Πώς να γίνετε Influencer στο Instagram

Το να είσαι influencer στο Instagram φαίνεται σαν μια από τις καλύτερες δουλειές που θα μπορούσες να κάνεις στις μέρες μας. Θα κερδίζατε χρήματα ενώ κάνετε κάτι στο οποίο ξοδεύετε ήδη ώρες καθημερινά — δημοσιεύοντας και κάνοντας κύλιση στο Instagram . Ωστόσο, το να γίνεις πραγματικός influencer στο Instagram δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται.

Ας αναλύσουμε τι είναι και τι κάνει ένας influencer στο Instagram, καθώς και πώς μπορείτε να γίνετε.

Πώς να κερδίσετε χρήματα online για αρχάριους(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι το Instagram Influencer;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η εργασία ως επηρεαστής του Instagram είναι διαφορετική από την απλή κοινή χρήση περιεχομένου στο Instagram. Ένας influencer είναι ένας χρήστης μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επηρεάζει τις αποφάσεις που λαμβάνουν άλλοι άνθρωποι – οι ακόλουθοί τους. Ένας influencer του Instagram είναι κάποιος που έχει αποκτήσει φήμη γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα ή «θέση» στην πλατφόρμα. Μπορείτε επίσης να πείτε ότι ένας influencer θεωρείται ειδικός στη θέση του ή τουλάχιστον γνώστης του.

Ως επηρεαστής στο Instagram, έχετε τη δύναμη να αλλάξετε την κοινή γνώμη. Εάν έχετε λίγους ακόλουθους 1-2.000 χρήστες, η επιρροή σας στις απόψεις τους μπορεί να φαίνεται ασήμαντη. Ωστόσο, έχετε περισσότερη προσωπική επαφή με τους ακόλουθούς σας παρά με τυχαίους διαφημιστές και η γνώμη σας για κάτι θα είχε μεγαλύτερη αξία και εξουσία στα μάτια τους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε και να δείτε το Instagram χωρίς λογαριασμό(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πληρώνεστε ως Influencer στο Instagram; 

Το Instagram θεωρείται η καλύτερη πλατφόρμα μάρκετινγκ επηρεασμού από όλες τις μεγάλες μάρκες. Οι ήδη καθιερωμένοι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν επίσης ότι το Instagram τους προσφέρει τα καλύτερα ποσοστά αφοσίωσης από όλες τις πλατφόρμες. Λοιπόν πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε ως influencer στο Instagram;

Το ακριβές ποσό είναι αδύνατο να υπολογιστεί, καθώς εσείς είστε αυτός που ορίζει τα τέλη. Οι influencers του Instagram χρεώνουν οτιδήποτε μεταξύ 70 και 3000 $ ανά ανάρτηση. Μην ξεχνάτε ότι έχετε επίσης Instagram Stories , Reels και IGTV — μπορείτε να τα μετατρέψετε όλα σε πηγή εισοδήματος.

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Instagram;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να γίνετε Influencer στο Instagram

Αποφάσισες λοιπόν να γίνεις influencer στο Instagram. Τώρα πρέπει να σκεφτείτε να συγκεντρώσετε το περιεχόμενό σας στο Instagram έτσι ώστε να έχει αντίκτυπο στην κοινότητα των οπαδών σας και να καθοδηγεί τις συμπεριφορές τους. Ενώ η διαδρομή κάθε influencer είναι διαφορετική και μοναδική για τη δική του επωνυμία, μπορείτε να ξεκινήσετε ακολουθώντας τις εύκολες οδηγίες μας.

Επιλέξτε τη θέση σας

Είτε έχετε ήδη μια προσωπική επωνυμία είτε όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τη θέση σας στο Instagram. Μια θέση θα ήταν κάτι για το οποίο είτε είστε παθιασμένοι είτε γνώστες (ή και τα δύο). Υπάρχει κάτι στο οποίο είσαι καλός; Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από επαγγελματικό σκι μέχρι καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών στην αυλή σας.

Η θέση σας θα μπορούσε επίσης να είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Για παράδειγμα, αν είστε καθηγητής αγγλικών και πατέρας δύο παιδιών, μπορείτε να επικεντρώσετε τις αναρτήσεις σας γύρω από τις γνώσεις σας και στους δύο τομείς και στη συνέχεια να επιλέξετε και να αναμίξετε το περιεχόμενό σας.

Πώς να διορθώσετε τα βίντεο στο Instagram (9 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δημιουργήστε ένα ελκυστικό προφίλ στο Instagram 

Το πρώτο πράγμα που θα δουν οι νέοι χρήστες που σας βρίσκουν στο Instagram είναι η εμφάνιση του προφίλ σας. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στο Instagram, φροντίστε να τον τακτοποιήσετε. Μερικές φορές η διαγραφή του παλιού σας λογαριασμού και η δημιουργία ενός νέου από την αρχή μπορεί να είναι ακόμα πιο εύκολη.

Τα πράγματα στα οποία θέλετε να εστιάσετε εδώ είναι το βιογραφικό σας και η ροή σας. Το βιογραφικό σας πρέπει να είναι ελκυστικό, αλλά θα πρέπει επίσης να λέει την ιστορία σας. Σκεφτείτε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσετε αυτά τα περιορισμένα σύμβολα, καθώς και τα emoji για να επιδείξετε την τεχνογνωσία σας στη θέση που επιλέξατε.

Όταν ξεκινάτε να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο, πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο πώς θα φαίνονται μεμονωμένα αλλά και πώς θα εμφανίζονται στη ροή σας. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου στυλ ή ενός χρωματικού συνδυασμού λειτουργεί καλά εδώ.

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Το επόμενο βήμα είναι να ορίσετε ένα πρόγραμμα αναρτήσεων και να το τηρήσετε. Μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να δημοσιεύετε κάθε μέρα ή ακόμα και πολλές φορές την ημέρα αμέσως, αλλά στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να αξιολογήσετε πρώτα πόσο χρόνο και προσπάθεια είστε διατεθειμένοι να καταβάλετε. Ο αλγόριθμος Instagram εκτιμά τη συνέπεια. Είναι καλύτερο να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να ξεκινάς αργά παρά να πας μεγάλος στην αρχή και να καείς γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε όλα τα εργαλεία του Instagram

Λάβετε υπόψη ότι αν θέλετε να τα καταφέρετε στο Instagram ως influencer, δεν μπορείτε απλώς να δημοσιεύσετε φωτογραφίες. Αν θέλετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των οπαδών σας, πρέπει να μοιραστείτε τις ιστορίες και την τεχνογνωσία σας μαζί τους και μπορείτε να το κάνετε γράφοντας λεζάντες για τις αναρτήσεις σας.

Επιπλέον, μπορείτε και πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία που προσφέρει το Instagram για τους κατασκευαστές περιεχομένου: Instagram Stories, Reels, IGTV. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου στον ίδιο λογαριασμό Instagram, έτσι ώστε οι ακόλουθοί σας να είναι πάντα αφοσιωμένοι και να επιστρέφουν για περισσότερα.

Υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φέρετε περισσότερη ποικιλομορφία στο περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο Instagram. Περιλαμβάνουν τη φιλοξενία διαγωνισμών και δώρων, τη χρήση δημοσκοπήσεων στις Ιστορίες, τη χρήση σχετικών hashtag που είναι δημοφιλή στη θέση σας, συμπεριλαμβανομένης μιας παρότρυνσης για δράση σε υπότιτλους.

Αποκτήστε έναν επαγγελματικό λογαριασμό για να παρακολουθείτε το Analytics και να δημοσιεύετε διαφημίσεις

Θα πρέπει να αλλάξετε τον λογαριασμό σας στο Instagram από προσωπικό σε επαγγελματικό αμέσως μόλις αρχίσετε να γίνετε επιρροή στο Instagram. Ένας επαγγελματικός λογαριασμός στο Instagram σάς επιτρέπει να κάνετε δύο σημαντικά πράγματα: πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία του Instagram και προβολή διαφημίσεων.

Χρησιμοποιώντας τα αναλυτικά στοιχεία του Instagram, μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας μελετώντας τα δημογραφικά στοιχεία των ακολούθων σας και τις ημέρες και ώρες που οι άνθρωποι επισκέπτονται το προφίλ σας. Διαφημίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μοιράζεστε προωθημένες αναρτήσεις με χρήστες που δεν γνωρίζουν ακόμη τον λογαριασμό σας. Και οι δύο λειτουργίες είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη αφοσίωση στο Instagram.

Επικοινωνήστε με σχετικές επωνυμίες και υπεύθυνους επιρροής στο Instagram 

Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα και ένα τελικό στάδιο για να το κάνετε στο Instagram ως influencer. Μόλις αυξήσετε επαρκές ποσοστό παρακολούθησης και αφοσίωσης στο Instagram, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία εσόδων από τον λογαριασμό σας.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βρείτε επωνυμίες που σχετίζονται με τη θέση σας και να τις προσθέσετε με ετικέτα στις αναρτήσεις σας για να τους κάνετε να προσέξουν τον λογαριασμό σας. Είναι ακόμη καλύτερα αν εμφανίζεστε στους λογαριασμούς τους στο Instagram, καθώς αυτό σας δίνει μεγαλύτερη έκθεση. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με επωνυμίες μέσω DM και να προσφέρετε συνεργασία.

Η επικοινωνία με άλλους παράγοντες επιρροής στη θέση σας είναι μια άλλη καλή στρατηγική. Εκτός από την έκθεση σε νέους χρήστες, μπορείτε επίσης να λάβετε ενδιαφέρουσες προσφορές συνεργασίας από αυτό.

Πρέπει να εστιάσετε όλη σας την ενέργεια στο Instagram ως επιρροή;

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι απλώς ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Instagram σε σύγκριση με άλλα δίκτυα κοινωνικών μέσων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου ως μελλοντικός influencer. Ωστόσο, μπορεί να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό εάν χρησιμοποιείτε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες ταυτόχρονα, για παράδειγμα, Instagram, Facebook και Twitter.

Μπορείτε να φτάσετε ακόμη και να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram με το Facebook για αυτόματες αναδημοσιεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να χάνετε χρόνο δημοσιεύοντας το ίδιο περιεχόμενο σε κάθε δίκτυο ξεχωριστά.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *