Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το Google Drive

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το Google Drive

Η εφαρμογή Google Drive για κινητά αντικατοπτρίζει το προεπιλεγμένο θέμα συστήματος μιας συσκευής. Μπορείτε να αλλάξετε μη αυτόματα το θέμα Drive στην εφαρμογή ή στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής σας. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Google Drive σε κινητά, Windows και υπολογιστές Mac.

Ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας Google Drive (Android)

Εάν το τηλέφωνό σας εκτελεί Android 10 ή νεότερο, ενεργοποιήστε το σκοτεινό θέμα σε όλο το σύστημα για να χρησιμοποιήσετε το Google Drive σε σκοτεινή λειτουργία.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Οθόνη (ή Οθόνη & φωτεινότητα) και κάντε εναλλαγή σε Σκούρο θέμα (ή Σκούρα λειτουργία).

Μπορεί να βρείτε τη σκοτεινή λειτουργία στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Χρώμα και κίνηση σε νέα μοντέλα τηλεφώνων Android.

Το Google Drive επιστρέφει σε λειτουργία φωτός όταν απενεργοποιήσετε το σκούρο θέμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διατηρήσετε το Google Drive σε σκοτεινή λειτουργία ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις θέματος της συσκευής σας.

Ανοίξτε το Google Drive, πατήστε το εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Πατήστε Επιλογή θέματος στην ενότητα “Θέμα” και επιλέξτε Σκούρο στο αναδυόμενο παράθυρο.

Ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας Google Drive (iPhone και iPad)

Το Google Drive για iOS και iPadOS αντικατοπτρίζει το θέμα της συσκευής από προεπιλογή. Η ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας στο iPhone ή το iPad σας ενεργοποιεί αυτόματα τη σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή Google Drive.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα και επιλέξτε Σκούρο στην ενότητα “Εμφάνιση”. Ενεργοποιήστε το Automatic για να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα για Dark Mode στη συσκευή σας.

Το Google Drive θα πρέπει να έχει μια σκοτεινή ή μαύρη διεπαφή όταν εκκινείτε την εφαρμογή αφού ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία από το Κέντρο Ελέγχου της συσκευής σας. Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου στο iPhone ή το iPad σας και πατήστε το εικονίδιο Dark Mode. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα “Dark Mode: On” στο επάνω μέρος του Κέντρου Ελέγχου.

Δεν μπορείτε να βρείτε το εικονίδιο Dark Mode στο Κέντρο Ελέγχου; Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου, πατήστε το πράσινο εικονίδιο συν δίπλα στην επιλογή “Σκοτεινή λειτουργία” και ελέγξτε ξανά.

Σημείωση: Η σκοτεινή λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε iPhone και iPad με iOS 13 και iPadOS 13, αντίστοιχα. Ενημερώστε το iPhone ή το iPad σας (Ρυθμίσεις > Γενικά > Λογισμικό) εάν η σκοτεινή λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στο μενού ρυθμίσεων.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή Amazon & Δικτυακός τόπος(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας Google Drive (Ιστός)

Θα σας δείξουμε πώς να αναγκάσετε το Google Chrome και το Mozilla Firefox να φορτώσουν το Google Drive σε σκοτεινή λειτουργία.

Ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας Google Drive (Google Chrome)

Το Google Chrome διαθέτει ένα μυστικό μενού (που ονομάζεται Chrome Flags ) με εκατοντάδες πειραματικές ρυθμίσεις και λειτουργίες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για το Google Drive στον ιστό στο Google Chrome.

Ανοίξτε το Google Chrome, επικολλήστε το chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter ή Return (Mac).

Πληκτρολογήστε dark mode στη γραμμή αναζήτησης και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Auto Dark Mode for Web Contents.

Επιλέξτε Ενεργοποιημένο στο αναπτυσσόμενο μενού για να ενεργοποιήσετε την πειραματική σκοτεινή λειτουργία του Chrome.

Θα λάβετε ένα μήνυμα για επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης ιστού για να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές. Επιλέξτε Επανεκκίνηση για να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά το Chrome.

Το Chrome θα φορτώσει τον ιστότοπο του Google Drive σε σκοτεινή λειτουργία κατά την επανεκκίνηση. Η απενεργοποίηση της πειραματικής σκοτεινής λειτουργίας του Chrome είναι εξίσου εύκολη. Επιστρέψτε στο μενού σημαιών, ορίστε την “Αυτόματη σκοτεινή λειτουργία για περιεχόμενο Ιστού” σε Προεπιλογή ή Απενεργοποιημένη και επανεκκινήστε το Chrome.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Amazon [Ιστότοπος &Εφαρμογή](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φόρτωση του Google Drive σε Dark Mode (Microsoft Edge)

Το προεπιλεγμένο σκοτεινό θέμα του Microsoft Edge δεν λειτουργεί με το Google Drive, αλλά η πειραματική σκοτεινή λειτουργία.

Ανοίξτε το Microsoft Edge, επικολλήστε το edge://flag στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter ή Return (Mac).

Πληκτρολογήστε τη σκοτεινή λειτουργία στη γραμμή αναζήτησης και ορίστε την “Αυτόματη σκοτεινή λειτουργία για περιεχόμενο Ιστού” σε Ενεργοποιημένη.

Θα λάβετε ένα μήνυμα για επανεκκίνηση του Microsoft Edge για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές. Επιλέξτε το κουμπί Επανεκκίνηση για να συνεχίσετε.

Φορτώστε ξανά την καρτέλα Google Drive ή ανοίξτε το Google Drive σε μια νέα καρτέλα και ελέγξτε αν έχει σκοτεινή διεπαφή.

Google Drive: Dark Cloud Edition

Η σκοτεινή λειτουργία είναι (προς το παρόν) πειραματικό στο Google Chrome και τον Microsoft Edge. Το πρόγραμμα περιήγησης ή ο υπολογιστής σας μπορεί να γίνει ασταθής όταν χρησιμοποιείτε πειραματικές σημαίες. Θα μπορούσαν επίσης να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητο/την ασφάλειά σας και να προκαλέσουν απώλεια δεδομένων.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης ή ο υπολογιστής σας παρουσιάσει δυσλειτουργία μετά την ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας, απενεργοποιήστε τη λειτουργία και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας εάν το πρόβλημα παραμένει.

Το Mozilla Firefox και το Safari δεν έχουν καμία μορφή σκοτεινής λειτουργίας — ενσωματωμένη ή πειραματική. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Dark Reader για πρόσβαση στο Google Drive σε σκοτεινή λειτουργία και στα δύο προγράμματα περιήγησης.

 

Πώς να αποκτήσετε το Snapchat Dark Mode σε Android και iOS(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *