το τηλέφωνό μου δονείται χωρίς λόγο

Γιατί το τηλέφωνό μου Android δονείται χωρίς λόγο;

Σε συσκευές Android, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση για ειδοποιήσεις, εισερχόμενες κλήσεις, SMS κ.λπ. Ωστόσο, τι γίνεται αν το τηλέφωνό σας δονείται ακόμα κι αν η δόνηση είναι εντελώς απενεργοποιημένη;

Πρόσφατα, μερικοί χρήστες Android μας έστειλαν μήνυμα ρωτώντας: “Γιατί το τηλέφωνό μου Android δονείται χωρίς λόγο”. Οι χρήστες Android δεν έχουν ιδέα γιατί το τηλέφωνό τους δονείται χωρίς λόγο.

Έτσι, εάν πρόσφατα αντιμετωπίσατε το ίδιο πρόβλημα δόνησης στο smartphone Android σας, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει γιατί το τηλέφωνο Android δονείται τυχαία χωρίς λόγο και πώς να το επιλύσετε.

10 καλύτερες αυτοκαταστροφικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για Android

Πώς δονείται ένα κινητό τηλέφωνο;

Πριν ελέγξετε τις λύσεις για την επίλυση του προβλήματος, ας μάθουμε πώς δονείται ένα κινητό τηλέφωνο. Ένα μικροσκοπικό κομμάτι του κινητήρα προκαλεί δόνηση στο smartphone σας. Ο μικροσκοπικός κινητήρας βρίσκεται μέσα στο τηλέφωνό σας με ένα μικρό μη ισορροπημένο βάρος στο άκρο.

Έτσι, όταν το τηλέφωνό σας χτυπά, ο κινητήρας περιστρέφει το βάρος, το οποίο ενεργοποιεί τη δόνηση. Έτσι, εάν το τηλέφωνό σας Android δονείται χωρίς λόγο, το πιθανότερο είναι ότι κάτι αναγκάζει τον κινητήρα δόνησης να περιστρέφει το βάρος.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :7 λειτουργίες Android που με βοήθησαν να ταξιδέψω χωρίς άγχος

11 καλύτερες εφαρμογές μουσικής εκτός σύνδεσης για Android

Γιατί το τηλέφωνό μου δονείται τυχαία;

Το τηλέφωνό σας μπορεί να δονείται χωρίς λόγο λόγω πολλών προβλημάτων. Εάν το τηλέφωνο δονείται τυχαία χωρίς ειδοποίηση, αυτό οφείλεται σε μια εφαρμογή ή ένα σφάλμα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς απλούς λόγους για τους οποίους το τηλέφωνό σας συνεχίζει να δονείται χωρίς λόγο.

Σφάλματα επιπέδου συστήματος

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τυχαίους κραδασμούς στα τηλέφωνα είναι οι δυσλειτουργίες σε επίπεδο συστήματος. Γενικά, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν πρόκειται για σφάλμα ή σφάλμα που προκαλεί τη δόνηση. Ωστόσο, το τηλέφωνο που δονείται τυχαία είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα ενός σφάλματος που μπορεί να διορθωθεί με μια απλή επανεκκίνηση.

Κακόβουλες εφαρμογές

Ναί! Σωστά διαβάσατε! Οι κακόβουλες εφαρμογές είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό σας δονείται τυχαία. Οι πιθανότητες είναι ότι κακόβουλες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο και στέλνουν ειδοποιήσεις στη συσκευή σας. Επομένως, πρέπει να βρείτε και να διορθώσετε τις κακόβουλες ή με σφάλματα εφαρμογές στο smartphone σας.

Ενημερώσεις λογισμικού Buggy

Πολλοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα μετά την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων λογισμικού. Εάν αντιμετωπίζετε δόνηση του τηλεφώνου χωρίς κανένα λόγο μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης λογισμικού, ενοχοποιείται η ενημέρωση λογισμικού. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εδώ πέρα ​​από το να περιμένετε από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση με μια πιθανή ενημέρωση κώδικα.

Προβλήματα υλικού

Ζητήματα με τον κινητήρα δόνησης που είναι εγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για αυτό το είδος προβλήματος. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα διαγνωστικό εργαλείο και να δείτε αν όλα είναι εντάξει με τον κινητήρα δόνησης.

Διαφορετικά, εάν υποψιάζεστε προβλήματα υλικού, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνό σας στο τοπικό κέντρο σέρβις και να τους ζητήσετε να διορθώσουν το πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε τη δόνηση του τηλεφώνου Android χωρίς λόγο;

Λοιπόν, δεν υπάρχει μία αλλά πολλές διαφορετικές μέθοδοι για την επίλυση του Android με τυχαία δόνηση χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας Android

Επανεκκινήστε το Android smartphone σας

Λοιπόν, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας Android. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες διεργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο που προκαλούν τη δόνηση.

Η επανεκκίνηση του Android σας θα απελευθερώσει όλες αυτές τις διαδικασίες από το παρασκήνιο και θα φορτώσει μόνο τις εφαρμογές του συστήματος. Επίσης, η επανεκκίνηση του Android θα αποκλείσει τα σφάλματα και τις δυσλειτουργίες.

Για επανεκκίνηση του smartphone Android, πατήστε το κουμπί λειτουργίας και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Το smartphone σας θα απενεργοποιηθεί και θα ξεκινήσει αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

2. Αλλάξτε τη λειτουργία ήχου

Οι πιθανότητες είναι ότι το τηλέφωνό σας Android έχει ρυθμιστεί μόνο σε λειτουργία δόνησης. Όταν η Λειτουργία ήχου του Android έχει οριστεί σε Δόνηση, το τηλέφωνό σας θα δονείται μόνο κατά τη λήψη ειδοποιήσεων εφαρμογών, κλήσεων, μηνυμάτων κ.λπ. Επομένως, πρέπει να αλλάξετε τη λειτουργία ήχου για να επιλύσετε το πρόβλημα.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Android σας. Στις Ρυθμίσεις, πατήστε Ήχος & Δόνηση.

Ήχος & Δόνηση

2. Στο Ήχος και δόνηση, πατήστε στο Λειτουργία ήχου.

Λειτουργία ήχου

3. Επιλέξτε ένα από τα δύο Κουδούνισμα ή Αθόρυβη λειτουργία στην προτροπή Sound Mode.

Αθόρυβη λειτουργία

Αυτό είναι! Το τηλέφωνό σας δεν θα δονείται όταν λαμβάνει ειδοποιήσεις εφαρμογών, κλήσεις, ειδοποιήσεις, SMS κ.λπ.

3. Απενεργοποιήστε το Vibration for App Alerts

Μερικές προβληματικές εφαρμογές μπορούν ακόμα να ενεργοποιήσουν τη δόνηση ακόμα και όταν το smartphone σας απενεργοποιεί τη λειτουργία Δόνησης. Αυτό συμβαίνει όταν η εφαρμογή αποτυγχάνει να παραδώσει σωστά την ειδοποίηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να καταλάβετε την προβληματική εφαρμογή επειδή η ειδοποίηση αποτυγχάνει να φτάσει στο τηλέφωνό σας. Ωστόσο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ανακαλέσετε την τελευταία εφαρμογή που εγκαταστήσατε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία δόνησης.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Android σας και πατήστε στο Εφαρμογές.

Εφαρμογές

2. Στις Εφαρμογές, πατήστε Διαχείριση εφαρμογών.

Διαχείριση εφαρμογών

3. Τώρα επιλέξτε την εφαρμογή που εγκαταστήσατε πρόσφατα. Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής, πατήστε Διαχείριση ειδοποιήσεων.

Διαχείριση ειδοποιήσεων

4. Στην οθόνη Διαχείριση ειδοποιήσεων. Σβήνω η εναλλαγή για ‘Δονούμαι‘.

Σβήνω

Αυτό είναι! Πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα για κάθε εφαρμογή που πιστεύετε ότι δημιουργεί πρόβλημα.

4. Ελέγξτε εάν η απτική ανάδραση είναι ενεργοποιημένη

Ελέγξτε εάν η απτική ανάδραση είναι ενεργοποιημένη

Η απτική ανάδραση ή η ανάδραση αφής μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για να δονείται ένα τηλέφωνο χωρίς λόγο. Όταν η απτική ανάδραση είναι ενεργοποιημένη, ένα τυχαίο άγγιγμα στην οθόνη ή το πληκτρολόγιό σας μπορεί να προκαλέσει δόνηση.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε λάτρης των σχολίων αφής, αλλά το ενεργοποιήσατε κατά λάθος. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ανάδραση αφής του τηλεφώνου σας δεν είναι ενεργοποιημένη.

Κατευθύνομαι προς Ρυθμίσεις > Ήχος και δόνηση και απενεργοποιήστε όλες τις επιλογές δόνησης. Θα βρείτε επίσης μια επιλογή με το όνομα Touch Feedback ή System Haptics. πρέπει να το απενεργοποιήσεις και αυτό.

5. Ενημερώστε τις εφαρμογές σας Android

Τα τηλέφωνα Android που δονούνται τυχαία μπορεί να είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργιών λογισμικού ή εφαρμογών. Μερικές φορές, σφάλματα σε υπάρχουσες εφαρμογές προκαλούν επίσης αυτό το πρόβλημα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκλείσετε το πρόβλημα δόνησης Android χωρίς λόγο είναι να ενημερώσετε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε όλες τις εφαρμογές σας Android.

1. Αρχικά, ανοίξτε το Google Play Store στο smartphone Android.

2. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία.

εικόνα προφίλ

3. Επιλέξτε ‘Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής‘ από τη λίστα επιλογών.

Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής

4. Στην οθόνη Διαχείριση εφαρμογών και συσκευής, πατήστε το Ενημέρωση όλων κουμπί κάτω από το Διαθέσιμες ενημερώσεις Ενότητα.

Ενημέρωση όλων

Αυτό είναι! Τώρα, το Google Play Store θα ενημερώσει όλες τις παλιές εφαρμογές στο smartphone Android σας.

6. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις Android

Ακριβώς όπως οι ενημερώσεις εφαρμογών, οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος ήταν εξίσου σημαντικές. Πολλοί χρήστες έχουν ήδη ισχυριστεί ότι επιλύουν το πρόβλημα δόνησης του τηλεφώνου Android χωρίς λόγο, απλώς ενημερώνοντας την έκδοση Android τους. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android.

2. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι το τέλος και πατήστε Σχετικά με τη Συσκευή.

Σχετικά με τη Συσκευή

3. Στην οθόνη Σχετικά με τη συσκευή, πατήστε στο Αναβάθμιση λογισμικού. Τώρα, το τηλέφωνό σας θα ελέγχει αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις υλικολογισμικού. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κάποια ενημέρωση, φροντίστε να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε.

Αναβάθμιση λογισμικού

7. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας Android

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε και το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να δονείται, είναι καλύτερο να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας Android. Ωστόσο, σημειώστε ότι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις από τη συσκευή σας.

Θα επαναφέρει το Android σας στην εργοστασιακή του κατάσταση. Επομένως, πριν επαναφέρετε το Android σας, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ρυθμίσεις συστήματος.

Ρυθμίσεις συστήματος

2. Στις Ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στο Επαναφορά τηλεφώνου επιλογή.

Επαναφορά τηλεφώνου

4. Στην οθόνη Επαναφορά τηλεφώνου, πατήστε Διαγραφή όλων των δεδομένων.

Διαγραφή όλων των δεδομένων

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επαναφέρετε το Android στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

8. Ελέγξτε για ζητήματα υλικού

Η τυχαία δόνηση του τηλεφώνου δεν φταίει πάντα το λογισμικό. Μερικές φορές, μπορεί να είναι α σημάδι προβλημάτων υλικού σαν ένα ελαττωματικό κινητήρα δόνησης.

Δεδομένου ότι η επίλυση των προβλημάτων υλικού είναι δύσκολη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εκτελέσετε ένα διαγνωστικό εργαλείο και να δείτε αν όλα είναι εντάξει με τον κινητήρα δόνησης.

Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνό σας σε έναν τοπικό τεχνικό και να του ζητήσετε να διερευνήσει το πρόβλημα. Μάλλον θα βρουν το πρόβλημα υλικού και θα το διορθώσουν.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μεταφέρετε μουσική από το iTunes στο Android

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά απλά βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα “Γιατί το τηλέφωνό μου Android δονείται χωρίς λόγο”. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του προβλήματος τυχαίας δόνησης στο Android, ενημερώστε μας στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης : καλύτερες εφαρμογές για τη διάγνωση της υγείας της συσκευής Android

Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές Android για μείωση του μεγέθους της εικόνας

— Ισίδωρος
— Ισίδωρος

΄Ενας Φανταστικός χαρακτήρας με πολύ αγάπη για την τεχνολογία.

Άρθρα: 4648

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *