Τρόπος εισαγωγής μεταβλητών έξυπνων τσιπ (Placeholders) στα Έγγραφα Google

Τρόπος εισαγωγής μεταβλητών έξυπνων τσιπ (Placeholders) στα Έγγραφα Google

Εάν έχετε δημιουργήσει ποτέ ένα έγγραφο όπου χρησιμοποιήσατε σύμβολα κράτησης θέσης κειμένου, θα εκτιμήσετε αυτήν τη λειτουργία των Εγγράφων Google. Χρησιμοποιώντας ένα Variable Smart Chip, μπορείτε να εισαγάγετε ένα σύμβολο κράτησης θέσης, να εκχωρήσετε την τιμή του και να το ενημερώσετε αυτόματα σε όλο το έγγραφο.

Αντί να ταλαιπωρείτε με πρόσθετα ή εφαρμογές τρίτων, μπορείτε να βελτιώσετε τη ροή εργασίας σας όταν δημιουργείτε διάφορους τύπους εγγράφων με τη λειτουργία Variable Smart Chip.

Σημείωση: Από τη σύνταξη αυτού του παρόντος, το Variable Smart Chip είναι διαθέσιμο σε πελάτες Google Workspace Business Standard and Plus, Enterprise Standard and Plus, Education Plus και μη κερδοσκοπικούς πελάτες. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα φέρει τη δυνατότητα σε προσωπικούς λογαριασμούς Google κάποια στιγμή.

Σχετικά με τα Variable Smart Chips

Όπως αναφέρθηκε, το Variable Smart Chip είναι ένα σύμβολο κράτησης θέσης κειμένου που μπορείτε να εισαγάγετε στο έγγραφό σας. Αυτό είναι ιδανικό για κείμενο που θέλετε να προσθέσει κάποιος άλλος, όπως όνομα ή επίθετο, διεύθυνση ή αριθμό τηλεφώνου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Μεταβλητές για πράγματα που πρέπει να προσθέσετε αλλά περιμένετε, όπως τίτλος προϊόντος, ημερομηνία ή διεύθυνση ιστότοπου.

Είτε χρησιμοποιείτε Μεταβλητές για τον εαυτό σας είτε για κάποιον άλλον με τον οποίο κάνετε κοινή χρήση, σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το έγγραφό σας και να προσθέσετε αυτά τα στοιχεία αργότερα.

Μόλις προσθέσετε μια Μεταβλητή, μπορείτε να εκχωρήσετε την τιμή της, το κείμενο, ανά πάσα στιγμή. Στη συνέχεια, κάθε σημείο που χρησιμοποιείτε τη Μεταβλητή στο έγγραφο ενημερώνεται με αυτήν την τιμή.

Ας δούμε πώς να εισαγάγετε και να χρησιμοποιήσετε μεταβλητές στα Έγγραφα Google με μερικά παραδείγματα.

Πώς να εισαγάγετε ένα μεταβλητό έξυπνο τσιπ

Για να προσθέσετε ένα Variable Smart Chip στο έγγραφό σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

  1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε και κάντε ένα από τα παρακάτω:
  2. Επιλέγω Εισάγετε > Έξυπνα τσιπ και επιλέξτε Μεταβλητές στο αναδυόμενο μενού.
  3. Πληκτρολογήστε το @ σύμβολο (Σε) και επιλέξτε Μεταβλητός από το αναπτυσσόμενο μενού.
  1. Στο μικρό παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Εισαγωγή νέας μεταβλητής.
  1. Δώστε στη Μεταβλητή σας ένα όνομα στο επόμενο αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη σύμβαση ονομασίας, Μεταβλητή 1, Μεταβλητή 2 και ούτω καθεξής. Επιλέγω Δημιουργώ.
  1. Στη συνέχεια, θα δείτε τη Μεταβλητή με το όνομά της στο έγγραφό σας και στην πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές που ανοίγει στα δεξιά.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες μεταβλητές για άλλα στοιχεία στο έγγραφό σας με τον ίδιο τρόπο. Απλώς έχετε κατά νου ότι οι πρόσθετες μεταβλητές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διαφορετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεταβλητή για όνομα και μια δεύτερη μεταβλητή για διεύθυνση.

Χρησιμοποιήστε ξανά ένα μεταβλητό έξυπνο τσιπ

Ο σκοπός της Μεταβλητής είναι να την τοποθετήσετε στο έγγραφό σας όπου τη χρειάζεστε και στη συνέχεια να την ενημερώσετε με την τιμή της όταν είστε έτοιμοι.

Για να εισαγάγετε την ίδια Μεταβλητή σε άλλη θέση, κάντε ένα από τα εξής:

  • Επιλέγω Εισάγετε > Έξυπνα τσιπεπιλέξτε Μεταβλητέςκαι επιλέξτε το όνομα της μεταβλητής από την αναδυόμενη λίστα.
  • Πληκτρολογήστε το @ σύμβολο (At), επιλέξτε Μεταβλητόςκαι επιλέξτε το όνομα της μεταβλητής από την αναδυόμενη λίστα.
  • Ανοίξτε την πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη Μεταβλητή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε Εισάγετε.

Εκχωρήστε μια τιμή σε μια μεταβλητή

Μόλις προσθέσετε μια Μεταβλητή στο έγγραφό σας, μπορείτε να εκχωρήσετε την τιμή της ανά πάσα στιγμή. Η τιμή είναι το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην ίδια τη Μεταβλητή ή στην πλαϊνή γραμμή.

Προσθήκη κειμένου χρησιμοποιώντας τη μεταβλητή

Για να εκχωρήσετε μια τιμή στη Μεταβλητή επιτόπου, επιλέξτε το Μεταβλητός και εισαγάγετε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό αποθηκεύει αυτόματα την τιμή σε αυτήν τη Μεταβλητή.

Προσθήκη κειμένου χρησιμοποιώντας την πλευρική γραμμή

Για να εκχωρήσετε μια τιμή στην πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές, επιλέξτε τη Μεταβλητή και χρησιμοποιήστε το Άνοιγμα στην πλαϊνή γραμμή εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων που εμφανίζεται ή μεταβείτε σε Εργαλεία > Μεταβλητές στο μενού.

Επιλέγω Καμία αξία κάτω από το όνομα της μεταβλητής. Θα δείτε τη Μεταβλητή στο έγγραφό σας κενή και έτοιμη για να εισαγάγετε το κείμενο. Μόλις το κάνετε, χρησιμοποιήστε Εισαγω ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ να το σώσει.

Αφού εκχωρήσετε μια τιμή στη Μεταβλητή σας, θα δείτε αυτήν την ενημέρωση σε κάθε θέση που τοποθετείτε τη Μεταβλητή στο έγγραφό σας, κάτι που είναι ο σκοπός του Έξυπνου τσιπ.

Μετονομάστε μια μεταβλητή

Επειδή τα προεπιλεγμένα ονόματα για τις μεταβλητές δεν είναι προφανή, μπορεί να θέλετε να τους δώσετε πιο ουσιαστικά ονόματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν δημιουργείτε πολλές μεταβλητές για το έγγραφό σας.

Ανοίξτε την πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από τη Μεταβλητή που θέλετε να μετονομάσετε και επιλέξτε Επεξεργασία ονόματος εικονίδιο (μολύβι).

Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο μετονομασίας, δώστε του ένα νέο όνομα και επιλέξτε Αποθηκεύσετε.

Στη συνέχεια, θα δείτε το ενημερωμένο όνομα στην πλαϊνή γραμμή, τη λίστα των μεταβλητών που θέλετε να εισαγάγετε και μέσα στην ίδια τη Μεταβλητή μέχρι να εκχωρήσετε την τιμή της.

Αφαιρέστε μια μεταβλητή

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε μια Μεταβλητή, μπορείτε να τη διαγράψετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα καταργήσει τη Μεταβλητή και την τιμή της, εάν εκχωρηθεί, από κάθε θέση στο έγγραφό σας.

Ανοίξτε την πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη Μεταβλητή που θέλετε να καταργήσετε και επιλέξτε το Διαγραφή ορισμού μεταβλητής εικονίδιο (κάδος απορριμμάτων).

Στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης, επιλέξτε Διαγράφω για να αφαιρέσετε τη Μεταβλητή.

Παραδείγματα χρήσεων για μεταβλητές στα Έγγραφα Google

Αν αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε τις μεταβλητές για τους δικούς σας σκοπούς, έχουμε μερικά παραδείγματα.

Αντίγραφο μάρκετινγκ

Εδώ, δημιουργούμε ένα έγγραφο για το νέο προϊόν του πελάτη μας. Δεν έχουμε ακόμη το όνομα προϊόντος ή τη διεύθυνση ιστότοπου, επομένως εισάγουμε μεταβλητές για αυτά τα δύο στοιχεία. Με ανοιχτή την πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές, μπορείτε να τις δείτε με μπλε περιγράμματα σε όλο το κείμενο.

Μόλις ο πελάτης μας δώσει αυτές τις λεπτομέρειες, απλώς εκχωρούμε τις τιμές στις Μεταβλητές και το έγγραφό μας ενημερώνεται αυτόματα. Αυτές οι μεταβλητές εμφανίζουν στη συνέχεια το κείμενο και τα γκρι περιγράμματα.

Όταν κλείσετε την πλαϊνή γραμμή Μεταβλητές, θα παρατηρήσετε ότι αυτές οι Μεταβλητές μοιάζουν με το υπόλοιπο κείμενο χωρίς περιθώρια.

Κοινόχρηστα έγγραφα

Σε αυτό το επόμενο παράδειγμα, έχουμε ένα έγγραφο που θέλουμε να συμπληρώσει κάποιος άλλος με τα στοιχεία του. Ρυθμίσαμε Μεταβλητές για όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και ημερομηνία.

Όταν κοινοποιούμε το έγγραφο, ο παραλήπτης απλώς επιλέγει κάθε Μεταβλητή και εισάγει τις πληροφορίες της. Οι μεταβλητές που χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία φορές ενημερώνονται αυτόματα.

Έπειτα έχουμε το ολοκληρωμένο έγγραφό μας όπου οι Μεταβλητές εμφανίζονται όπως κάθε άλλο κείμενο.

Σημείωση: Εάν μοιράζεστε ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας Μεταβλητές με περισσότερα από ένα άτομα, οι εκχωρημένες τιμές θα ενημερώνονται με κάθε αλλαγή. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να ζητήσετε από κάθε παραλήπτη σας να δημιουργήσει ένα αντίγραφο για τις αλλαγές του.

Εξοικονομήστε χρόνο, ελαχιστοποιήστε τα σφάλματα και οργανώστε

Η Google παρουσίασε αρκετά νέα Smart Chips τον τελευταίο χρόνο από την εισαγωγή της λειτουργίας Smart Canvas. Μπορείτε να προσθέσετε ένα συμβάν ημερολογίου χρησιμοποιώντας ένα τσιπ Ημερομηνίας, να συνδέσετε ένα όνομα αρχείου με το τσιπ Αρχείο και να συμπεριλάβετε στοιχεία επικοινωνίας με το τσιπ Άτομα.

Τώρα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο από την πληκτρολόγηση του ίδιου κειμένου ξανά και ξανά, καθώς και να μειώσετε τον κίνδυνο τυπογραφικών σφαλμάτων και να οργανώσετε το έγγραφό σας χρησιμοποιώντας το Variable Smart Chip στα Έγγραφα Google. Λάβετε υπόψη αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό για το επόμενο έγγραφό σας.

Για περισσότερους τρόπους εξοικονόμησης χρόνου στις εφαρμογές Google, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στα Φύλλα Google.

Διαβάστε επίσης:πληροφορίες προϊόντος WooCommerce 

κρυφές λειτουργίες των Φύλλων Google 

Πώς να αποκρύψετε την πλευρική γραμμή Google Meet, Chat και Spaces στο Gmail

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *