δημιουργικές ιδέες για το Instagram

18 διασκεδαστικές και δημιουργικές ιδέες για την επόμενη ιστορία σας στο Instagram

Ψάχνετε να αλλάξετε τη δική σας Instagram Story ρουτίνα? Θέλετε να προσθέσετε λίγη πίτσα και δημιουργικότητα σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είτε είσαι εκκολαπτόμενος influencer στο Instagram ή απλά αναζητώντας διασκεδαστικούς τρόπους για να συνδεθείτε με τους φίλους και τους ακολούθους σας, έχουμε 18 εύκολες ιδέες δημιουργώντας ελκυστικές ιστορίες στο Instagram. Από τη δημιουργία δημοσκοπήσεων και κουίζ μέχρι την ανακοίνωση podcast και δώρων, αυτές οι δημιουργικές πινελιές θα κάνουν το προφίλ σας να ξεχωρίζει.

1. Αντίστροφη μέτρηση για κάτι

Η αντίστροφη μέτρηση είναι μια τέλεια ιδέα ιστορίας Instagram. Κάνουν το κοινό να αισθάνεται τη βιασύνη, την προσμονή και τον ενθουσιασμό όταν ανακοινώνετε το μεγάλο πράγμα. Μπορεί να είναι μια αντίστροφη μέτρηση για μια νέα και συναρπαστική ανάρτηση, μια επερχόμενη εκδήλωση ή μια αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος.

Τα αυτοκόλλητα αντίστροφης μέτρησης του Instagram σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο μέσω ιστοριών IG. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ρυθμίσουν μια υπενθύμιση και να λάβουν μια ειδοποίηση μόλις τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση και ξεκινήσει το συμβάν. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να αλληλεπιδράσετε με το κοινό και να προωθήσετε νέα γεγονότα στη σελίδα σας στο Instagram.

2. Μοιραστείτε μαρτυρίες και κριτικές πελατών

Εάν είστε επιχείρηση ή ιδιοκτήτης επωνυμίας ή προσφέρετε μια υπηρεσία, γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι αφήνουν τις κριτικές τους για εσάς σχεδόν οπουδήποτε. Το Google, το Yelp και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τέλεια μέρη για να αναζητήσετε μαρτυρίες και κριτικές πελατών. Μόλις βρείτε το αγαπημένο σας, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης και μετατρέψτε το σε μια δημιουργική και διασκεδαστική ιστορία Instagram.

Δημοσιεύετε περιοδικά ιστορίες με διαφορετικές μαρτυρίες και κριτικές πελατών. Κάντε τη δουλειά σας πιο εύκολη και δημιουργήστε ένα πρότυπο που θα χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θέλετε να μοιραστείτε μια κριτική. Μπορείτε ακόμη και να εισάγετε μαρτυρίες βίντεο στις ιστορίες σας στο Instagram.

3. Κλειστή ματιά

Είστε δημιουργικός άνθρωπος; Ίσως είστε δημιουργός ή δημιουργός περιεχομένου. Εάν παράγετε κάτι, γιατί να μην δώσετε στο κοινό σας μια κλεφτή ματιά στο επόμενο έργο σας; Σε όλους αρέσει να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται και θα πρέπει να διαφημίσετε τους οπαδούς σας κάνοντας τους μέρος της δημιουργικής σας διαδικασίας.

Οι κλεφτές ματιές είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να συμπεριλάβετε το κοινό σας στη δουλειά σας. Θα αισθάνονται ξεχωριστοί γιατί θα έχουν μια εικόνα για το τι θα κάνετε στη συνέχεια. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

4. Δημοσιεύστε ένα γρήγορο σεμινάριο

Η δημιουργία γρήγορων σεμιναρίων ιστορίας είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε αξία για το κοινό σας. Αυτά τα σεμινάρια πρέπει να είναι ελκυστικά, με δυνατά γραφικά για να τραβούν την προσοχή των οπαδών σας. Τα γραφικά μιας ιστορίας είναι τα πιο αποτελεσματικά. Αλλά κρατήστε το απλό και χρήσιμο. Το κοινό σας θα ανταμείψει την προσπάθειά σας κοινοποιώντας το γρήγορο σεμινάριο σας.

Αυτά τα σύντομα σεμινάρια είναι πιο ελκυστικά αν τα φτιάξετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, εγγράψτε ένα σύντομο βίντεο για να δείξετε τη δημιουργική σας διαδικασία ή τραβήξτε και επεξεργαστείτε φωτογραφίες σας που εργάζεστε στο επόμενο μεγάλο προϊόν.

5. Ανακοινώστε ένα Giveaway

Τα δώρα είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αυξήσετε την απήχησή σας. Το υπάρχον κοινό σας θα μοιραστεί την επωνυμία σας με τους ακόλουθούς τους και θα ενισχύσει την αφοσίωσή τους.

Όταν φιλοξενείτε ένα δώρο, δημιουργήστε μια ιστορία για να το ανακοινώσετε. Για παράδειγμα, κάντε μια ανάρτηση στη ροή με όλες τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί αυτό το συγκεκριμένο δώρο. Αλλά κρατήστε την ιστορία του διαφημιστικού δώρου σύντομη και επίκαιρη.

6. Φωνάξτε σε άλλον λογαριασμό Instagram

Όταν βρείτε έναν άλλο δημιουργό στο Instagram που σας εμπνέει, σκεφτείτε να συνδεθείτε μαζί του. Αν είστε καλλιτέχνης, βρείτε έναν άλλο καλλιτέχνη με παρόμοιο στυλ και προωθήστε τον στη σελίδα σας. Με τη σειρά του, αυτός ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης μπορεί να σας φωνάξει και να επεκτείνει το κοινό σας στο δίκτυό του.

Τα shout-out είναι ένας φιλικός τρόπος για να προωθήσετε άλλους χρήστες του Instagram και να επεκτείνετε το δίκτυό σας. Μπορείτε ακόμη και να επικοινωνήσετε απευθείας με τον χρήστη και να του ζητήσετε την άδεια για το shout-out και την πιθανή συνεργασία.

7. Παρουσιάστε τα μέλη της ομάδας

Στους ανθρώπους αρέσει να γνωρίζουν την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τον επαγγελματικό σας λογαριασμό. Μη διστάσετε να τα επιδείξετε. Εξάλλου, οι πελάτες σας είναι ανθρώπινοι και θέλουν να γνωρίσουν τους ανθρώπους της ομάδας σας. Η δημοσίευση μιας ιστορίας στην οποία προβάλλετε την ομάδα σας θα δημιουργήσει έναν παράγοντα “μου αρέσει και εμπιστοσύνης” όταν το κοινό σας αλληλεπιδρά με τη σελίδα σας στο Instagram.

Μπορείτε να παρουσιάσετε τα νέα μέλη της ομάδας σας και να επιδείξετε την προσωπικότητά τους. Αφήστε τους να δημιουργήσουν μια «ημέρα στη ζωή μας» περιεχόμενο για να συστηθούν. Μπορείτε επίσης να εξηγήσετε τι φέρνουν στην ομάδα σας και γιατί τους εκτιμάτε. Στη συνέχεια, παρουσιάστε κάθε μέλος της ομάδας ή ολόκληρη την ομάδα ταυτόχρονα.

8. Επαναδημοσίευση περιεχομένου που δημιουργείται από το χρήστη

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε πρωτότυπο, διασκεδαστικό και δημιουργικό περιεχόμενο για να δημοσιεύσετε ως ιστορίες. Αντίθετα, μπορείτε να αναδημοσιεύσετε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (UGC). Για παράδειγμα, αναδημοσιεύστε τις ιστορίες των ακολούθων σας χρησιμοποιώντας το προϊόν σας, φορώντας κοσμήματα που φτιάξατε ή αντιδρώντας στην τελευταία σας ανάρτηση. Οι επιχειρήσεις το κάνουν αυτό συνεχώς.

Όχι μόνο το κοινό σας λειτουργεί για εσάς δημιουργώντας ιστορίες χρησιμοποιώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αλλά μπορείτε να τις προβάλλετε και να ενισχύσετε την αφοσίωσή τους στην επωνυμία σας.

9. Μοιραστείτε ένα μιμίδιο, ένα αστείο ή ένα λογοπαίγνιο

Σε όλους αρέσει το καλό γέλιο. Διασκεδάστε το κοινό σας με ένα νέο αστείο που μόλις σκέφτηκες ή ένα λογοπαίγνιο. Γιατί να μην δημοσιεύσετε ένα μιμίδιο; Μπορεί επίσης να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος αλληλεπίδρασης με τους οπαδούς σας.

Το χιούμορ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κερδίσεις το κοινό. Τα μιμίδια είναι εξαιρετικά για όλες τις γενιές, αφού όλοι μπορούν να συσχετιστούν με αυτό το χιούμορ. Χρησιμοποιήστε το στις ιστορίες σας για να ελαφρύνετε τη διάθεση. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο μαζί σας ή δεν έχετε δημιουργικές ιδέες.

10. Μοιραστείτε ένα κουίζ, μια δημοσκόπηση ή ένα αυτοκόλλητο ιστορίας

Εάν θέλετε να αλληλεπιδράσετε απευθείας με τους ακόλουθούς σας και να διασκεδάσετε μαζί τους, μπορείτε να οργανώσετε ένα κουίζ ιστορίας ή μια δημοσκόπηση. Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός και ανάλαφρος τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας ή να το ενημερώσετε. Απλώς θυμηθείτε να προσθέσετε ένα αυτοκόλλητο ερώτησης στην επόμενη ιστορία σας στο Instagram.

Το Instagram διαθέτει ισχυρά αυτοκόλλητα ιστορίας σχεδιασμένα για αυτόν τον τύπο αφοσίωσης του κοινού. Μπορείτε να τους κάνετε ερωτήσεις, να διοργανώσετε μια δημοσκόπηση ή να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοκόλλητο κουίζ. Στη συνέχεια, προσθέστε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο για να κάνετε την ιστορία του κουίζ σας ακόμα πιο διασκεδαστική και ελκυστική και δημοσιεύστε την.

11. Μοιραστείτε ένα κίνητρο

Τα εμπνευσμένα αποσπάσματα θα είναι πάντα ένα πράγμα. Μπορούν να βελτιώσουν γρήγορα τις μέρες μας και να μας βοηθήσουν να περάσουμε δύσκολες περιόδους. Υπάρχουν εκατομμύρια από αυτούς εκεί έξω, και λειτουργούν. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η προσφορά που δημοσιεύετε ταιριάζει στους ακόλουθούς σας και την παρουσία σας στο Instagram.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αποσπάσματα από διάσημους και εμπνευσμένους ανθρώπους. Χρησιμοποιήστε τις φωτογραφίες τους και υπογράψτε τις. Ποτέ δεν θέλετε να διεκδικήσετε μια προσφορά ως δική σας. Αργά ή γρήγορα, κάποιος θα σε δει αμέσως. Να θυμάστε ότι τα αποσπάσματα δεν χρειάζεται να είναι πάντα σοβαρά.

12. Ανακοινώστε ένα Podcast ή μια ζωντανή ροή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ιστορίες Instagram για να ανακοινώσετε την τελευταία σας ζωντανή ροή Instagram ή podcast. Μοιραστείτε τα αγαπημένα σας επεισόδια podcast ή το δικό σας περιεχόμενο εάν το έχετε.

Ακόμα κι αν δεν είστε δημιουργός περιεχομένου, blogger ή vlogger, μπορείτε να παρουσιάσετε ένα επεισόδιο podcast που δημιούργησε κάποιος άλλος. Ωστόσο, εάν διαχειρίζεστε μια επιχείρηση ή μια σελίδα επωνυμίας στο Instagram, βεβαιωθείτε ότι το podcast ή η ζωντανή ροή που προωθείτε είναι σχετική με την επιχείρησή σας ή τον τύπο περιεχομένου που δημιουργείτε.13. Πείτε Ευχαριστώ στους Ακόλουθους σας

Οι ακόλουθοί σας στο Instagram είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη σελίδα σας. Είναι το κοινό σας και οι ζωντανοί, αναπνέοντες άνθρωποι για τους οποίους δημιουργείτε το περιεχόμενό σας. Έτσι, περιστασιακά, θα πρέπει να τους δείχνετε λίγη αγάπη.

Δημιουργήστε μια ιστορία στο Instagram για να ευχαριστήσετε τους οπαδούς σας που είναι φοβεροί και πιστοί σε εσάς και την επωνυμία σας. Ένα απλό ευχαριστώ μπορεί να πάει πολύ μακριά. Εάν κάποιος από τους ακόλουθούς σας αξίζει μια ειδική αναφορά, μπορείτε να κάνετε μια ατομική ιστορία “ευχαριστώ”. Απλώς κάντε tag για να ξέρουν όλοι πόσο ζωτικής σημασίας μπορεί να είναι ένας μεμονωμένος ακόλουθος.

14. Μοιραστείτε ένα Κολάζ

Η δημοσίευση πάρα πολλών διαδραστικών ιστοριών IG με δημοσκοπήσεις, κουίζ, ερωτήσεις και αυτοκόλλητα μπορεί να είναι λίγο εξουθενωτική για τους οπαδούς σας στο Instagram. Μερικές φορές θέλουν απλώς να δουν κάτι αισθητικά ευχάριστο. Κάθε τόσο, δημοσιεύστε ένα όμορφο κολάζ που παρουσιάζει τα προϊόντα ή τον τρόπο ζωής σας.

Τραβήξτε μερικές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές φωτογραφίες από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας και τοποθετήστε τις σε ένα κολάζ για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας.

15. Ξεκινήστε μια πρόκληση

Οι προκλήσεις εξαπλώνονται αστραπιαία σε όλο το διαδίκτυο. Μπορείτε να είστε οι επόμενοι που θα ξεκινήσετε μια viral πρόκληση και θα χρησιμοποιήσετε μια ιστορία Instagram για να την προωθήσετε. Οι ιστορίες του Instagram είναι το τέλειο μέσο για προκλήσεις, επειδή επιτρέπει όλα τα είδη σύντομων μέσων, από βίντεο έως φωτογραφίες ή ακόμα και απλώς κείμενο.

Η έναρξη μιας viral πρόκλησης απαιτεί δουλειά, ειδικά με το TikTok να αναλαμβάνει την τάση των προκλήσεων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο, και σίγουρα αξίζει τον κόπο. Ακόμη και η συμμετοχή σε μια υπάρχουσα πρόκληση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες προβολές στη σελίδα σας στο Instagram.

16. Προωθήστε μια νέα ανάρτηση

Είναι μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των χρηστών να παραλείπουν την προβολή αναρτήσεων στο Instagram και να κάνουν κύλιση στις ιστορίες. Αν παρατηρήσετε ότι οι ιστορίες σας στο IG λαμβάνουν περισσότερες προβολές και “μου αρέσει” από τις αναρτήσεις ή τους κυλίνδρους Instagram στη ροή σας στο Instagram, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τις ιστορίες για να προωθήσετε νέο περιεχόμενο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας προσεγγίζει το κοινό. Προσθέστε ελκυστικά αυτοκόλλητα για να κάνετε την προώθηση της νέας ανάρτησης (ή του τροχού) πιο ελκυστική. Ευτυχώς, το Instagram διέθεσε πολλά αυτοκόλλητα “New Post”.17. Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά Emoji για να συλλέξετε σχόλια

Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου ή διαχειρίζεστε μια μικρή επιχείρηση στο Instagram, γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να συγκεντρώνετε τα σχόλια των ακολούθων. Θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσο ελκυστικές είναι οι αναρτήσεις σας και πώς αντιδρά το κοινό σας στα προϊόντα σας.

Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα ρυθμιστικού emoji για να ζητήσετε τη γνώμη των ακολούθων σας. Εκτός από την προώθηση του νεότερου προϊόντος ή μιας εκδήλωσης, τα ρυθμιστικά emoji μπορούν να δημιουργήσουν μια ισχυρότερη σχέση με τους ακόλουθούς σας.

18. Συμμετέχετε σε μια τάση Story

Υπάρχει κάποια τάση στο Instagram που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με εσάς ή την επιχείρησή σας; Γιατί να μην πηδήξετε; Μπορεί να είναι ένα trending hashtag που θα χρησιμοποιήσετε στην επόμενη ιστορία σας στο Instagram ή μια πρόκληση. Η συμμετοχή στις τάσεις στο Instagram είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε σχετικοί και να χτίσετε σχέσεις με τους ακόλουθούς σας.

Χρησιμοποιήστε ένα αυτοκόλλητο “Προσθέστε το δικό σας” για να εμπνεύσετε άλλους να συμμετάσχουν στην τάση. Είναι ένα είδος αυτοκόλλητου παρότρυνσης για δράση και άλλοι θα δυσκολευτούν να αντισταθούν στο να ενταχθούν στην τάση. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ένα σχετικό hashtag ή μια προτροπή όπως #Mypet ή “κοινοποιήστε μια φωτογραφία του κατοικίδιου σας”.

Από τα σχετικά μιμίδια έως τις στιγμές από τα παρασκήνια, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να κάνετε το Instagram Story σας να ξεχωρίζει και να κρατάτε αφοσιωμένους τους ακόλουθούς σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε περισσότερες ιδέες ιστορίας Instagram εξετάζοντας τις ιστορίες που δημοσιεύονται από άλλες επωνυμίες και δημιουργούς και εξερευνώντας τη μεγάλη ποικιλία εργαλείων που παρέχει το Instagram. Κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα ιστορία, βεβαιωθείτε ότι προσθέτει αξία στη σελίδα σας και προσφέρει κάτι μοναδικό για το κοινό σας.

καλύτερες δωρεάν εφαρμογές Podcast για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *