Η μπαταρία του Nintendo Switch Lite εξαντλείται γρήγορα; 8 τρόποι για να διορθώσετε

Το Switch Lite είναι η μικρότερη και φθηνότερη κονσόλα της Nintendo, αλλά διαθέτει την ίδια συσκευή παιχνιδιών χειρός με οποιοδήποτε άλλο Switch. Ωστόσο, ορισμένοι ιδιοκτήτες Switch Lite παραπονιούνται για ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας από το αναμενόμενο.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Switch Lite, συγκεκριμένα, διαθέτει μπαταρία που αποφορτίζεται γρήγορα, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας οποιασδήποτε κονσόλας Switch, είτε “Lite” είτε όχι.

Πώς διαφέρει το Switch Lite από άλλους διακόπτες;

Το Nintendo Switch Lite είναι διαφορετικό από άλλες κονσόλες Switch (π.χ Διακόπτης OLED) με μερικούς βασικούς τρόπους. Πρώτον, είναι μια αποκλειστική συσκευή χειρός και δεν μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση.

Έχει επίσης μικρότερο μέγεθος οθόνης, μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το αρχικό Nintendo Switch. Επίσης, τα χειριστήρια Joy-Con είναι ενσωματωμένα στη συσκευή, καθιστώντας την μια πιο συμπαγή επιλογή για παιχνίδια εν κινήσει.

Τέλος, έχει χαμηλότερη τιμή, καθιστώντας το μια πιο προσιτή επιλογή για casual gamers. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κατευθυνθείτε στο δικό μας σε βάθος ανασκόπηση και σύγκριση του Switch Lite.

Πώς να διαγράψετε παιχνίδια στο Nintendo Switch

Λήψη Facebook Lite για υπολογιστή

Πώς να τραβήξετε βίντεο παιχνιδιού στο Nintendo Switch

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκέσει η μπαταρία Switch Lite;

Το Nintendo Switch Lite έχει διάρκεια μπαταρίας περίπου 3 έως 7 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού που παίζετε. Παράγοντες όπως η φωτεινότητα της οθόνης, ο όγκος και η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, κατά μέσο όρο, μπορείτε να περιμένετε το Switch Lite σας να διαρκεί περίπου 4 έως 5 ώρες με συνεχές παιχνίδι.

Εάν το Switch Lite (ή οποιοσδήποτε διακόπτης) δεν λειτουργεί όσο θα θέλατε, δοκιμάστε μερικές από τις επιδιορθώσεις για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας.

1. Ελέγξτε για ενημερώσεις συστήματος

Όταν η Nintendo στέλνει ενημερώσεις λογισμικού συστήματος για τις κονσόλες Switch της, συχνά περιλαμβάνει βελτιώσεις στην απόδοση ή την ενεργειακή απόδοση. Για να μην αναφέρουμε τη διόρθωση σφαλμάτων! Επομένως, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού συστήματος.

Από το μενού Home, μεταβείτε στο Λογισμικό συστήματος > Σύστημα > Ενημέρωση συστήματος, και ο διακόπτης σας θα ελέγξει εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση.

Εάν υπάρχει, ενημερώστε όσο σας βολεύει.

2. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης του Nintendo Switch Lite είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Home για να εμφανίσετε γρήγορες ρυθμίσεις.

Εδώ μπορείτε απλά να σύρετε το ρυθμιστικό φωτεινότητας στη φωτεινότητα που προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα, ανάλογα με την κατάστασή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αυτόματη φωτεινότητα θα σας προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εκτός εάν διατηρείτε χειροκίνητα τη φωτεινότητα σε χαμηλές ρυθμίσεις, όπως όταν παίζετε σε σκοτεινό δωμάτιο.

3. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth με τη λειτουργία πτήσης

Το Wi-Fi είναι εξαιρετικό επειδή διατηρεί το Switch σας συνδεδεμένο στο διαδίκτυο για παιχνίδια για πολλούς παίκτες και κατεβάζει τα πιο πρόσφατα παιχνίδια και ενημερώσεις λογισμικού συστήματος. Ωστόσο, οι ασύρματες τεχνολογίες όπως το Wi-Fi και το Bluetooth είναι επίσης βαριές μπαταρίας, επομένως η απενεργοποίησή τους μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Εάν παίζετε ένα παιχνίδι για έναν παίκτη στο χέρι, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάτε την ισχύ της μπαταρίας σε λειτουργίες δικτύου που δεν χρησιμοποιείτε. Αντίθετα, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε γρήγορα. Απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Home μέχρι να δείτε το μενού γρήγορων επιλογών εμφανίζομαι.

Στη συνέχεια ενεργοποιήστε Λειτουργία πτήσης για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, το Bluetooth και το NFC (Επικοινωνία κοντινού πεδίου) και να εξοικονομήσετε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Τι γίνεται αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi, αλλά να αφήσετε ενεργοποιημένο το Bluetooth ή το NFC; Απλό κεφάλι προς Σύστημα Ρυθμίσεις > Λειτουργία πτήσης.

Μπορείτε να αλλάξετε τη Λειτουργία πτήσης εδώ, αλλά ο πραγματικός λόγος για να εμβαθύνετε σε αυτό το μενού είναι το επίπεδο ευαισθησίας. Εάν η λειτουργία πτήσης είναι ενεργοποιημένη, αποκαλύπτει μεμονωμένες εναλλαγές για τις διάφορες ασύρματες λειτουργίες του διακόπτη.

Έτσι τώρα μπορείτε να επιλέξετε τι να απενεργοποιήσετε και τι να κρατήσετε. Να θυμάστε ότι το Switch Lite σας πρέπει να διαμορφωθεί ως ο κύριος διακόπτης σας εάν έχετε περισσότερα από ένα. Μόνο ένας κύριος διακόπτης μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορείτε να έχετε μόνο έναν ανά λογαριασμό Nintendo.

4. Αποφύγετε τη λειτουργία ύπνου

Η λειτουργία ύπνου είναι μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης από την οποία ο διακόπτης σας μπορεί να ενεργοποιηθεί αμέσως και μπορείτε ακόμη και να συνεχίσετε να παίζετε ένα παιχνίδι σε αναστολή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Λειτουργία ύπνου είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση από όλους, αλλά ο διακόπτης σας μπορεί να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κάποια ενέργεια σε αυτήν τη λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαπιστώσετε ότι η μπαταρία σας έχει εξαντληθεί σημαντικά την επόμενη φορά που θα βγάλετε το διακόπτη για αναπαραγωγή.

Δύο, είναι, διακόπτης Απενεργοποιήστε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης πάνω από το διακόπτη μέχρι να δείτε το μενού ενέργειας εμφανίζομαι.

Επιλέγω Επιλογές ενέργειας.

Επιλέγω Απενεργοποίηση.

Όταν είστε έτοιμοι να παίξετε ξανά, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε ξανά τον διακόπτη σας. Να θυμάστε ότι πρέπει να αποθηκεύσετε το τρέχον ανοιχτό παιχνίδι πριν απενεργοποιήσετε την κονσόλα σας, διαφορετικά μπορεί να χάσετε την πρόοδό σας.

5. Χρησιμοποιήστε Power Bank

Το κύριο χαρακτηριστικό του Switch, ιδιαίτερα του Switch Lite, είναι ότι μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα μαζί σας. Δεν θέλετε να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο τροφοδοτικό AC ή ποιο είναι το νόημα; Μπορείτε να παρατείνετε μαζικά τον χρόνο παιχνιδιού σας μακριά από την τροφοδοσία χωρίς να επηρεάζετε τον παράγοντα φορητότητας.

Η απάντηση είναι να χρησιμοποιήσετε α USB power bank και συνδέστε το στο Switch Lite ενώ παίζετε εν κινήσει. Τα power banks είναι αρκετά μικρά ώστε να χωρούν σε μια τσέπη ή σε οποιαδήποτε τσάντα χρησιμοποιείτε. Έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη και ένα μεγάλο power bank με ένα καλώδιο που βγαίνει από την τσάντα μας στο Switch. Μια πτήση 20 ωρών δεν είναι τίποτα όταν έχετε ένα power bank 20 000 mAh για το Switch σας! Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές σε ιστότοπους όπως το Amazon, και εφόσον ακολουθείτε γνωστές μάρκες με πιστοποίηση ασφάλειας, είναι εξαιρετικές.

6. Παίξτε λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια

Παιχνίδια όπως το The Witcher 3, το Pokemon Scarlet και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild ωθήστε το Switch Lite στο απόλυτο όριό του. Έτσι, θα έχετε μόνο 2-3 ώρες παιχνιδιού, αν είστε τυχεροί. Εάν πρέπει να υπολογίσετε πόσο χρόνο θα σας επιτρέψει να παίξετε το Switch σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να παίζετε παιχνίδια Nintendo Switch με λιγότερο τεχνικά απαιτητικές απαιτήσεις, όπως τα κλασικά παιχνίδια που περιλαμβάνονται σε Συνδρομή στο Nintendo Switch Online.

7. Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας σε υποστηριζόμενα παιχνίδια

Ορισμένα παιχνίδια, όπως η έκδοση Switch του Fortnite, περιλαμβάνουν λειτουργία “εξοικονόμησης ενέργειας”. Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, το παιχνίδι μπορεί να τρέξει με χαμηλότερο ρυθμό καρέ, με μικρότερη λεπτομέρεια ή διαφορετικά να ασκήσει λιγότερη πίεση στο σύστημα Switch σας. Εάν έχετε παιχνίδια που προσφέρουν αυτήν την επιλογή, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να διαρκέσει περισσότερο το Switch σας μεταξύ των επισκέψεων στο φορτιστή.

8. Αντικαταστήστε τη μπαταρία Nintendo Switch

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φθείρονται φυσικά και χάνουν τη χωρητικότητα φόρτισης της μπαταρίας τους με την πάροδο του χρόνου. Συνήθως, χάνετε περίπου το 80% της χωρητικότητας μιας τυπικής μπαταρίας ιόντων λιθίου μετά από περίπου 600 πλήρεις κύκλους φόρτισης, αλλά ο ακριβής αριθμός των κύκλων διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εάν η μπαταρία του Switch Lite σας αδειάζει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι έχετε οποιαδήποτε εξήγηση και δεν φαίνεται να βοηθάει η αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι πιθανό η μπαταρία να είναι ελαττωματική και να χρειάζεται αντικατάσταση. Εάν το Switch Lite σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση, μπορείτε να το στείλετε πίσω στη Nintendo και θα σας το διορθώσει εάν πρόκειται για κατασκευαστικό σφάλμα. Εάν όχι, θα πρέπει να πληρώσετε για μια αντικατάσταση και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ζητήσετε από έναν επαγγελματία να εγκαταστήσει τη νέα μπαταρία, καθώς δεν έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να αντικατασταθεί από τον χρήστη.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5252

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *