Έγγραφα Google

Πώς να αφαιρέσετε αλλαγές σελίδων και αλλαγές ενοτήτων στα Έγγραφα Google

Αλλαγές σελίδας και αλλαγές ενότητας Έγγραφα Google επιτρέπουν μεγαλύτερο έλεγχο στη διάταξη και τη δομή του περιεχομένου σας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα.

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ να παλεύετε με άβολες αλλαγές σελίδας που διαταράσσουν τη ροή ενός εγγράφου ή με αλλαγές ενοτήτων που δημιουργούν ανεπιθύμητα προβλήματα κενών διαστημάτων ή αρίθμησης σελίδων, πιθανότατα γνωρίζετε πόσο απογοητευτικά μπορεί να είναι.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να αφαιρέσετε αλλαγές σελίδας και αλλαγές ενοτήτων στα Έγγραφα Google, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο της μορφοποίησης του εγγράφου σας.

Πώς να εξάγετε σελίδες από PDF στον υπολογιστή ή το smartphone σας

Πώς να αφαιρέσετε αλλαγές σελίδας στα Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google διευκολύνουν την προσθήκη μη αυτόματων αλλαγών σελίδας στα έγγραφά σας και την προώθηση περιεχομένου στην επόμενη σελίδα χωρίς να πατάτε επανειλημμένα το Εισαγω/ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ κλειδί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό:

 • Χρησιμοποιήστε το Ctrl + Εισαγω (Windows και Chromebook) ή Εντολή + Εισαγω Συντόμευση πληκτρολογίου (Mac).
 • Επιλέγω Εισάγετε > Διακοπή > Διακοπή σελίδας στη γραμμή μενού των Εγγράφων Google.
 • Πατήστε το Προσθήκη εικονίδιο και επιλέξτε Αλλαγή σελίδας σε εφαρμογή για κινητά (iPhone, iPad και Android).

Ωστόσο, εάν εισαγάγετε μια αλλαγή σελίδας που δεν χρειάζεστε πλέον ή προσθέσετε κατά λάθος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να την αφαιρέσετε. Για να διαγράψετε μια αλλαγή σελίδας στα Έγγραφα Google:

 1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στην αρχή της ενότητας μετά από μια αλλαγή σελίδας.
 2. Πάτα το Backspace κλειδί (Windows και Chromebook) ή το Διαγράφω κλειδί (Mac, iOS και Android). Τύπος Backspace/Διαγράφω επανειλημμένα εάν υπάρχει κενός χώρος μεταξύ του δρομέα και της αλλαγής σελίδας.

Σε επιτραπέζιες συσκευές, μπορείτε επίσης:

 1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο τέλος της τελευταίας παραγράφου πριν από την αλλαγή σελίδας.
 2. Τύπος Διαγράφω (Windows), Fn+Διαγράφω (Mac), ή Alt+Backspace (Chromebook). Πατήστε επανειλημμένα το πλήκτρο ή τα πλήκτρα εάν υπάρχει κενός χώρος μεταξύ του δρομέα και της αλλαγής σελίδας.

Εάν θέλετε να διαβάσετε τα περιεχόμενα ενός εγγράφου των Εγγράφων Google χωρίς εγχειρίδιο ή Αυτόματες διακοπές σελίδας διακόπτουν τη ροή, δοκιμάστε να αλλάξετε τη ρύθμιση σελίδας στη μορφή Χωρίς σελίδα. Να κάνω αυτό:

 1. Ανοιξε το Μενού αρχείου και επιλέξτε Εγκατάσταση σελίδας.
 2. Επιλέγω Χωρίς σελίδα.
 3. Επιλέγω Εντάξει.

Η μορφή χωρίς σελίδα κρύβει επίσης στοιχεία όπως κεφαλίδες, αριθμούς σελίδων και υδατογραφήματα. Για να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη μορφή Σελίδων, ανοίξτε το Μενού αρχείουεπιλέξτε Εγκατάσταση σελίδαςκαι επιλέξτε το Σελίδες αυτί.

Για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη μορφή χωρίς σελίδα στην έκδοση των Εγγράφων Google για κινητά, πρέπει:

 1. Πατήστε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) πάνω δεξιά στην οθόνη.
 2. Παρακέντηση Εγκατάσταση σελίδας.
 3. Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στο Χωρίς σελίδα.

Πώς να αφαιρέσετε τις αλλαγές ενότητας στα Έγγραφα Google

Αρέσει Microsoft Word, τα Έγγραφα Google σε επιτραπέζιες συσκευές σάς επιτρέπουν να προσθέτετε αλλαγές ενοτήτων σε έγγραφα. Υπάρχουν δύο τύποι αλλαγών ενοτήτων:

 • Διάλειμμα τμήματος (επόμενη σελίδα): Ξεκινά μια αλλαγή ενότητας σε μια νέα σελίδα.
 • Διάλειμμα τμήματος (συνεχής): Ξεκινά μια νέα ενότητα στην ίδια σελίδα των Εγγράφων Google.

Για να προσθέσετε μια αλλαγή ενότητας, ανοίξτε το Εισαγωγή μενού και επιλέξτε Διακοπή > Διάλειμμα τμήματος (επόμενη σελίδα) ή Διάλειμμα τμήματος (συνεχής).

Οι αλλαγές ενοτήτων βοηθούν στο διαχωρισμό διαφορετικών ενοτήτων του εγγράφου σας στα Έγγραφα Google. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις κανονικές αλλαγές σελίδας, μπορεί να είναι απογοητευτικό να αφαιρέσετε αλλαγές ενότητας, εκτός εάν ξέρετε πώς.

Για να καταργήσετε μια αλλαγή ενότητας στα Έγγραφα Google:

 1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο τέλος της παραγράφου πριν από την αλλαγή ενότητας.
 2. Τύπος Διαγράφω (Windows), Fn+Διαγράφω (Mac), ή Alt+Backspace (Chromebook).

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον εντοπισμό αλλαγών ενότητας σε ένα έγγραφο:

 1. Ανοιξε το Θέα μενού και επιλέξτε Εμφάνιση διαλειμμάτων ενότητας/Εμφάνιση χαρακτήρων που δεν εκτυπώνονται. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε αλλαγές ενότητας σε όλο το έγγραφο ως διακεκομμένες γραμμές.
 2. Τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από την οριζόντια γραμμή του διαλείμματος ενότητας και πατήστε Διαγράφω (Windows), Fn+Διαγράφω (Mac), ή Alt+Backspace (Chromebook) για να το αφαιρέσετε.

Για να αποκρύψετε τις αλλαγές ενότητας ξανά, ανοίξτε το Εισάγετε μενού και αφαιρέστε το σημάδι επιλογής δίπλα στο Εμφάνιση διαλειμμάτων ενότητας/Εμφάνιση χαρακτήρων που δεν εκτυπώνονται επιλογή.

Πάρτε τον έλεγχο των εγγράφων σας Google

Η κατάργηση ανεπιθύμητων αλλαγών σελίδων και τμημάτων στα Έγγραφα Google είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός εκλεπτυσμένου και καλά οργανωμένου εγγράφου. Αν και μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες για να αξιοποιήσετε τις παραπάνω μεθόδους, σύντομα θα μπορείτε να το κάνετε εύκολα.

Πώς να κατεβάσετε εικόνες από τα Έγγραφα Google

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *