσκου. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup στα Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Εκκαθάριση δίσκου. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης δίσκου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης δίσκου

2. Στη γραμμή εντολών Disk Cleanup, επιλέξτε το δικό σας Μονάδα εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος και κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Μονάδα εγκατάστασης λειτουργικού συστήματος

3. Τώρα, το βοηθητικό πρόγραμμα θα επιστρέψει με αρχεία που μπορείτε να διαγράψετε. Επιλέξτε όλα τα αρχεία και κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Επιλέξτε όλα τα αρχεία

4. Θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή αρχείων για να επιβεβαιώσετε την επιλογή.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Εκκαθάριση δίσκου στα Windows.

7) Εκτελέστε την εντολή SFC

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Σφάλμα Αναγνωριστικού Συμβάντος 1001 παρουσιάζεται επίσης λόγω κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Επομένως, εάν το μήνυμα σφάλματος εξακολουθεί να εμφανίζεται στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων, πρέπει να εκτελέσετε την εντολή SFC. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια σάρωση SFC στα Windows.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Command Prompt. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε ‘Εκτελέστε ως διαχειριστής‘.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν εμφανιστεί η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τη δεδομένη εντολή:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Γραμμή εντολών

3. Μόλις τελειώσετε, εκτελέστε το Εντολή SFC στη γραμμή εντολών:

sfc /scannow

Εντολή SFC

Αυτό είναι! Τώρα, τα Windows θα αναζητούν αυτόματα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Εάν εντοπίσει κατεστραμμένα αρχεία, θα προσπαθήσει να τα διορθώσει.

Διαβάστε επίσης: Διορθώστε το File Explorer που δεν ανταποκρίνεται στα Windows 11

Έτσι, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για τη διόρθωση του σφάλματος Αναγνωριστικό συμβάντος 1001 στα Windows. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του σφάλματος Αναγνωριστικό συμβάντος 1001, ενημερώστε μας στα σχόλια. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;

Πώς να διορθώσετε την ειδοποίηση «Σάρωση μονάδας δίσκου για σφάλματα» στα Windows 11

Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από το Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *