επαναφοράς Ρυθμίσεις στα Windows

Πώς να επιδιορθώσετε και να επαναφέρετε την εφαρμογή ρυθμίσεων στα Windows 11

Η Microsoft αφαίρεσε πολλές χρήσιμες λειτουργίες στα Windows 11, όπως τον Πίνακα Ελέγχου, τη σελίδα πληροφοριών συστήματος κ.λπ. Αν και υπάρχουν τρόποι για να ανακτήσετε τις λειτουργίες που λείπουν στα Windows 11, δεν χρειάζεται. Τα Windows 11 παρουσίασαν μια επανασχεδιασμένη εφαρμογή Ρυθμίσεις που περιλαμβάνει όλες τις Ρυθμίσεις και τις επιλογές που πιθανότατα θα αλλάξετε.

Μπορείτε να ελέγξετε σχεδόν όλες τις πτυχές των Windows 11 μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Ωστόσο, η εφαρμογή Ρυθμίσεις μπορεί να έχει κακή συμπεριφορά λόγω σφαλμάτων και δυσλειτουργιών. Μερικοί χρήστες των Windows 11 ανέφεραν πρόσφατα προβλήματα κατά τη χρήση της εφαρμογής Ρυθμίσεις στα Windows 11.

Πώς να επιδιορθώσετε και να επαναφέρετε την εφαρμογή ρυθμίσεων στα Windows 11

Λίγοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η εφαρμογή “Ρυθμίσεις” δεν ανοίγει καθόλου, ενώ ορισμένοι είπαν ότι η εφαρμογή “Ρυθμίσεις” χρειάζεται πολύ χρόνο για να παραθέσει τις επιλογές. Εάν αντιμετωπίζετε επίσης προβλήματα κατά την πρόσβαση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11, πρέπει να επιδιορθώσετε ή να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με μη αυτόματο τρόπο. Και εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι επισκευάστε ή επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11.

1. Επιδιορθώστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11

Πριν επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πρέπει να δοκιμάσετε την επιλογή επισκευής. Δείτε πώς μπορείτε να επιδιορθώσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις.

2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογής.

Ρυθμίσεις εφαρμογής

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις εφαρμογής, κάντε κλικ στο Επισκευή κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Επισκευή

Αυτό είναι! Τώρα, τα Windows 11 θα επιχειρήσουν να επιδιορθώσουν την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αυτό δεν θα επηρεάσει δεδομένα εφαρμογής.

2. Επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11

Εάν η εφαρμογή Ρύθμιση εξακολουθεί να μην λειτουργεί σωστά, επαναφέρετέ την. Η επαναφορά θα διαγράψει όλα τα δεδομένα εφαρμογής που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις.

2. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και επιλέξτε Ρυθμίσεις εφαρμογής.

Ρυθμίσεις εφαρμογής

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις εφαρμογής, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί.

Επαναφορά

4. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί ξανά.

Επαναφορά

Αυτό είναι! Αυτό θα επαναφέρει την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11. Πρέπει να προσθέσετε ξανά τις μεθόδους σύνδεσης και τον λογαριασμό Microsoft ξανά.

3. Επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις μέσω του PowerShell στα Windows 11

Εάν ακόμη και η σελίδα Ρυθμίσεις εφαρμογής δεν ανοίγει, πρέπει να βασιστείτε στο βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11. Ακολουθούν μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε PowerShell. Κάντε δεξί κλικ στο PowerShell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Στο παράθυρο του PowerShell, εκτελέστε την εντολή που κοινοποιείται παρακάτω και πατήστε το κουμπί Enter.

Get-AppxPackage *windows.immersivecontrolpanel* | Reset-AppxPackage

εκτελέστε την εντολή που κοινοποιείται παρακάτω

3. Η εκτέλεση της παραπάνω εντολής θα επαναφέρει αμέσως την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Αυτό είναι! Αυτό θα επαναφέρει την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11. Μετά την επαναφορά, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

4. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Όπως το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο γραμμής εντολών της γραμμής εντολών για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11.

1. Ανοίξτε τη Γραμμή εντολών τύπου αναζήτησης των Windows 11. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, επικολλήστε αυτήν την εντολή και πατήστε Εισαγω.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage immersivecontrolpanel).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}"

επικολλήστε αυτήν την εντολή

3. Πρέπει να περιμένετε έως ότου η εντολή επαναφέρει την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μην κλείσετε το CMD μέχρι να δείτε το μήνυμα επιβεβαίωσης.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Prompt στα Windows 11 για να επαναφέρετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Αυτά λοιπόν είναι τα καλύτεροι τρόποι επαναφοράς της εφαρμογής Ρυθμίσεις στα Windows 11. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτές οι τρεις μέθοδοι θα επιλύσουν σχεδόν όλα τα κοινά ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 11. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την πρόσβαση στις Ρυθμίσεις στα Windows 11, συνιστάται να απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις.

Δείτε και αυτό Πώς να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία των Windows 11

Πώς να επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *