Πώς να δείτε τα ιδιωτικά προφίλ στο Facebook

Πώς να δείτε τα ιδιωτικά προφίλ στο Facebook

Από προεπιλογή, το Facebook δημοσιοποιεί τις περισσότερες πληροφορίες των χρηστών του. Τα άτομα που ανησυχούν για το απόρρητό τους στο διαδίκτυο επιλέγουν να κάνουν τα προφίλ τους ιδιωτικά για να περιορίσουν το τι μπορούν να βλέπουν οι άλλοι στη σελίδα τους στο Facebook.

Δυστυχώς, ακόμα κι αν ξεκινήσετε να δημιουργήσετε έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Facebook , εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι για να δουν τα στοιχεία χρήστη σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για τις τακτικές και τα κενά που μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλοι χρήστες του Facebook για να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιδιωτικό λογαριασμό κάποιου στο Facebook, καθώς και τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Γιατί δεν μπορείτε να δείτε σχόλια στο Facebook; (Και πώς να το διορθώσετε)

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Έχεις οποιαδήποτε απορία; Έλα στο forum του directvortex

Πώς λειτουργεί το ιδιωτικό προφίλ Facebook

Ένα ιδιωτικό προφίλ Facebook είναι ένα προφίλ στο οποίο δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση χωρίς να είστε φίλοι με τον κάτοχο του λογαριασμού. Εάν δεν βρίσκεστε στη λίστα των φίλων τους, δεν θα μπορείτε να δείτε πληροφορίες χρήστη, τις αναρτήσεις τους, τους φίλους τους στο Facebook και μπορεί να μην δείτε καν τη φωτογραφία του προφίλ τους στο Facebook.

Εάν το προφίλ κάποιου στο Facebook είναι ιδιωτικό, αυτό σημαίνει ότι αφιέρωσε χρόνο για να εξετάσει τις ρυθμίσεις απορρήτου του και να απενεργοποιήσει τυχόν επιλογές που εκθέτουν τα προσωπικά του στοιχεία σε αγνώστους. Αυτές οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν να κάνετε τη λίστα φίλων σας στο Facebook ιδιωτική, να εμποδίζετε τις μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν τον λογαριασμό σας στο Facebook στα αποτελέσματα αναζήτησης, να κάνετε τις αναρτήσεις σας στο Facebook ιδιωτικές, να κάνετε ιδιωτική τη φωτογραφία του προφίλ σας και πολλά άλλα.

Αν και αυτό δεν σας κάνει εντελώς ανώνυμους, σίγουρα βοηθάει στον περιορισμό του κύκλου των ατόμων που μπορούν να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Τα πράγματα που μπορείτε πάντα να βλέπετε σε οποιοδήποτε προφίλ στο Facebook (ιδιωτικό ή δημόσιο) περιλαμβάνουν το όνομα χρήστη τους, μια μικρή έκδοση της εικόνας του προφίλ τους (αν έχουν) και τυχόν κοινούς φίλους που έχετε στο Facebook.

Πώς να δείτε τα ιδιωτικά προφίλ Facebook

Δυστυχώς, τα άτομα με κακόβουλες προθέσεις εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες ακόμα και όταν έχετε ορίσει τον λογαριασμό σας στο Facebook σε ιδιωτικό. Το Facebook είναι διαβόητο για τα σκάνδαλα ασφάλειας και απορρήτου και όχι χωρίς λόγο.

Παρόλο που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εργάζεται συνεχώς για να διασφαλίσει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ιδιωτικά, υπάρχουν αρκετές λύσεις που επιτρέπουν σε άλλα άτομα να βλέπουν το κλειδωμένο προφίλ σας στο Facebook. Η γνώση τους μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να προστατευτείτε από χάκερ, μεσίτες δεδομένων που συλλέγουν μαζικά πληροφορίες χρηστών και ανεπιθύμητη προσοχή από άλλους χρήστες του Facebook.

Εδώ είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι για να δείτε ένα ιδιωτικό προφίλ στο Facebook.

Facebook

Μέθοδος 1: Ευρετηρίαση Google

Μερικοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να βλέπουν στο ιδιωτικό σας προφίλ για να έχουν πρόσβαση στις κρυφές φωτογραφίες ή τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν δεν είστε προσεκτικοί με τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, μπορούν να βρουν τις περισσότερες από τις προσωπικές σας πληροφορίες στο Google. Ο εισβολέας μπορεί να επωφεληθεί από μια διαδικασία που ονομάζεται ευρετηρίαση Google – αναλύοντας περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο (Facebook) για να το συμπεριλάβει σε αλγόριθμους αναζήτησης. Βασικά, η Google βρίσκει οποιαδήποτε πληροφορία για εσάς στο Facebook που έχει οριστεί ως δημόσια και την εμφανίζει στο διαδίκτυο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με έναν χρήστη του Facebook που χρησιμοποιεί το Google είναι να βάλετε το όνομά του στην αναζήτηση Google και να συμπεριλάβετε το Facebook στην ερώτησή σας για να περιορίσετε την αναζήτηση. Στη συνέχεια, η Google θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που βρίσκει σχετικά με το άτομο στο Facebook που έχουν οριστεί ως δημόσιες.

Πώς να το ξεπεράσετε: Μπορείτε εύκολα να περιορίσετε τις πληροφορίες που επιτρέπεται στο Facebook να μοιράζεται με την Google τροποποιώντας τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο Android ή το iPhone σας, επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε Κοινό και ορατότητα και επιλέξτε Πώς οι άνθρωποι βρίσκουν και επικοινωνούν μαζί σας. Στην ενότητα Θέλετε οι μηχανές αναζήτησης εκτός Facebook να συνδέονται με το προφίλ σας, επιλέξτε Όχι; Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε αυτές τις ρυθμίσεις στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης του Facebook.

Αυτή η αλλαγή χρειάζεται χρόνο για να εφαρμοστεί και οι μηχανές αναζήτησης δεν θα σταματήσουν αμέσως να συνδέονται με το προφίλ σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξαλείψετε τον κίνδυνο άγνωστων να βρουν τις πληροφορίες του προφίλ χρήστη σας στο Google, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση το συντομότερο δυνατό.

Μέθοδος 2: Στείλτε ένα αίτημα φιλίας

Ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δείτε στο ιδιωτικό προφίλ κάποιου στο Facebook είναι να στείλετε στον χρήστη ένα αίτημα φιλίας. Από προεπιλογή, εάν είστε φίλοι με κάποιον, μπορείτε να δείτε τον ιδιωτικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αφού στείλετε το αίτημα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε να το αποδεχτούν. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες από την ενότητα Πληροφορίες, τις ιστορίες τους, ενημερώσεις κατάστασης, νέες και παλιές αναρτήσεις, φωτογραφίες με ετικέτα και άλλα.

Ωστόσο, εάν ο χρήστης δεν αποδεχτεί το αίτημα φιλίας σας, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά άλλα. Δεν μπορείτε να δείτε το προφίλ τους στο Facebook χωρίς να είστε φίλοι και δεν υπάρχει τρόπος να πείτε πόσο καιρό θα περιμένετε μέχρι ο κάτοχος του λογαριασμού να ανταποκριθεί στο αίτημα του φίλου σας. Υπάρχει ακόμη και πιθανότητα να μην ανταποκριθούν καθόλου σε αυτό, καθώς το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να αγνοούν αιτήματα φιλίας.

Εάν απορρίψουν το αίτημα φιλίας σας και υποψιάζεστε ότι ο λόγος είναι η ταυτότητά σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να στείλετε ένα αίτημα φιλίας από ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να αποκαλύψετε το πραγματικό σας αναγνωριστικό στο Facebook, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και να το χρησιμοποιήσετε για να γίνετε φίλοι με τον στόχο σας. Εάν αποτύχει επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια άλλη λύση για να προβάλετε ιδιωτικές φωτογραφίες στο Facebook και άλλες πληροφορίες από το ιδιωτικό προφίλ του στόχου σας

Πώς να το ξεπεράσετε: Μια απλή στρατηγική για να αποφύγετε να αφήσετε έναν άγνωστο να μπει στον ιδιωτικό σας χώρο στο Facebook είναι να μην αποδέχεστε ποτέ τυχαία αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζετε. Αυτό γίνεται πιο δύσκολο αν δεν παρακολουθείτε στενά τη λίστα των φίλων σας στο Facebook και έχετε πολλούς φίλους εκεί.

Το άτομο που στοχεύει τον λογαριασμό σας μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που βρίσκονται σε άλλους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με τον δικό σας (όπως ο λογαριασμός TikTok ή Instagram), για να σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι κάποιος που έχετε γνωρίσει στο παρελθόν, όπως ένας φίλος που χάσατε εδώ και καιρό ή ένας συνάδελφος από προηγούμενο ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Facebook

Τρίτη μέθοδος: Κοινωνική Μηχανική

Όταν οι δύο πρώτες μέθοδοι αποτύχουν, το τρίτο πράγμα που μπορεί να προσπαθήσει ένας χρήστης να μπει σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο Facebook είναι η κοινωνική μηχανική. Οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook έχουν ένα κενό που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε – όταν ένας χρήστης ενεργοποιεί την ιδιωτική λειτουργία, μπορεί να επιλέξει να μην την κάνει εντελώς ιδιωτική, αλλά να περιορίσει την πρόσβαση από άτομα εκτός του κύκλου των φίλων τους.

Ενώ το κάνουν, μπορεί να επιλέξουν να επιτρέψουν την πρόσβαση σε “φίλους φίλων”. Αυτό σημαίνει ότι εάν εσείς και το στοχευόμενο άτομο έχετε έναν κοινό φίλο, θα μπορείτε να δείτε το προφίλ του στόχου στο Facebook, ακόμα κι αν έχει οριστεί ως ιδιωτικό.

Το να έχεις μόνο έναν κοινό φίλο αρκεί για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να στείλετε ένα αίτημα φιλίας σε έναν από τους φίλους του. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να σας σταματήσει είναι εάν ο στοχευμένος χρήστης έχει επίσης κρυμμένη τη λίστα φίλων του. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε τους φίλους τους εκτός Facebook χρησιμοποιώντας άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, αν και αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο.

Πώς να το νικήσετε: Αυτό είναι εύκολο να το νικήσετε. Βήμα πρώτο: περιορίστε τη λίστα φίλων σας στο Facebook. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε το Facebook. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Πώς μπορούν να βρουν και να επικοινωνήσουν μαζί σας τα άτομα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη σωστή επιλογή δίπλα στην επιλογή Ποιος μπορεί να δει τη λίστα των φίλων σας.

Στην εφαρμογή για κινητά (iOS και Android), η διαδρομή είναι λίγο διαφορετική: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Κοινό και ορατότητα > Πώς βρίσκουν και επικοινωνούν μαζί σας οι άνθρωποι > Ποιοι μπορούν να δουν τη λίστα φίλων σας. Για μέγιστο απόρρητο, επιλέξτε την επιλογή Μόνο εγώ και θα είστε το μόνο άτομο που θα μπορεί να δει τη λίστα των φίλων σας.

Βήμα δεύτερο: Κάντε όλους τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιωτικούς . Αυτό περιλαμβάνει το Instagram, το Snapchat, το TikTok, το Twitter, το LinkedIn και οποιεσδήποτε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ενδέχεται να περιέχουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Μέθοδος τέταρτη: Χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων

Δυστυχώς, ακόμα και αφού ακολουθήσετε όλες τις προφυλάξεις και κάνετε τον λογαριασμό σας τόσο ιδιωτικό όσο το επιτρέπει το Facebook, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο τρίτου μέρους.

Χρησιμοποιώντας λογισμικό κατασκοπείας και εργαλεία προβολής προφίλ στο Facebook, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κρυφές φωτογραφίες, τις πληροφορίες προφίλ, τις ιδιωτικές αναρτήσεις σας και πολλά άλλα. Ορισμένες εφαρμογές Spyware μπορούν ακόμη και να παρέχουν πρόσβαση στις συνομιλίες σας στο Messenger.

Ωστόσο, για να λειτουργήσουν οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές, πρέπει να εγκατασταθούν στη συσκευή σας (smartphone ή υπολογιστή). Αυτό σημαίνει ότι εκτός εάν κάποιος έχει άμεση πρόσβαση στα gadget σας ή σας εξαπατήσει για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια κακόβουλη εφαρμογή, τα προσωπικά σας δεδομένα θα πρέπει να είναι ασφαλή. Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές κατασκοπείας απαιτούν συνδρομές επί πληρωμή. Αυτό και μόνο μπορεί να σταματήσει ορισμένους ανθρώπους, αν το μόνο που αναζητούν είναι μερικές από τις κρυφές σας φωτογραφίες στο Facebook.

Πώς να το νικήσετε: Δεν υπάρχει ενεργός τρόπος να σταματήσετε να συμβαίνει αυτό. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια των λογαριασμών σας χρησιμοποιώντας έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και έναν σαρωτή κακόβουλου λογισμικού .

Είναι (ξανά) ώρα να εγκαταλείψετε οριστικά το Facebook;

Το Facebook είναι μια καταστροφή ασφάλειας και απορρήτου και ένας απόλυτος τρόπος για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας είναι να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook . Εάν δεν είστε έτοιμοι να αποχαιρετήσετε το Facebook, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας . Δώστε του μερικές εβδομάδες ή μήνες και δείτε αν μπορείτε να ζήσετε χωρίς Facebook πριν κόψετε εντελώς τους δεσμούς.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναρτήσεις που προτείνονται για εσάς στο Facebook

Πώς να ανακτήσετε τις διαγραμμένες αναρτήσεις στο Facebook το 2023

Πάτησα καταλάθος οτι συμφωνώ στο facebook για premium,τι να κανω;

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *