Οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα για Android το 2023

Το Android είναι μακράν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο και για καλό λόγο. Υπάρχει μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών για υλικό, από κορυφαίες ναυαρχίδες έως οικονομικά τηλέφωνα. υπάρχει ένα τηλέφωνο Android για όλους. Αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να υπάρχουν ακόμα πολλά να εξερευνήσετε για εσάς στο τηλέφωνό σας. Ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα για Android που πρέπει να γνωρίζει κάθε κάτοχος τηλεφώνου και tablet Android!

 

Ενεργοποιήστε την Εύρεση συσκευής

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνιστούμε να κάνετε σε ένα ολοκαίνουργιο τηλέφωνο είναι να ελέγξετε ξανά εάν είναι ενεργοποιημένη η Εύρεση συσκευής.

Το Find My Device είναι μια ισχυρή λύση από την Google για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του τηλεφώνου σας όταν χαθεί ή κλαπεί. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εκ των προτέρων, γι’ αυτό είναι η πρώτη μας συμβουλή.

Αφιερώστε αυτήν τη στιγμή για να πάτε και να ελέγξετε εάν η Εύρεση συσκευής είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας. Παω σε Ρυθμίσεις > Google > Εύρεση της συσκευής μουκαι βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο στο τηλέφωνό σας. Στο εγγύς μέλλον, η Google θα υπερφορτίσει επίσης το δίκτυο Find My Device επιτρέποντας στα τηλέφωνα Android να εντοπίζουν το ένα το άλλο.

Προσαρμόστε τις Γρήγορες Εναλλαγές σας

Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για την προσαρμογή της εμπειρίας εκκίνησης στο Android, δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ενοχλούν να ρυθμίσουν τις Γρήγορες εναλλαγές τους. Είναι μία από αυτές τις μικρότερες αλλαγές που θα επηρεάσουν επανειλημμένα τη συνολική χρήση και την εμπειρία του τηλεφώνου σας.

Τα πρώτα εικονίδια στις Γρήγορες εναλλαγές θα πρέπει πάντα να είναι τα εικονίδια με τις περισσότερες εναλλαγές, καθώς θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε ένα διπλό σάρωση για να επεκτείνετε τις γρήγορες εναλλαγές. Τα τηλέφωνα Samsung Galaxy εμφανίζουν έξι γρήγορες εναλλαγές στη σκιά ειδοποιήσεων, ενώ τα τηλέφωνα Google Pixel εμφανίζουν μόνο τέσσερις. Ρυθμίστε το λοιπόν ανάλογα και εξοικονομήστε πολύτιμα δευτερόλεπτα κάθε μέρα.

Για να προσαρμόσετε τις Γρήγορες εναλλαγές, σύρετε προς τα κάτω στη σκιά ειδοποιήσεων για να ανοίξετε τις γρήγορες εναλλαγές και να εντοπίσετε και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι. Όπως αναφέρθηκε, οι ρυθμίσεις που αλλάζετε συχνά θα πρέπει να είναι επάνω, ενώ μπορείτε να αφαιρέσετε τις ρυθμίσεις που σπάνια αλλάζετε για μια καθαρή και απέριττη εμπειρία.

 

Δοκιμάστε το Καρφίτσωμα οθόνης την επόμενη φορά που θα δώσετε το τηλέφωνό σας σε κάποιον

Εάν δίνετε συχνά το τηλέφωνό σας σε φίλους και μέλη της οικογένειας για κάποιες γρήγορες εργασίες, το καρφίτσωμα οθόνης είναι μια υποτιμημένη λειτουργία που πρέπει να γνωρίζετε.

Το καρφίτσωμα οθόνης σάς επιτρέπει να καρφιτσώσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Αυτό αποκλείει τη χρήση άλλων εφαρμογών, επομένως το άτομο στο οποίο παραδώσατε το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να μεταβεί σε καμία άλλη εφαρμογή. Μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε το τηλέφωνο να απαιτεί την καρφίτσα ασφαλείας σας για έξοδο από την καρφιτσωμένη εφαρμογή. Έτσι, την επόμενη φορά που θα δώσετε το τηλέφωνό σας στο παιδί σας για να παίξει ένα παιχνίδι, καρφιτσώστε το ώστε να μην μπορεί να ανοίξει τίποτα άλλο στο τηλέφωνό σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το καρφίτσωμα οθόνης, ενεργοποιήστε πρώτα τη λειτουργία:

  • Σε τηλέφωνα Samsung Galaxy: Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας > Καρφίτσωμα εφαρμογής.
  • Σε τηλέφωνα Google Pixel: Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και απόρρητο > Περισσότερες ρυθμίσεις ασφαλείας > Καρφίτσωμα εφαρμογής.

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή που θέλετε να καρφιτσώσετε, πατήστε το κουμπί Πρόσφατα (ή εάν χρησιμοποιείτε χειρονομίες, σύρετε προς τα πάνω και κρατήστε πατημένο), κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στην προβολή Πρόσφατα και κάντε κλικ στο Καρφίτσωμα.

Όταν μια εφαρμογή είναι καρφιτσωμένη, δεν μπορείτε να βγείτε από την εφαρμογή. Η γραμμή κατάστασης είναι απενεργοποιημένη, όπως και οι χειρονομίες για μετάβαση στην Αρχική σελίδα και τα Πρόσφατα. Καμία κυμαινόμενη ειδοποίηση δεν μπορεί να σας κάνει να εγκαταλείψετε μια καρφιτσωμένη εφαρμογή. Ωστόσο, μια εφαρμογή μπορεί να εκκινήσει άλλες εφαρμογές από μέσα της, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στη δεύτερη εφαρμογή.

Για να ξεκαρφιτσώσετε μια εφαρμογή, σύρετε προς τα επάνω και κρατήστε πατημένο.

 

Τα προφίλ χρηστών είναι κατάλληλα για διαχωρισμό επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

 

Το Android έχει υποστηρίξει τα προφίλ χρηστών για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτή η δυνατότητα είναι συνήθως κάτω από το ραντάρ για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν έχετε πολλές εφαρμογές εργασίας στο προσωπικό σας τηλέφωνο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αποκλειστικό προφίλ χρήστη για τις εφαρμογές εργασίας σας. Αυτό βοηθά στον διαχωρισμό επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει συγκεκριμένες λειτουργίες επαγγελματικής ζωής.

Εάν μοιράζεστε το τηλέφωνό σας για μερικούς διαφορετικούς σκοπούς και το καρφίτσωμα οθόνης δεν είναι απολύτως χρήσιμο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα προφίλ επισκεπτών. Ωστόσο, τα προφίλ επισκεπτών δεν έχουν πολύ νόημα στα τηλέφωνα, καθώς είναι πολύ πιο προσωπικά. Τα προφίλ επισκεπτών και πολλαπλών χρηστών έχουν πολύ νόημα σε tablet και κοινόχρηστες συσκευές.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποκτήστε έναν καλό ύπνο με το Do Not Disturb

Το τηλέφωνό σας βουίζει τη νύχτα και ενοχλεί τον ύπνο σας; Πολλοί χρήστες θα αλλάζουν το τηλέφωνό τους σε Αθόρυβη ή Δόνηση όταν πηγαίνουν για ύπνο και το αλλάζουν χειροκίνητα μετά την αφύπνιση. Αλλά υπάρχει μια πιο ισχυρή λύση σε αυτή την καθημερινή παρωδία.

Το Android διαθέτει μια καλή λειτουργία Μην ενοχλείτε την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε, αφήνοντάς την να ενεργοποιηθεί σύμφωνα με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά σας. Μπορείτε να προσθέσετε επαφές ατόμων που μπορούν να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις DND και εφαρμογές που μπορούν να σας στείλουν μια ειδοποίηση κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος.

Αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις, μπορείτε να αφήνετε το τηλέφωνό σας καθημερινά απενεργοποιημένο και θα σας αφήσει να κοιμηθείτε ήσυχοι χωρίς ανεπιθύμητες ενοχλήσεις.

 

Το Smart Lock μπορεί να κρατήσει το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στο σπίτι

Εάν είστε σαν εμένα και περνάτε πολύ χρόνο στην ιδιωτικότητα του σπιτιού σας, θα εκτιμήσετε αυτήν την συμβουλή. Το Smart Lock στο Android μπορεί να κρατήσει το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στις αξιόπιστες καταστάσεις που καθορίζετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε αξιόπιστα μέρη όπως το σπίτι σας όπου το τηλέφωνό σας δεν θα κλειδώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ασχολείστε με PIN ή σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

Μπορείτε να προσθέσετε τα ακουστικά σας Bluetooth σε αξιόπιστες συσκευές και το τηλέφωνό σας θα παραμείνει ξεκλείδωτο όσο τα ακουστικά Bluetooth είναι ενεργά συνδεδεμένα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το έξυπνο ρολόι σας ή το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου σας, ώστε το τηλέφωνό σας να παραμένει ξεκλείδωτο όταν είναι συνδεδεμένο.

Για να συνεχίσετε την κανονική προστασία κλειδώματος, βγείτε από την καθορισμένη παράμετρο: φύγετε από το σπίτι ή αποσυνδέστε το ακουστικό. Μετά τη ρύθμιση, δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κλειδώματος με μη αυτόματο τρόπο.

 

Το Ιστορικό ειδοποιήσεων παρακολουθεί όλες τις ειδοποιήσεις που φτάνουν

Έχετε ποτέ αφαιρέσει μια ειδοποίηση λόγω συνήθειας και αναρωτηθήκατε τι ακριβώς αφαιρέσατε; Το έχουμε κάνει πολλές φορές και αυτός είναι ο λόγος που μας αρέσει η λειτουργία ιστορικού ειδοποιήσεων του Android.

Πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε. Αλλά μόλις ενεργοποιηθεί, το τηλέφωνό σας θα διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής για κάθε ειδοποίηση που φτάνει. Μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό ειδοποιήσεων όταν πρέπει να προσδιορίσετε ποια ειδοποίηση αφαιρέθηκε.

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα:

  • Σε τηλέφωνα Samsung Galaxy: Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις > Σύνθετες ρυθμίσεις > Ιστορικό ειδοποιήσεων.
  • Σε τηλέφωνα Google Pixel: Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις > Ιστορικό ειδοποιήσεων.

 

Το ιστορικό ειδοποιήσεων παρέχει επίσης έναν γρήγορο τρόπο για να εντοπίσετε πόσες ειδοποιήσεις σας έχει στείλει ανεπιθύμητο περιεχόμενο εντός 24 ωρών. Σημειώστε ότι τα αρχεία ειδοποιήσεων διατηρούνται μόνο για ένα κυλιόμενο 24ωρο.

Πώς να αποτρέψετε τις γρήγορες αλλαγές ρυθμίσεων στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκτελέστε πολλές εργασίες σαν αφεντικό με διαίρεση οθόνης

 

Το Android έχει πολλαπλές εργασίες με split-screen εδώ και χρόνια, αλλά σχεδόν κανείς δεν το γνωρίζει ή το χρησιμοποιεί. Είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις ολοένα αυξανόμενες οθόνες του τηλεφώνου.

Για να δοκιμάσετε πολλαπλές εργασίες σε χωριστή οθόνη, ανοίξτε το Πρόσφατος οθόνη εφαρμογών μέσω της χειρονομίας της οθόνης (σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από κάτω και κρατήστε πατημένο) ή μέσω του κουμπιού πλοήγησης, πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής και επιλέξτε επιλογή διαίρεσης οθόνης. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη δεύτερη εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε διαίρεση οθόνης.

Μία από τις αγαπημένες μου περιπτώσεις χρήσης πολλαπλών εργασιών σε χωριστή οθόνη είναι η χρήση του YouTube μαζί με μια δεύτερη εφαρμογή, συνήθως Chrome ή WhatsApp. Με αυτόν τον τρόπο, μπορώ να αναζητήσω αμέσως οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειάζομαι κατά την παρακολούθηση του βίντεο ή να συνεχίσω με τις συνομιλίες μου όταν παίζουν διαφημίσεις ή το βίντεο έχει μια μη ενδιαφέρουσα ενημέρωση κώδικα.

 

Το Nearby Share της Google είναι αρκετά καλό

 

Το Nearby Share είναι το αντίστοιχο AirDrop του Android και η εφαρμογή έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Χρησιμοποιώντας το Nearby Share, μπορείτε εύκολα να μοιράζεστε εικόνες, βίντεο, αρχεία, συνδέσμους, ακόμη και τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi μεταξύ συσκευών Android και Chromebook. Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα το Nearby Share για Windows, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε δεδομένα μεταξύ ενός τηλεφώνου Android και ενός υπολογιστή με Windows.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μοιραστείτε ένα αρχείο με έναν φίλο σας κοντά, μην μπείτε στον κόπο να το ανεβάσετε σε μια υπηρεσία cloud για να το κατεβάσει. Χρησιμοποιήστε το Nearby Share και μεταφέρετε οποιοδήποτε αρχείο, μεγάλο ή μικρό, σε δευτερόλεπτα.

Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις στο μενού “Έναρξη” των Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Απεγκαταστήστε εφαρμογές που δεν μπορούν να απεγκατασταθούν

Τα περισσότερα τηλέφωνα συνοδεύονται από ένα μπουκέτο εφαρμογών, μερικές από τις οποίες μπορεί να μην είναι χρήσιμες σε εσάς. Για μια καθαρή εμπειρία τηλεφώνου, συνιστούμε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, ειδικά αν σας στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα με ειδοποιήσεις.

Τι γίνεται όμως αν η εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας δεν σας επιτρέπει να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή; Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να απεγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή από το τηλέφωνό σας με το ADB. Θα χρειαστεί να βρείτε το όνομα πακέτου της εγκατεστημένης εφαρμογής, το οποίο μπορείτε να βρείτε με μια εφαρμογή όπως Πρόγραμμα προβολής ονόματος πακέτου. Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε την εντολή ADB adb uninstall <όνομα πακέτου> για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

 

Χρησιμοποιήστε το Link to Windows για να ξεκλειδώσετε τη συνέργεια Android-Windows

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο σε υπολογιστή με Windows, δοκιμάστε Σύνδεσμος στα Windows. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πολλές από τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας από τον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής Phone Link στα Windows. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας λιγότερο, αλλά θα κάνετε περισσότερα μέσω αυτού.

Μόλις ρυθμιστεί η εφαρμογή, μπορείτε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή σας, να αντιγράφετε αρχεία εύκολα και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμη και να ελέγξετε εφαρμογές στο τηλέφωνό σας μέσω του υπολογιστή σας. Και όλα αυτά γίνονται μόνο μένοντας συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

Πώς να καρφιτσώσετε μια καρτέλα στο Google Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συμβουλή μπόνους: Πολλά προβλήματα διορθώνονται με επανεκκίνηση

Ακολουθεί μια συμβουλή μπόνους για εσάς: Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε οι ειδικοί για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα τηλεφώνου είναι να επανεκκινήσουμε το τηλέφωνο. Θα εκπλαγείτε πόσα καθημερινά κοινά προβλήματα τηλεφώνου μπορούν να διορθωθούν με μια απλή επανεκκίνηση.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα έχετε μια εφαρμογή που συμπεριφέρεται παράξενα ή το τηλέφωνό σας εμφανίζει ένα περίεργο πρόβλημα, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιλυθεί το πρόβλημά σας με αυτήν την απλή κίνηση.


Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε καλύτερα το τηλέφωνό σας Android! Εάν έχετε άλλες λιγότερο γνωστές συμβουλές και κόλπα, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *