Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» στο WhatsApp

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» στο WhatsApp

Το WhatsApp είναι σίγουρα η κορυφαία και καλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για Android και iPhone. Με τα χρόνια, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων ήταν η καλύτερη για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε φίλους και μέλη της οικογένειας.

Το WhatsApp είναι επίσης διαθέσιμο για επιτραπέζιους υπολογιστές, παρέχοντας μηνύματα κειμένου, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις και επιλογές κοινής χρήσης αρχείων. Η υποστήριξη συνδεδεμένων συσκευών του WhatsApp είναι πολύ χρήσιμη και πολύ βολική όταν εργάζεστε και δεν θέλετε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ υπολογιστή και τηλεφώνου.

Με την υποστήριξη συσκευών WhatsApp Linked, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp σε έως και τέσσερις διαφορετικές συσκευές χωρίς να διατηρείτε το κύριο τηλέφωνό σας συνδεδεμένο. Οι συνδεδεμένες συσκευές λειτουργούν σε όλο το WhatsApp για επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά και web.

Για να αντιστοιχίσετε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας με τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή τον υπολογιστή-πελάτη ιστού, πρέπει να σαρώσετε έναν κωδικό QR που εμφανίζεται στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή στον υπολογιστή-πελάτη ιστού με την εφαρμογή για κινητά. Κατά τη σάρωση του κωδικού QR, η εφαρμογή για κινητά μπορεί μερικές φορές να εμφανίσει ένα μήνυμα σφάλματος “Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR”.

Διαβάστε επίσης:Μπορώ να αποκτήσω δωρεάν δοκιμή στο Netflix;

Το VPN είναι πλέον απαραίτητο, Το DirectVortex προτείνει το ATLASVPN

Γιατί εμφανίζεται το σφάλμα «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR»;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το σφάλμα «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» κατά τη σάρωση ενός κωδικού QR WhatsApp. Είναι πιθανό ο κωδικός που σαρώνετε να έχει λήξει ή να τον σαρώνετε εσφαλμένα.

Το σφάλμα No Valid QR Code Detected μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω κατεστραμμένων αρχείων Cache WhatsApp στο κινητό ή λόγω προβλήματος με το αρχείο προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» μπορεί εύκολα να διορθωθεί ακολουθώντας γενικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» στο WhatsApp;

Το σφάλμα «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κώδικας QR» στο WhatsApp μπορεί εύκολα να διορθωθεί. πρέπει να ακολουθήσετε μερικές απλές μεθόδους που έχουμε μοιραστεί παρακάτω. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα του WhatsApp.

1. Βεβαιωθείτε ότι συνδέετε σωστά τις συσκευές

Ένα εικονίδιο κάμερας εμφανίζεται στην κύρια οθόνη του WhatsApp για iPhone. Εάν πατήσετε σε αυτό το εικονίδιο της κάμερας για να σαρώσετε τον κωδικό QR, θα λάβετε το μήνυμα λάθους “Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR” όσες φορές κι αν προσπαθήσετε.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή «Συνδεδεμένες συσκευές» στις Ρυθμίσεις για να σαρώσετε τους κωδικούς QR που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή WhatsApp στο Android ή το iPhone σας. Στη συνέχεια, πατήστε στο Ρυθμίσεις εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία.

2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε στο Συνδεδεμένη συσκευήμικρό.

Συνδεδεμένη συσκευή

3. Στην οθόνη Συνδεδεμένες συσκευές, πατήστε το Συνδέστε μια Συσκευή κουμπί.

Συνδέστε μια συσκευή

4. Αυτό θα ανοίξει την κάμερα του WhatsApp. Τώρα, σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται σε άλλη συσκευή για να συνδέσετε μια συσκευή.

Αυτό είναι! Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, δεν θα λάβετε το σφάλμα “Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR” κατά τη σάρωση του κωδικού QR.

2. Βεβαιωθείτε ότι σαρώνετε τον επίσημο κωδικό QR του WhatsApp

Οι χρήστες πρέπει να καταλάβουν ότι το WhatsApp δεν είναι μια εφαρμογή ανάγνωσης κωδικών QR. Επομένως, εάν το χρησιμοποιείτε για να σαρώσετε διαφορετικούς κωδικούς QR, θα λάβετε το μήνυμα σφάλματος “Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR”.

Το WhatsApp επιτρέπει μόνο τη σάρωση των κωδικών QR που δημιουργούνται στην εφαρμογή ή την έκδοση ιστού του. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι σαρώνετε τον σωστό κωδικό QR.

Εάν θέλετε να σαρώσετε άλλους κωδικούς QR, χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές σαρωτή κωδικών QR για Android ή iPhone.

3. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Ελέγξτε εάν το Διαδίκτυό σας λειτουργεί

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που ο χρήστης λαμβάνει το σφάλμα «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» κατά τη σάρωση του κωδικού QR WhatsApp από το κινητό είναι μια ασταθής σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το WhatsApp χρειάζεται μια ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο για να διαβάσει τον κωδικό QR και να φορτώσει τις συνομιλίες στην άλλη συσκευή. Χωρίς το διαδίκτυο, η διαδικασία θα αποτύχει και θα οδηγήσει σε σφάλματα.

Επομένως, προτού δοκιμάσετε τις επόμενες μεθόδους, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο fast.com για να ελέγξετε την ταχύτητα και τη σταθερότητά σας στο διαδίκτυο.

4. Ενημερώστε την εφαρμογή WhatsApp

εγκαταστήστε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις

Τα σφάλματα και οι δυσλειτουργίες θα είναι στην υψηλότερη πλευρά εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά εφαρμογή WhatsApp στο Android ή το iPhone σας.

Εάν μια παρωχημένη εφαρμογή WhatsApp είναι ο λόγος για το «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κώδικας QR», μπορείτε εύκολα να το διορθώσετε ενημερώνοντάς το.

Είναι πολύ εύκολο να ενημερώσετε εφαρμογές σε Android και iPhone. Στο Android, ανοίξτε το Google Play Store και αναζητήστε το WhatsApp. ανοίξτε το WhatsApp από τη λίστα και πατήστε το κουμπί Ενημέρωση.

Εάν έχετε iPhone, ανοίξτε το App Store και πατήστε το εικονίδιο προφίλ. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω και δείτε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Εάν το κουμπί ενημέρωσης εμφανίζεται δίπλα στο WhatsApp, πατήστε το για να ενημερώσετε την εφαρμογή στην πιο πρόσφατη έκδοση.

5. Εκκαθαρίστε το αρχείο προσωρινής μνήμης WhatsApp

Εάν λάβετε το σφάλμα “Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR” κατά τη σάρωση του κωδικού QR επιφάνειας εργασίας από το Android, πρέπει να διαγράψετε το αρχείο προσωρινής μνήμης της εφαρμογής WhatsApp. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία προσωρινής μνήμης της εφαρμογής WhatsApp με απλά βήματα.

1. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής WhatsApp στην αρχική οθόνη και επιλέξτε Πληροφορίες εφαρμογής.

Πληροφορίες εφαρμογής

2. Στις Πληροφορίες εφαρμογής WhatsApp, πατήστε Χρήση αποθήκευσης.

Αποθήκευση και κρυφή μνήμη

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στο Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης

Αυτό είναι! Αφού καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής, ανοίξτε την ξανά και σαρώστε τον κωδικό QR.

6. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας

Ακριβώς όπως η εφαρμογή για κινητά, πρέπει επίσης να διαγράψετε τα αρχεία προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας (Chrome).

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και κάντε κλικ στο τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

τρεις τελείες

2. Στο μενού του Chrome, κάντε κλικ στο Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.

Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης

3. Επιλέξτε All Time στο Χρονικό εύρος. Στη συνέχεια, ελέγξτε το Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπουκαι Προσωρινή αποθήκευση εικόνων και αρχείων. Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο Καθαρισμός δεδομένων κουμπί.

Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπου

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, ανοίξτε το web.whatsapp.com και δημιουργήστε έναν νέο κωδικό QR για σύνδεση με Android ή iPhone.

7. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα “Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR” κατά τη σάρωση του κωδικού QR από την εφαρμογή για κινητά, το πιθανότερο είναι ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας φταίει.

Μπορείτε να επαληθεύσετε εάν το τρέχον πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ο ένοχος χρησιμοποιώντας άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Απλώς μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησης Edge ή στο Opera εάν χρησιμοποιείτε το Chrome και προσπαθήστε να σαρώσετε ξανά τον κώδικά σας.

Εάν όλα πάνε καλά, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά το πρόγραμμα περιήγησης Chrome ή να χρησιμοποιήσετε αυτό που λειτουργεί καλά με το WhatsApp.

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά απλά βήματα για την επίλυση του σφάλματος «Δεν εντοπίστηκε έγκυρος κωδικός QR» στο WhatsApp. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την επιδιόρθωση αυτού του συγκεκριμένου σφάλματος στο smartphone Android σας. Επίσης, εάν αυτές οι μέθοδοι σας βοήθησαν να διορθώσετε το πρόβλημα, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να αποκλείσετε και να αναφέρετε μια επαφή στο WhatsApp;

Πώς να στείλετε ανώνυμα μηνύματα στο WhatsApp (4 Μέθοδοι)

8 καλύτερες εφαρμογές εγγραφής βιντεοκλήσεων WhatsApp για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *