εναλλακτικές λύσεις Night Light για Windows

Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα Windows 10 Night Light το 2023

Το 2019, η Microsoft παρουσίασε μια νέα δυνατότητα, το Night Light. Είναι μια δυνατότητα εξοικονόμησης ματιών από τη Microsoft, εξαλείφοντας το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη του υπολογιστή. Το χαρακτηριστικό έχει σκοπό να μειώσει την καταπόνηση των ματιών. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το Night Light δεν λειτουργεί όπως διαφημίζεται.

Επίσης, το Night Light είναι παρόν μόνο στις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows ή μια πειρατική, δεν θα έχετε αυτήν τη δυνατότητα. Έτσι, για αυτούς τους χρήστες, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Night Light για Windows 10.

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτερα εργαλεία στιγμιότυπου οθόνης των Windows

Οι 10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα Windows 10 Night Light

Με αυτές τις εναλλακτικές λύσεις Night Light για Windows, μπορείτε να μειώσετε την καταπόνηση των ματιών σας, ειδικά τη νύχτα. Λοιπόν, ας δούμε τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα Windows 10 Night Light.

1. Ροή

Ροή

Το F.lux είναι ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή εργαλεία των Windows 10 για τη μείωση της έκθεσης στο μπλε φως. Το σπουδαίο είναι ότι το F.lux είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση.

Προσθέτει αυτόματα μια πιο ζεστή απόχρωση στην οθόνη σας με βάση τη γεωγραφική σας θέση. Όχι μόνο αυτό, αλλά το F.lux επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόζουν τη ζεστασιά της οθόνης.

2. Redshift

Redshift

Είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ελαφρού φωτός νύχτας για Windows 10. Όπως το F.lux, το Redshift επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόζουν τη θερμοκρασία της οθόνης.

Προσαρμόζει αυτόματα το χρώμα της οθόνης σας με βάση τη θέση του ήλιου στη γεωγραφική σας θέση. Έτσι, το εργαλείο είναι εξαιρετικό για τα μάτια, μειώνοντας την ποσότητα του μπλε φωτός που εκπέμπεται από την οθόνη του υπολογιστή σας.

3. Ίρις

Ίρις

Το Iris είναι μια από τις καλύτερες και κορυφαίες εφαρμογές φίλτρου μπλε φωτός για Windows 10 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Δεν είναι ένα δωρεάν εργαλείο, αλλά δεν θα μετανιώσετε που αγοράσατε το premium. Η premium έκδοση του Iris προσφέρει πολλά προκαθορισμένα προφίλ.

Κάθε προφίλ έχει διαφορετικά χρωματικά εφέ. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε “Αναστολή”, θα προσθέσει μια κοκκινωπή απόχρωση στην οθόνη. Η κοκκινωπή απόχρωση λέγεται ότι προάγει τον ύπνο.

4. Λάμπα

Λάμπα

Λοιπόν, αν αναζητούσατε ένα ελαφρύ και απλό εργαλείο φίλτρου μπλε φωτός για υπολογιστή Windows 10, πρέπει να δοκιμάσετε το Lightbulb.

Δεν εφαρμόζει αυτόματα τα χρωματικά φίλτρα, αλλά παρέχει ένα διαμορφώσιμο πάνελ για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα.

5. SunsetScreen

SunsetScreen

Το SunsetScreen είναι σχεδόν παρόμοιο με το F.Lux που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία διαφορά. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου με μη αυτόματο τρόπο.

Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά παραμένουν ίδια, όπως η αυτόματη προσθήκη κιτρινωπής απόχρωσης, η προσαρμογή της συχνότητας κ.λπ.

6. Γκάμι

Γκάμι

Λοιπόν, η Gammy είναι ελαφρώς διαφορετική από όλες τις άλλες στο άρθρο. Το καλό είναι ότι το Gammy αλλάζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος με βάση την ώρα της ημέρας.

Για τη ρύθμιση της φωτεινότητας και την προσαρμογή στη θερμοκρασία χρώματος, λαμβάνει περιοδικά στιγμιότυπα οθόνης. Είναι ένα δωρεάν εργαλείο που μειώνει την πίεση στο μάτι.

7. CareUEyes

CareUEyes

Αν είστε ανάμεσα σε αυτούς που κάθονται στους υπολογιστές όλη μέρα, τότε το CareUEyes θα πρέπει να είναι στη λίστα με τις κορυφαίες προτεραιότητές σας.

Είναι ένα λογισμικό φίλτρου μπλε φωτός για Windows 10/11 που κάνει την οθόνη πιο ζεστή για να ανακουφίζει τα μάτια σας τη νύχτα. Επίσης, προσφέρει πολλές προ-ενσωματωμένες προεπιλογές για τη ρύθμιση των χρωμάτων, της θερμοκρασίας και της φωτεινότητας τη νύχτα.

8. Eye Saver

Eye Saver

Όπως ίσως μαντέψατε από το όνομα, το Eye Saver είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που προστατεύει τα μάτια σας από τις επιπτώσεις του μπλε φωτός που εκπέμπεται από την οθόνη του υπολογιστή.

Στο τεχνικό μέτωπο, το Eye Saver δεν είναι τίποτα άλλο από μια εφαρμογή ρύθμισης χρώματος και φωτεινότητας οθόνης.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το F.lux και άλλες εφαρμογές στη λίστα, το Eye Saver δεν λειτουργεί αυτόματα. Πρέπει να ρυθμίσετε μη αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος και τη φωτεινότητα της οθόνης σας στο Eye Saver.

9. Φίλτρο Windows Αντηλιακό Η/Υ

Φίλτρο Windows Αντηλιακό Η/Υ

Το Φίλτρο Windows Sunscreen για υπολογιστή είναι μια άλλη καλύτερη εφαρμογή φίλτρου μπλε φωτός για Windows 10 που προσαρμόζει αυτόματα το χρώμα της οθόνης σας με βάση την ώρα της ημέρας.

Η εφαρμογή είναι ειδικά κατασκευασμένη για όσους κάθονται στον υπολογιστή όλη μέρα. Το Φίλτρο Windows Sunscreen για υπολογιστή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόζουν το μέγεθος των φίλτρων χρώματος για να βάφουν ολόκληρη την οθόνη ή ένα τμήμα της οθόνης.

10. Pango Bright

Pango Bright

Λοιπόν, το Pango Bright δεν είναι ακριβώς μια εφαρμογή φίλτρου μπλε φωτός. Είναι ένα ροοστάτη οθόνης που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα της οθόνης χωρίς να χρησιμοποιείτε τα φυσικά κουμπιά της οθόνης σας.

Δεδομένου ότι το Pango Bright είναι ένα φορητό εργαλείο, δεν απαιτεί εγκατάσταση. Επίσης, η εφαρμογή είναι αρκετά ελαφριά σε πόρους.

Το Windows Night Light είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις εάν ο υπολογιστής σας δεν το διαθέτει. Εάν γνωρίζετε άλλα εργαλεία, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :καλύτερα εργαλεία διαχείρισης χρόνου για Windows 10/11

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows 11

Πώς να προσθέσετε σχόλια σε φακέλους στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5425