Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία ως διαχειριστής στο YouTube; 10 Διορθώσεις που πρέπει να δοκιμάσετε

Η Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης του YouTube κρύβει δυνητικά επιβλαβές ή επιβλαβές περιεχόμενο που δεν είναι ασφαλές για παιδιά. Η λειτουργία εμποδίζει επίσης τους χρήστες να βλέπουν ή να προσθέτουν σχόλια σε βίντεο του YouTube. Θα πρέπει να μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία ανά πάσα στιγμή στο μενού ρυθμίσεων του YouTube. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που η συσκευή σας δεν θα απενεργοποιήσει την περιορισμένη λειτουργία επειδή είναι “ενεργοποιημένη από τον διαχειριστή του δικτύου σας”.

Αυτή η ανάρτηση καλύπτει τους λόγους για τους οποίους η περιορισμένη λειτουργία του YouTube δεν θα απενεργοποιηθεί και πολλές λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σημείωση: Εάν η διαχείριση του λογαριασμού σας Google γίνεται μέσω του Google Family Link , μόνο ο γονέας ή ο επόπτης του λογαριασμού σας μπορεί να απενεργοποιήσει την περιορισμένη λειτουργία.

1. Μετάβαση σε Wi-Fi ή Δίκτυο Ethernet

Διαπιστώσαμε ότι αυτό το ζήτημα επηρεάζει συνήθως τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο YouTube μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε δίκτυα Sprint/T-Mobile και Boost Mobile. Ορισμένοι πάροχοι δικτύου έχουν προ-ενεργοποιημένες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου που φορτώνουν το YouTube σε περιορισμένη λειτουργία από προεπιλογή.

Μπορείτε να παρακάμψετε αυτόν τον περιορισμό αποκτώντας πρόσβαση στο YouTube μέσω σύνδεσης Wi-Fi . Συνδέστε τη συσκευή σας σε ένα δίκτυο Wi-Fi, ανανεώστε το YouTube ή ανοίξτε ξανά την εφαρμογή YouTube.

Λάβετε υπόψη ότι η πρόσβαση στο YouTube μέσω Wi-Fi είναι μόνο μια προσωρινή λύση. Επικοινωνήστε με τον πάροχο του δικτύου σας για να καταργήσετε τυχόν γονικούς περιορισμούς που συνδέονται με τον αριθμό του κινητού σας ή τον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας σας.

2. Χρησιμοποιήστε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN)

Ορισμένοι χρήστες των Windows αναφέρουν ότι η χρήση ενός VPN μπορεί να καταργήσει τους περιορισμούς που δημιουργούνται από το δίκτυο. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή VPN στη συσκευή σας και ρυθμίστε τη σύνδεση στην τρέχουσα περιοχή σας ή σε οποιαδήποτε χώρα της επιλογής σας. Ανανεώστε το YouTube ή ανοίξτε ξανά την εφαρμογή YouTube για κινητά και ελέγξτε εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης.

Πώς να αλλάξετε τον τύπο λογαριασμού στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Απενεργοποιήστε το Antivirus και το Firewall

Ορισμένα λογισμικά προστασίας από ιούς διαθέτουν ρυθμίσεις γονικού ελέγχου και φίλτρα που εμποδίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και καταργήστε τυχόν περιορισμούς γονικού ελέγχου ή τείχους προστασίας που στοχεύουν στο YouTube. Ακόμα καλύτερα, απενεργοποιήστε προσωρινά το λογισμικό προστασίας από ιούς ή το τείχος προστασίας.

4. Ελέγξτε για περιορισμούς συστήματος ονομάτων τομέα (DNS).

Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης μέσω Wi-Fi, οι ρυθμίσεις DNS του δρομολογητή σας πιθανότατα αποκλείουν το YouTube. Επισκεφτείτε τη σελίδα Περιορισμός περιεχομένου YouTube για να επαληθεύσετε ότι το δίκτυό σας δεν έχει περιορισμούς ειδικά για το YouTube.

Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του δικτύου σας ή αλλάξτε τον πάροχο DNS της συσκευής σας εάν το εργαλείο αναφέρει οποιονδήποτε περιορισμό δικτύου. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους δωρεάν δημόσιους διακομιστές DNS της Google .

5. Απενεργοποιήστε την Ασφαλή Αναζήτηση Google

Η Google διαθέτει μια λειτουργία “Ασφαλής Αναζήτηση” που αποκρύπτει ακατάλληλο και ενήλικο περιεχόμενο από παιδιά. Εάν επισκέπτεστε το YouTube μέσω Google με ενεργοποιημένη την Ασφαλή Αναζήτηση, ο διαχειριστής της συσκευής ή του δικτύου σας μπορεί να ενεργοποιήσει την Περιορισμένη λειτουργία στην πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο. Εάν συμβεί αυτό, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία, εκτός εάν απενεργοποιήσετε την Ασφαλή Αναζήτηση Google και ανανεώσετε το YouTube.

Μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων της Ασφαλούς Αναζήτησης Google και απενεργοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής δίπλα στο φίλτρο ακατάλληλων αποτελεσμάτων.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να απενεργοποιήσετε την Ασφαλή Αναζήτηση Google. Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία μιας σελίδας αποτελεσμάτων Αναζήτησης Google και ενεργοποιήστε το φίλτρο ακατάλληλων αποτελεσμάτων.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης

Η εκκαθάριση των δεδομένων περιήγησής σας μπορεί να εξαλείψει προβλήματα που προκαλούν δυσλειτουργία ορισμένων ιστότοπων. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ιστού σε Windows, macOS, iOS και Android.

7. Εκκαθαρίστε τα δεδομένα προσωρινής μνήμης της εφαρμογής YouTube

Σε τηλέφωνα Android, οι εφαρμογές δυσλειτουργούν όταν τα προσωρινά αρχεία ή τα αρχεία προσωρινής αποθήκευσης καταστρέφονται. Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στην εφαρμογή YouTube για Android, η διαγραφή των δεδομένων προσωρινής μνήμης της εφαρμογής μπορεί να βοηθήσει. Κλείστε την εφαρμογή YouTube και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής YouTube και πατήστε το εικονίδιο Πληροφορίες στο αναδυόμενο μενού.
Επιλέξτε Αποθήκευση και προσωρινή μνήμη και πατήστε το εικονίδιο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Ανοίξτε το YouTube και ελέγξτε εάν η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής διόρθωσε το πρόβλημα. Διαγράψτε όλα τα δεδομένα του YouTube στη συσκευή σας εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία. Η εκκαθάριση των δεδομένων του YouTube δεν θα αποσυνδέσει τον Λογαριασμό σας Google στην εφαρμογή.

Πατήστε το εικονίδιο Clear Storage (ή Clear Data) και επιλέξτε OK στο μήνυμα επιβεβαίωσης.

8. Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα ή τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Τα πρόσθετα ή οι επεκτάσεις με σφάλματα μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό φορτώνει το YouTube. Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησής σας, φορτώστε ξανά το YouTube και ελέγξτε αν αυτό απενεργοποίησε την περιορισμένη λειτουργία.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα στο Google Chrome

Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε chrome://extensions στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης Chrome και πατήστε Enter ή Return στο πληκτρολόγιό σας.
Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα στη σελίδα Επεκτάσεις απενεργοποιώντας την εναλλαγή.

Ανανεώστε το YouTube αφού απενεργοποιήσετε κάθε επέκταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το προβληματικό πρόσθετο που σας εμποδίζει να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία του YouTube.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα στο Mozilla Firefox

Ανοίξτε το Mozilla Firefox, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το about:addons στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter ή Return.
Επιλέξτε Επεκτάσεις στην πλαϊνή γραμμή, απενεργοποιήστε όλα τα πρόσθετα στη σελίδα και ανανεώστε την καρτέλα YouTube.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα στον Microsoft Edge

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα Microsoft Edge, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το edge://extensions στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter/Return.
Απενεργοποιήστε όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις ή πρόσθετα και ανανεώστε το YouTube.

Εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία αφού απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετα ή τις επεκτάσεις, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε το προβληματικό πρόσθετο.

Ενεργοποιήστε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube, ανοίξτε τη σελίδα διαχείρισης πρόσθετων του προγράμματος περιήγησής σας και ενεργοποιήστε ένα πρόσθετο. Ανανεώστε το YouTube και δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία. Ενεργοποιήστε ένα άλλο πρόσθετο, ανανεώστε το YouTube και δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία. Επαναλάβετε το βήμα για όλα τα πρόσθετα μέχρι να βρείτε τον ένοχο.

Εάν δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία μετά την ενεργοποίηση ενός συγκεκριμένου πρόσθετου, απενεργοποιήστε ή απεγκαταστήστε το πρόσθετο. Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε το πρόβλημα στους προγραμματιστές πρόσθετων.

9. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Τα ξεπερασμένα και γεμάτα σφάλματα προγράμματα περιήγησης ιστού συχνά εμφανίζουν διάφορες μορφές δυσλειτουργιών. Το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να διακοπεί ή να αποτύχει να φορτώσει σωστά τις ιστοσελίδες. Εάν οι παραπάνω προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων δεν επιλύσουν το πρόβλημα, ελέγξτε αν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το πρόγραμμα περιήγησής σας.

10. Κλείστε και ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα περιήγησής σας

Εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης ιστού στη συσκευή σας, κλείστε και ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης που δεν θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία. Φροντίστε να αποθηκεύσετε ή να προσθέσετε σελιδοδείκτες στις καρτέλες σας, ώστε να μην χάσετε σημαντικές ιστοσελίδες.

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας ή επικοινωνήστε με την Υποστήριξη του YouTube, εάν η περιορισμένη λειτουργία παραμένει γκριζαρισμένη στο μενού ρυθμίσεων του YouTube.

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *