Πώς να παρακολουθείτε όλα τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι μια πικρή αλήθεια στην καθημερινή μας ζωή. εξετάστε τον αριθμό των ιστότοπων που επισκέπτεστε και πόσοι από αυτούς χρειάζονται λογαριασμό για να εισέλθουν. Όταν προσθέτετε τα εργαλεία και τις εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη δουλειά σας, γίνεται εφιάλτης. Απλώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μόνο κωδικό πρόσβασης για όλους, δεν είναι ασφαλές. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να θυμάστε ποιον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιείτε για ποιον ιστότοπο.

Είτε είστε ένας μεμονωμένος χρήστης του Διαδικτύου είτε ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που βασίζεται στο διαδίκτυο με απομακρυσμένους υπαλλήλους , οι κωδικοί πρόσβασης γίνονται πιο επικίνδυνοι, αναποτελεσματικοί και πολύ άβολοι. Ας δούμε λοιπόν πώς να παρακολουθείτε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασής σας για να κάνετε όλο αυτό το πράγμα ευκολότερο και ασφαλέστερο.

LG 32LQ63006LA Smart TV 32″ Full HD, τηλεόραση LED 2022 con Επεξεργαστής α5 Gen 5 con AI, webOS 22, HDR, Wi-Fi, Bluetooth, Game Optimizer, Google Stadia και GeForce NOW, Συμβατή με Google Home και Alexa(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1) Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Μπορείτε να σκεφτείτε τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης ως online χρηματοκιβώτια. είναι ένας τρόπος για να αποθηκεύσετε όλο τον κωδικό πρόσβασής σας χωρίς τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό. Αυτά τα εργαλεία παρέχονται ως υπηρεσία στο διαδίκτυο και μπορείτε να εγγραφείτε για ένα με πραγματικά λογικές χρεώσεις. Ορισμένοι προσφέρουν ακόμη και εφάπαξ πληρωμή, πράγμα που σημαίνει ότι αγοράζετε ένα προϊόν που θα διατηρήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Αυτές οι υπηρεσίες είναι πάντα προσβάσιμες. από τον υπολογιστή, την έξυπνη συσκευή ή το tablet σας. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης αποθηκεύουν όλους τους κωδικούς πρόσβασης πίσω από έναν μόνο κωδικό πρόσβασης που πρέπει να θυμάστε πολύ καλά. Ωστόσο, είναι σίγουρα πιο εύκολο από το να τα θυμάστε όλα ξεχωριστά.

Αυτά τα εργαλεία είναι εξαιρετικά για προσωπική χρήση, αλλά μπορεί να μην είναι η τέλεια λύση για τους κωδικούς πρόσβασης που σχετίζονται με την εργασία που πρέπει να θυμάστε συνεχώς. Λάβετε υπόψη ότι εξακολουθείτε να βασίζεστε σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους και η ακριβής υπηρεσία που επιλέξατε ενδέχεται να μην εγκριθεί από την ομάδα ασφάλειας πληροφορικής της εταιρείας σας.

2) Χρησιμοποιήστε Single Sign-on

Το Single Sign-on (SSO) είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας και οι προσπάθειες σύνδεσης είναι ασφαλείς και ωστόσο χωρίς κόπο. Αυτή η τεχνολογία σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδέεστε σε πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές πληκτρολογώντας μόνο ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μόνο όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης και δεν θα σας ζητηθεί να πιστοποιήσετε τον εαυτό σας για άλλες εφαρμογές στις οποίες πρέπει να συνδεθείτε.

Δεδομένου ότι χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε, αυτό συνήθως σας οδηγεί να ορίσετε τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης ώστε να είναι πιο ασφαλής, δύσκολος να μαντέψεις και γενικά περίπλοκος. Αυτό θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν χρησιμοποιείτε παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις εφαρμογές και δεν τους εισάγετε χειροκίνητα αντί να χρησιμοποιείτε μια ασφαλή τεχνολογία όπως το SSO.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η χρήση SSO σε εταιρικά διαπιστευτήρια είναι καλύτερη για τις ομάδες ασφαλείας IT, καθώς μπορούν επίσης να διαχειρίζονται ονόματα χρήστη και κωδικό πρόσβασης πολύ πιο εύκολα από το να αντιμετωπίζουν πολλά από αυτά. Θυμηθείτε, οι ομάδες ασφαλείας IT πρέπει να έχουν τον έλεγχο των διαπιστευτηρίων για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι ασφαλή, ασφαλή και προσβάσιμα στους χρήστες.

42 Μυστικοί Κώδικες Android και Hacks που πρέπει να γνωρίζετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3) Εφαρμογή MFA / 2FA

Οι διαδικτυακές μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας αποτελούν μέρος των περισσότερων επιχειρήσεων που βασίζονται στον ιστό που θέλουν να εξασφαλίσουν κωδικούς πρόσβασης εντός της εταιρείας. Όπως είπαμε στην αρχή, οι κωδικοί πρόσβασης είναι δύσκολο να θυμάστε, δεν είναι πολύ ασφαλείς και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλώς έναν κωδικό πρόσβασης για ό,τι χρησιμοποιείτε.

Τούτου λεχθέντος, ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) τα καθιστούν όλα ευκολότερα και ασφαλέστερα (το πρώτο είναι το πιο ασφαλές). Και στις δύο μεθόδους, θα χρειαστείτε έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσετε, αλλά υπάρχει κι άλλος μετά από αυτό, επομένως η σημασία του κωδικού πρόσβασής σας δεν είναι τόσο σημαντική. Ακόμα κι αν έχετε έναν κάπως απλό κωδικό πρόσβασης, τα επόμενα βήματα θα εξασφαλίσουν ότι προσπαθείτε να συνδεθείτε.

Το επόμενο βήμα θα είναι κάτι που δεν χρειάζεται να θυμάστε, είναι κάτι που ήδη έχετε ή μπορείτε να αποκτήσετε. Σε ένα 2FA, αυτό πιθανότατα θα είναι ένας κωδικός που αποστέλλεται μία φορά στο τηλέφωνό σας ή στην επαλήθευση κλήσης. Σε ένα MFA, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα με χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως βιομετρικά στοιχεία, τοποθεσία ή ερώτηση ασφαλείας. Δείτε περισσότερα για το MFA vs 2FA για να επιλέξετε το καλύτερο, αλλά είναι καλύτερο από τους κωδικούς πρόσβασης.

Iσχυρούς κωδικούς πρόσβασης με τον Microsoft Edge Πώς να δημιουργήσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

συμπέρασμα

Τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασης συσσωρεύονται καθημερινά. μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικές αγορές και διαπιστευτήρια εργασίας. Αυτή η λίστα μπορεί να συνεχιστεί και να συνεχιστεί και θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να παρακολουθείτε όλα αυτά. Αυτό είναι πολύ κατανοητό, και οι αποτελεσματικοί τρόποι για να τα θυμάστε είναι ανάγκη στην εποχή μας.

Εδώ προσφέραμε τρεις απλές αλλά χρήσιμες επιλογές που είναι επίσης ιδιαίτερα προσιτές στους περισσότερους από εμάς. Ένα μπορεί να είναι καλύτερο για προσωπική χρήση και ένα άλλο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε επαγγελματικό περιβάλλον. Ανεξάρτητα από αυτό, χρειαζόμαστε ασφάλεια ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε όλες τις πλατφόρμες στις οποίες βρισκόμαστε, αλλά χρειαζόμαστε επίσης ευκολία. Ευτυχώς, αυτές οι επιλογές παρέχουν και τα δύο.

Google Password Manager που πρέπει να χρησιμοποιήσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *