συσκευές σύνδεσης Instagram

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για ανάρτηση στο Instagram;

Εάν είστε ενεργός χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Instagram, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να μοιραστείτε τις αναρτήσεις σας για μέγιστη προβολή και αφοσίωση. Οι influencers γνωρίζουν τις καλύτερες και τις χειρότερες ώρες για ανάρτηση ανάλογα με τη ζώνη ώρας, τον τύπο περιεχομένου και το κοινό-στόχο. Εάν ασχολείστε σοβαρά με τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να γνωρίζετε πότε να δημοσιεύετε για μεγαλύτερη αφοσίωση στο Instagram.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε την καλύτερη στιγμή για ανάρτηση στο Instagram και θα παρέχουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το πρόγραμμα αναρτήσεών σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις σημειώσεις στο Instagram

Γιατί έχει σημασία ο χρόνος στο Instagram;

Ο χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των αναρτήσεων σας στο Instagram. Η κατανόηση του γιατί ο χρόνος είναι σημαντικός στο Instagram μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική ανάρτησής σας και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό.

Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί λόγοι για τους οποίους ο χρονισμός είναι απαραίτητος στην πλατφόρμα.

 • Μεγιστοποίηση ορατότητας. Ο αλγόριθμος του Instagram καθορίζει τη σειρά με την οποία εμφανίζονται οι αναρτήσεις στις ροές των χρηστών. Όταν δημοσιεύετε την κατάλληλη στιγμή, αυξάνετε την πιθανότητα εμφάνισης του περιεχομένου σας στους ακόλουθούς σας. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα βλέπουν και θα αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας.
 • Αξιοποίηση ενεργών χρηστών. Ο χρονισμός των αναρτήσεών σας όταν το κοινό-στόχος σας είναι πιο ενεργό στο Instagram είναι απαραίτητο. Αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του περιεχομένου σας στις ροές των πιο ενεργών ακολούθων σας στο Instagram.
 • Θεωρώντας ζώνες ώρας. Η κατανόηση των ζωνών ώρας του κοινού-στόχου σας είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν έχετε παγκόσμιο ή διεθνή ακόλουθο. Δημοσιεύοντας τις ώρες αιχμής κατά τις οποίες το κοινό σας είναι πιο ενεργό στις αντίστοιχες ζώνες ώρας, διασφαλίζετε ότι το περιεχόμενό σας φτάνει σε αυτούς όταν είναι πιο πιθανό να είναι στο διαδίκτυο.
 • Μιλώντας για τα μοτίβα συμπεριφοράς του κοινού σας. Διαφορετικά είδη κοινού μπορεί να έχουν διαφορετικά μοτίβα συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, ορισμένα άτομα μπορεί να είναι πιο ενεργά στο Instagram κατά τα μεσημεριανά τους διαλείμματα, ενώ άλλα μπορεί να προτιμούν να κάνουν κύλιση στις ροές τους τα βράδια.
 • Ανακάλυψη και Hashtags. Ο χρόνος των αναρτήσεών σας μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανακάλυψή σας μέσω των hashtag. Η ανάρτηση όταν περισσότεροι χρήστες αναζητούν ενεργά και εξερευνούν συγκεκριμένα hashtags που σχετίζονται με το περιεχόμενό σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να ανακαλυφθούν οι αναρτήσεις σας από νέο κοινό.
 • Ξεπερνώντας τον Αλγόριθμο. Ο αλγόριθμος του Instagram λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες όταν δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού αφοσίωσης λίγο μετά τη δημοσίευση μιας ανάρτησης. Εάν η ανάρτησή σας λάβει υψηλή αφοσίωση τις πρώτες ώρες, σηματοδοτεί στον αλγόριθμο ότι το περιεχόμενό σας είναι πολύτιμο και σχετικό. Αυτό μπορεί να αυξήσει την ορατότητα και ενδεχομένως να εμφανίζεται στο Εξερευνώ σελίδα, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους χρήστες στο προφίλ σας.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, αν απλώς ασχολείστε με το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα το μάρκετινγκ Instagram. Πολλά εργαλεία προγραμματισμού του Instagram μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγαλύτερη αφοσίωση στις αναρτήσεις σας, να δημιουργήσετε ημερολόγια περιεχομένου και να αναπτύξετε ταχύτερα τον λογαριασμό σας στο Instagram.

Ωστόσο, πιθανότατα θα πρέπει να καθορίσετε μόνοι σας τους καλύτερους χρόνους ανάρτησης.

Οταν είναι η καλύτερη ώρα για δημοσίευση στο Instagram;

Όταν δημοσιεύετε τη σωστή στιγμή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστείτε στις ροές των ακολούθων σας όταν περιηγούνται ενεργά στην εφαρμογή. Η καλύτερη ώρα για ανάρτηση στο Instagram μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το συγκεκριμένο κοινό, τον κλάδο και την τοποθεσία σας. Η ανάλυση των Insights σας στο Instagram θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις βέλτιστες ώρες για τις αναρτήσεις σας.

Συνολικά, διάφοροι παράγοντες μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις συγκεκριμένες ώρες κατά τις οποίες λαμβάνετε τη μεγαλύτερη αφοσίωση στις αναρτήσεις σας στο Instagram. Αυτά περιλαμβάνουν το κοινό-στόχο σας, τα δημογραφικά του στοιχεία, τις διαφορετικές ζώνες ώρας και τα μοτίβα συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες κατά τη δημιουργία της στρατηγικής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα αναλυτικά στοιχεία Instagram, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανάλυσης τρίτων για να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του περιεχομένου σας στο Instagram. Εναλλακτικά, ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την έρευνα από το Hootsuite, το Later, το Influencer Marketing Hub και το Sprout Social, οι οποίες ερευνούν τακτικά μετρήσεις αφοσίωσης για εκατομμύρια αναρτήσεις Instagram παγκοσμίως και τις χρησιμοποιούν για να καθορίσουν τις καλύτερες ώρες για να δημοσιεύσετε περιεχόμενο στο Instagram σας. ταίζω.

Συνολικά Καλύτερη ώρα για δημοσίευση στο Instagram για Likes και σχόλια

Εάν δεν είστε ιδιοκτήτης επαγγελματικού λογαριασμού και θέλετε απλώς να λαμβάνετε περισσότερα likes και σχόλια στις ιστορίες και τις αναρτήσεις σας στο Instagram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω γενικά μοτίβα για να επιλέξετε την καλύτερη ημέρα της εβδομάδας ή ώρα της ημέρας για ανάρτηση.

 1. Καθημερινές εναντίον Σαββατοκύριακων. Γενικά, οι καθημερινές τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης σε σύγκριση με τα Σαββατοκύριακα. Πολλοί χρήστες είναι πιο ενεργοί στο Instagram κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας ή των σχολικών τους ημερών, αυξάνοντας τον χρόνο στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας και τα μοτίβα συμπεριφοράς του στο διαδίκτυο.
 1. Πρωινές Ώρες. Η ανάρτηση νωρίς το πρωί, μεταξύ 9:00 π.μ. και 11:00 π.μ. (τοπική ώρα), έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να λάβετε likes και σχόλια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι συχνά ελέγχουν τα τηλέφωνά τους λίγο μετά το ξύπνημα, κατά τη διάρκεια της μετακίνησης τους στη δουλειά ή το σχολείο ή το πρωινό τους διάλειμμα. Εάν καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή τους αυτές τις πρώτες ώρες, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη δέσμευση.
 1. Ωρα για μεσημεριανό. Η ανάρτηση γύρω στις ώρες του μεσημεριανού γεύματος, μεταξύ 12:00 και 13:00, είναι επίσης μια καλή ιδέα για την αλληλεπίδραση με το κοινό σας στο Instagram. Πολλοί άνθρωποι κάνουν ένα διάλειμμα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες για να περιηγηθούν στις ροές Instagram ενώ απολαμβάνουν τα γεύματά τους.
 1. Ώρες μετά την εργασία. Η περίοδος μεταξύ 17:00 και 19:00 τείνει να είναι μια δημοφιλής ώρα για δραστηριότητα στο Instagram. Καθώς οι άνθρωποι ολοκληρώνουν την εργάσιμη ημέρα ή το σχολείο τους, συχνά χαλαρώνουν και παρακολουθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δημοσίευση κατά τη διάρκεια αυτού του παραθύρου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να δει το περιεχόμενό σας περισσότερα άτομα.
 1. Βράδυ και Νύχτα. Η χρήση του Instagram παραμένει σταθερή κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, ειδικά μεταξύ 20:00 και 23:00. Πολλοί χρήστες ξετυλίγονται και περνούν περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή αυτές τις ώρες. Δημοσιεύοντας διασκεδαστικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με χρήστες που ενδέχεται να αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προτεινόμενα χρονικά διαστήματα ως σημεία εκκίνησης για τη στρατηγική μάρκετινγκ στο Instagram. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος είναι να παρακολουθείτε τη δέσμευσή σας στο Instagram, να κάνετε μερικές δοκιμές και να βρείτε τα δικά σας δεδομένα αντί να μένετε σε ένα σταθερό πρότυπο για τις καλύτερες στιγμές.

Πειραματιστείτε με διαφορετικούς χρόνους ανάρτησης και, στη συνέχεια, δείτε ποιες αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερη αφοσίωση, δηλαδή περισσότερα likes και σχόλια, για να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα αναρτήσεων προσαρμοσμένο στο κοινό σας.

Η καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσετε καρούλια στο Instagram

Χάρη στο TikTok, το Instagram Reels έγινε ένα από τα κρίσιμα εργαλεία όσον αφορά την αύξηση των ποσοστών αφοσίωσης στο Instagram. Πολλοί ερευνητές προτείνουν να δημοσιεύετε έναν τροχό την ημέρα για τα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσετε αυτόν τον τροχό;

Σύμφωνα με το Hootsuite, οι καλύτερες στιγμές για τη δημοσίευση των τροχών σας είναι 9 π.μ και 12 μ.μ Δευτέρα έως Πέμπτη. Η προσωπική μου εμπειρία με τα Reels μου λέει ότι είναι οι στιγμές που έχετε τη μεγαλύτερη αφοσίωση στα Reels σας 8-10 μ.μ τις εργάσιμες ημέρες εκτός Παρασκευής. Ωστόσο, και τα δύο αποτελέσματα βασίζονται σε συγκεκριμένα είδη κοινού και δημογραφικά στοιχεία.

Για άλλη μια φορά, για να μάθετε την καλύτερη στιγμή για να δημοσιεύσετε Reels στον λογαριασμό σας στο Instagram, θα πρέπει να κάνετε το δικό σας πείραμα και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τους οπαδούς σας.

Πότε ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύετε στο Instagram;

Έχουμε ήδη συζητήσει τις καλύτερες ώρες για ανάρτηση στο Instagram, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε πότε είναι οι χειρότερες ώρες ή ημέρες που οι αναρτήσεις σας ενδέχεται να έχουν λιγότερη ορατότητα και αλληλεπίδραση. Η κατανόηση του πότε δεν πρέπει να δημοσιεύετε μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανές παγίδες και να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει.

Μια από τις χειρότερες μέρες για ανάρτηση στο Instagram είναι Κυριακή. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις Κυριακές ως μέρα χαλάρωσης, περνώντας χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους ή απλά κάνοντας ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως αποτέλεσμα, η δραστηριότητα και η αφοσίωση των χρηστών στο Instagram είναι χαμηλότερες τις Κυριακές. Αυτό σημαίνει ότι οι αναρτήσεις σας μπορεί να θαφτούν στη ροή και να τραβούν λιγότερη προσοχή σε σύγκριση με άλλες ημέρες της εβδομάδας.

Μην ξεχνάτε να λαμβάνετε υπόψη τις ζώνες ώρας όταν προσδιορίζετε τις χειρότερες ώρες για ανάρτηση στο Instagram. Εάν βρίσκεστε στη ζώνη Τυπικής Ώρας Ειρηνικού (PST), οι πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ 3 π.μ. και 5 π.μ. PST μπορεί να είναι μερικές από τις χειρότερες για ανάρτηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι περισσότεροι χρήστες του Instagram σε άλλες ζώνες ώρας, όπως η ζώνη ανατολικής τυπικής ώρας (EST), είτε κοιμούνται είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη μέρα τους.

Συμβουλές για να βρείτε το δικό σας Καλύτερη ώρα για δημοσίευση στο Instagram

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε τον ιδανικό χρόνο για να δημοσιεύσετε στο Instagram.

 • Ελέγξτε το Instagram Insights. Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα στο Instagram Insights για να δείτε πότε το κοινό σας είναι πιο ενεργό και αφοσιωμένο.
 • Πειραματιστείτε με διαφορετικούς χρόνους. Δοκιμάστε να δημοσιεύετε αναρτήσεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για να προσδιορίσετε πότε θα έχετε τη μεγαλύτερη αφοσίωση.
 • Λάβετε υπόψη το κοινό-στόχο σας. Κατανοήστε τα χαρακτηριστικά και τις ζώνες ώρας του κοινού-στόχου σας για να προσαρμόσετε ανάλογα το πρόγραμμα αναρτήσεών σας.
 • Χρησιμοποιήστε εργαλεία προγραμματισμού τρίτων. Εκμεταλλεύομαι Εργαλεία προγραμματισμού Instagram που προσφέρουν πληροφορίες και προτείνουν βέλτιστους χρόνους ανάρτησης.
 • Ασχοληθείτε με το κοινό σας. Αλληλεπιδράστε με τους ακόλουθούς σας και ζητήστε τα σχόλιά τους σχετικά με το πρόγραμμα των αναρτήσεών σας.
 • Μείνετε ενημερωμένοι. Παρακολουθήστε τις τάσεις του κλάδου και τις αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών στο Instagram.

Πότε πρέπει να δημοσιεύσετε στο Instagram;

Η εύρεση της καλύτερης ώρας για ανάρτηση στο Instagram είναι μια συνεχής διαδικασία. Απαιτεί παρακολούθηση, ανάλυση δεδομένων και προσαρμογή της στρατηγικής σας με βάση τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του κοινού σας. Αυτό που λειτουργεί για έναν λογαριασμό μπορεί να μην λειτουργεί για έναν άλλο, επομένως είναι σημαντικό να προσαρμόσετε την προσέγγισή σας στο μοναδικό κοινό και τους στόχους σας.

Αξιολογώντας και βελτιστοποιώντας με συνέπεια το πρόγραμμα αναρτήσεών σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας προσεγγίζει τα σωστά άτομα τη σωστή στιγμή, αυξάνοντας την αφοσίωση και βοηθώντας σας να επιτύχετε τους στόχους σας στο Instagram.

Διαβάστε επίσης:Ελέγξτε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας

Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram; Δοκιμάστε αυτές τις 10 διορθώσεις

Πως να γίνεις Instagram Influencer και να βγάλεις χρήματα

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5029

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *