Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION”.

Παρόλο που τα Windows 11 τροφοδοτούν την πλειοψηφία των επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, εξακολουθεί να είναι γεμάτη σφάλματα. Μερικές φορές, μπορεί να σας κάνει μερικά σφάλματα, να κάνει την οθόνη σας μπλε και να σας δείξει ένα BSOD και πολλά άλλα.

Ευτυχώς, τα περισσότερα προβλήματα των Windows 11, συμπεριλαμβανομένου του BSOD, μπορούν εύκολα να επιλυθούν. Πρέπει να μάθετε την πραγματική αιτία του προβλήματος και στη συνέχεια να το διορθώσετε. Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows 11 βρέθηκαν να λαμβάνουν το σφάλμα BSOD «DRIVER VERIFIER DMA VIOLATION».

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION”.

Αν μόλις αντιμετωπίσατε το DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION BSOD στα Windows 11, μην πανικοβληθείτε! Το σφάλμα BSOD μπορεί εύκολα να διορθωθεί ακολουθώντας τις μεθόδους που έχουμε μοιραστεί. Λοιπόν, ας δούμε πώς να διορθώσετε το “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION” στα Windows 11.

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, προτείνουμε το ATLASVPN

Διαβάστε επίσης:

1. Ενημερώστε τα Windows 11

Ελεγχος για ενημερώσεις

Λοιπόν, το “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION” είναι συνήθως αποτέλεσμα σφάλματος λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft έχει ήδη αφαιρέσει το σφάλμα δημοσιεύοντας μια ενημέρωση.

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση των Windows, πρέπει να ενημερώσετε τα Windows 11 για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις. Αυτό θα πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση όλων των εκκρεμών ενημερώσεων των Windows 11.

2. Ενημερώστε τα Windows με Προαιρετική ενημέρωση

Εάν η ενημέρωση των Windows 11 δεν βοήθησε, πρέπει να ενημερώσετε τα Windows με τις Προαιρετικές ενημερώσεις. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα Windows με προαιρετικές ενημερώσεις.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Windows Update > Προηγμένες επιλογές.

Προχωρημένες επιλογές

3. Στις προηγμένες επιλογές, κάντε κλικ στο Προαιρετικές ενημερώσεις.

Προαιρετικές ενημερώσεις

4. Εγκαταστήστε οποιαδήποτε διαθέσιμη Προαιρετική ενημέρωση.

κάντε κλικ στο Λήψη & Εγκατάσταση

Αυτό είναι! Αυτό θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες προαιρετικές ενημερώσεις. Αφού εγκαταστήσετε τις προαιρετικές ενημερώσεις, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 για να διορθώσετε το σφάλμα BSOD.

3. Απενεργοποιήστε τον Επαληθευτή προγράμματος οδήγησης

Η απενεργοποίηση του Επαληθευτή προγράμματος οδήγησης έχει βοηθήσει πολλούς χρήστες των Windows 11 να διορθώσουν το σφάλμα “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION”. Ως εκ τούτου, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τον επαληθευτή προγράμματος οδήγησης στον υπολογιστή σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επιβεβαιωτής.

Επιβεβαιωτής

2. Κάντε δεξί κλικ στον Επαληθευτή και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

3. Στο Driver Verifier Manager, επιλέξτε το Διαγράψτε τις υπάρχουσες ρυθμίσεις κουμπί επιλογής και κάντε κλικ Φινίρισμα.

Διαγράψτε τις υπάρχουσες ρυθμίσεις

Αυτό είναι! Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows 11 αφού κάνετε την αλλαγή.

4. Εκτελέστε τη σάρωση SFC/DISM

Ο σκοπός των σαρώσεων SFC και DISM είναι η εύρεση και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Επομένως, εάν λαμβάνετε το σφάλμα DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION BSOD λόγω καταστροφής του αρχείου συστήματος, μπορείτε να το διορθώσετε εκτελώντας αυτές τις δύο εντολές μέσω της γραμμής εντολών.

1. Πληκτρολογήστε CMD στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

CMD

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

sfc /scannow

sfc /scannow

3. Εάν η εντολή SFC επιστρέψει με σφάλμα, εκτελέστε αυτές τις εντολές μία προς μία:

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Επιδιορθώστε τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

4. Μόλις τελειώσετε, πληκτρολογήστε exit στη γραμμή εντολών και πατήστε enter.

Αφού εκτελέσετε αυτές τις εντολές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό θα διορθώσει πιθανώς το σφάλμα BSOD.

5. Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK

Οι κακοί τομείς στο σκληρό πρόγραμμα οδήγησης μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για το σφάλμα BSOD “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION”. Ως εκ τούτου, σε αυτήν τη μέθοδο, θα εκτελέσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK για να επιλύσουμε το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε τη γραμμή εντολών στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

chkdsk /r /f

CHKDSK /r /f

3. Αφού εκτελέσετε την εντολή, πληκτρολογήστε Y και πατήστε Enter.

Αυτό είναι! Τώρα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 για να διορθώσετε το σφάλμα BSOD.

6. Ελέγξτε το ελαττωματικό υλικό

Οι συσκευές υλικού όπως εκτυπωτές, σαρωτές κ.λπ. έχουν τα δικά τους προγράμματα οδήγησης. και μπορεί να επηρεάσουν τα υπάρχοντα προγράμματα οδήγησης που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας.

Αυτή η διένεξη συχνά ενεργοποιεί το BSOD στα Windows 11. Επομένως, συνιστάται να αποσυνδέσετε όλο το υλικό που συνδέσατε πρόσφατα στη συσκευή σας.

Μπορείτε επίσης να επανασυνδέσετε τα περιφερειακά από το σύστημά σας ξεχωριστά για να εντοπίσετε τα προβληματικά.

7. Εκτελέστε επαναφορά συστήματος

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα BSOD “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION”, ήρθε η ώρα να επαναφέρετε το σύστημά σας σε ένα σημείο επαναφοράς που δημιουργήθηκε προηγουμένως. Δείτε πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος στα Windows 11.

1. Πληκτρολογήστε το Recovery στην αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ανάκτηση εφαρμογή από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ανάκτηση

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ανάκτηση, κάντε κλικ στο Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος.

Ανοίξτε την Επαναφορά Συστήματος

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα σημείο επαναφοράς της επιλογής σας.

Επόμενο

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Φινίρισμα για να επιβεβαιώσετε το σημείο επαναφοράς σας.

Φινίρισμα

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε μια επαναφορά συστήματος στα Windows 11 για να διορθώσετε το σφάλμα DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION BSOD.

8. Επαναφέρετε τα Windows

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε προς όφελός σας, η μόνη επιλογή που απομένει για εσάς είναι να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος. Φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας προτού εκτελέσετε επαναφορά συστήματος. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Ενημέρωση & Ασφάλεια.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows

3. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο Ανάκτηση.

Ανάκτηση

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επαναφορά υπολογιστή κουμπί στην ενότητα Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.

Επαναφορά υπολογιστή

5. Στην οθόνη Επιλογή επιλογής, επιλέξτε Κρατήστε τα αρχεία μου.

Επαναφορά αυτού του μηνύματος υπολογιστή

6. Στην επόμενη ερώτηση, επιλέξτε Λήψη cloud.

Λήψη Cloud

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των Windows 11 στην προεπιλεγμένη τιμή τους.

Τώρα, πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς. Μόλις ολοκληρωθεί, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σας κανονικά. δεν θα λαμβάνετε πλέον το σφάλμα BSOD.

Επομένως, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους εργασίας για τη διόρθωση του σφάλματος BSOD “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION” στα Windows 11. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επίλυση του σφάλματος BSOD των Windows. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5429

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *