Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου στα Windows 11 (4 Μέθοδοι)

Στα Windows 11, έχετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής ήχου. Μπορείτε να διαμορφώσετε τη συσκευή ήχου σας ώστε να αποδίδει όπως θέλετε, διαφορετικά μπορείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό ισοσταθμιστή για να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού και ψυχαγωγίας πολυμέσων.

Ναι, η έξοδος ήχου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το υλικό, το πρόγραμμα οδήγησης λογισμικού που χρησιμοποιείτε και πολλά άλλα. Αν αφήσουμε αυτά τα δύο πράγματα, έχετε ακόμα πολλά να κάνετε για να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού και ψυχαγωγίας μέσων.

Μπορείτε να προσαρμόσετε μη αυτόματα τις ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή σας Windows 11 για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου. Επομένως, αν ψάχνετε τρόπους για να βελτιώσετε την καλή ποιότητα σε υπολογιστή Windows 11 , έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

Οι καλύτεροι τρόποι για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου στα Windows 11

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές καλύτερες μεθόδους για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου σε υπολογιστή με Windows. Οι μέθοδοι θα είναι απλές. απλά ακολουθήστε τους όπως αναφέρθηκε. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1) Βελτιώστε τον ήχο από τις ρυθμίσεις των Windows 11

Αυτή η μέθοδος θα ενεργοποιήσει τη βελτίωση ήχου στα Windows 11 χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα .

3. Στη δεξιά πλευρά, επιλέξτε Ήχος .

4. Στη συνέχεια, σε Όλες οι συσκευές ήχου, επιλέξτε τη συσκευή εξόδου σας .

5. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Βελτίωση ήχου .

Αυτό είναι! Αυτό θα επιτρέψει τη βελτίωση ήχου για την επιλεγμένη συσκευή εξόδου σας. Πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα για όλες τις συσκευές εξόδου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.

2) Βελτιώστε τον ήχο από τον Πίνακα Ελέγχου

Αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιήσει το βοηθητικό πρόγραμμα Πίνακας Ελέγχου για τη βελτίωση του ήχου. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Εκτέλεση . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή RUN από τη λίστα επιλογών.

2. Πληκτρολογήστε και πληκτρολογήστε το κουμπί Enter στο πλαίσιο διαλόγου RUN.

3. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και επιλέξτε τη συσκευή εξόδου ήχου. Στην κάτω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στις Ιδιότητες .

4. Στις ιδιότητες συσκευής εξόδου, μεταβείτε στην καρτέλα Βελτιώσεις και ενεργοποιήστε τις βελτιώσεις που θέλετε να εφαρμόσετε. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο Ok .

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη βελτίωση ήχου στον υπολογιστή σας Windows 11 για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου.

3) Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για τη βελτίωση της ποιότητας του ήχου. Πρέπει επίσης να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα παραμόρφωσης ήχου. Δείτε πώς μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Διαχείριση Συσκευών. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

2. Αναπτύξτε τους ελεγκτές ήχου, βίντεο και παιχνιδιών του Device Manager. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη συσκευή εξόδου ήχου και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης .

3. Στο παράθυρο Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης, επιλέξτε « Αυτόματη αναζήτηση για προγράμματα οδήγησης »

Αυτό είναι! Τώρα τα Windows 11 θα σαρώσουν αυτόματα για μια νέα έκδοση του προγράμματος οδήγησης ήχου και θα το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή σας.

4) Ενεργοποιήστε το Spatial Audio

Το Spatial Audio είναι μια νέα δυνατότητα βελτίωσης ήχου που εισήχθη στα Windows 10. Όταν ενεργοποιείτε το Spatial Audio στον υπολογιστή σας, ο ήχος θα αισθάνεται ότι αναπαράγεται γύρω σας αντί μέσω ηχείων ή ακουστικών. Η δυνατότητα είναι επίσης διαθέσιμη στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην καρτέλα Σύστημα στην αριστερή πλευρά.

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Ήχος .

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Για προχωρημένους και κάντε κλικ στο Όλες οι συσκευές ήχου .

5. Τώρα κάντε κλικ στη συσκευή εξόδου που χρησιμοποιείτε. Στις ιδιότητες της συσκευής εξόδου, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Χωρικός ήχος .

6. Τώρα κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Spatial audio και επιλέξτε Windows Sonic για ακουστικά .

Αυτό ειναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον χωρικό ήχο στον υπολογιστή σας με Windows 11.

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου του υπολογιστή σας, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :δεν έχει εγκατασταθεί η συσκευή εξόδου ήχου στα Windows

Πώς να αλλάξω τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows

Πώς να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *