GPT-4 του OpenAI: Όλες οι λεπτομέρειες

Το GPT-4 κυκλοφόρησε επίσημα από το OpenAI στο ChatGPT Plus

Τέλος, το Open AI κυκλοφόρησε την επόμενη γενιά GPT-4 με διάφορα προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πολυτροπικού μοντέλου. Όπως η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης κατέχει δημοφιλή ChatGPT Έτσι, περιμέναμε να δούμε πρώτα αυτό το GPT-4 σε αυτό.

Αλλά το εισήγαγαν πρώτα στο Bing Chat, αλλά μην ανησυχείτε, καθώς δεν ήταν γεμάτο με όλες τις νέες δυνατότητες του GPT-4 χωρίς πολλές δυνατότητες, οπότε ας συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω.

10 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ChatGPT το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

GPT-4 του OpenAI: Όλες οι λεπτομέρειες

Η επιτυχία του ChatGPT έχει κερδίσει πολύ κόσμο και την προσοχή της εταιρείας. ακόμη και η Microsoft έχει τροφοδοτήσει την εταιρεία προγραμματιστών της με χρήματα για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της στη μη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Bing που έχει τώρα ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες εμπόδιο.

Και η εταιρεία προγραμματισμού της αποφάσισε να εργαστεί για την επόμενη έκδοση του μοντέλου αυτοπαλίνδρομης γλώσσας που ονομάζεται GPT-4, και τώρα, είναι επίσημα διαθέσιμη στο ChatGPT, αλλά όχι για όλους.

Η Microsoft αποκάλυψε το «Νέο Bing» που υποστηρίζεται από το ChatGPT του Open AI(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Όπως το κρατάει η εταιρεία πίσω από ένα paywall και αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το ChatGPT με βάση το GPT-4, πρέπει να πληρώσει, ενώ το προηγούμενο ChatGPT που βασίζεται στο GPT-3 είναι ακόμα ελεύθερος για όλους.

ChatGPT Plus είναι η συνδρομή που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το GPT-4 και θα κοστίσει 20 $ μηνιαίως. Για να αναβαθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT, μπορείτε να μεταβείτε στο chat.openai.comκαι καθώς οι προγραμματιστές θέλουν να έχουν πρόσβαση στο GPT-4 API, ώστε να μπορούν να εγγραφούν σε αυτό λίστα αναμονής.

Άλλωστε την ίδια μέρα της κυκλοφορίας του Γιουσούφ Μαχντί επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ καταναλωτών της Microsoft, αποκάλυψε ότι το νέο τους Bing χρησιμοποιεί ήδη GPT-4 τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

 

Και οι χρήστες που αποτελούν μέρος του νέα προεπισκόπηση Bing Όλοι έχουν βιώσει μια πρώιμη έκδοση αυτού του ισχυρού μοντέλου.

Γιουσούφ συνεχάρη επίσης το Open AI για την κυκλοφορία του GPT-4 και είπε, «καθώς το OpenAI κάνει ενημερώσεις στο GPT-4 και πέρα, η Bing επωφελείται από αυτές τις βελτιώσεις».

Η Microsoft ενδέχεται να φέρει το ChatGPT στο «Bing» με προηγμένες δυνατότητες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι νέο υπάρχει στο GPT-4

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, πέρασαν περίπου έξι μήνες για να φτιάξουν το GPT-4, ώστε να μπορεί να παράγει περισσότερο δεκτός και πιο αδιαμφισβήτητη σε σύγκριση με το GPT-3.5.

Μοιράστηκε επίσης ορισμένα στατιστικά σχετικά με τη σύγκριση του με το GPT-3.5. Αναμένεται η νέα έκδοση του GPT δεν δημιουργούν αποτελέσματα γύρω 82% φορές για μη επιτρεπόμενο περιεχόμενοκαι αναμένεται επίσης να δημιουργήσει περίπου 40% περισσότερες πραγματικές απαντήσεις.

Απέκτησε επίσης πολλαπλές νέες δυνατότητες, όπως η δημιουργία αποτελεσμάτων σε περισσότερες γλώσσες παρά μόνο στα αγγλικά, καθώς βελτιώθηκαν 25 γλώσσες.

Και το GPT-4 είναι πλέον πιο ικανό να εκκαθαρίζει εξετάσεις που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους με τα πιο εκπαιδευμένα δεδομένα του και τις ανθρώπινες αποκρίσεις.

Για παράδειγμα, η εταιρεία το έδωσε στο ξεκαθάρισμα USNCO Local Section Exam 2022, και σκόραρε 36/60. Ωστόσο, το GPT-3 σημείωσε 24/60, 10 βαθμοί λιγότεροι από το GPT-4.

Μια άλλη πρόοδος είναι οπτικές εισροές που ήδη ανακαλύψαμε πριν την κυκλοφορία του. Με οπτικές εισόδους, οι χρήστες θα μπορούν να δίνουν στοιχεία ως κείμενο και εικόνες. Ωστόσο, πρόκειται να δώσει έξοδο σε μορφή κειμένου.

Το GPT-4 εξηγεί το MEME από το Reddit
Πηγή: OpenAI

Μπορείτε να δείτε το τέλειο παράδειγμα αυτής της νέας δυνατότητας οπτικής εισαγωγής στην παραπάνω εικόνα, όπου εξηγεί ένα μιμίδιο από Reddit.

Με όλα αυτά, έχει επίσης παρόμοιους περιορισμούς με το GPT-3, το οποίο περιλαμβάνει «παραισθησιογόνα» γεγονότα σε ένα θέμα που περιλαμβάνεται σε μη επιτρεπόμενο περιεχόμενο, και μπορεί να εμφανίζει σφάλματα συλλογισμού. Και επίσης, τα εκπαιδευμένα του δεδομένα εξακολουθούν να περιορίζονται στον Σεπτέμβριο του 2021.

Ένα ακόμη καλύτερο μέρος για το GPT-4 είναι ότι περιλαμβάνει “Δυνατότητα διεύθυνσης», που μπορεί να εξηγηθεί ως διαφορετικές προσωπικότητες για διαφορετικές καταστάσεις.

Μπορείτε να το καταλάβετε ρίχνοντας μια ματιά στην παρακάτω εικόνα στην οποία βρίσκεται το GPT-4 Σωκρατικός Παιδαγωγός αντί να δώσει απλώς την απάντηση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT σε Microsoft Edge & Bing(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

ChatGPT Steerability στο GPT-4
Πηγή: OpenAI

Τώρα, η Bing της Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που λαμβάνει οφέλη από την τεχνολογία του OpenAI, καθώς έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες για τη συγχώνευση του GPT-4 στα προϊόντα τους.

Η Microsoft θα μπορούσε σύντομα να αποκαλύψει τη δυνατότητα τύπου ChatGPT για εφαρμογές του Office(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Και αυτή η λίστα περιλαμβάνει μερικές δημοφιλείς επωνυμίες, όπως:

  • Duolingoη οποία είναι εταιρεία εκμάθησης γλωσσών.
  • Ταινίατο οποίο επιτρέπει πύλες ηλεκτρονικών πληρωμών.
  • Ακαδημία Khanη οποία είναι μια δημοφιλής εταιρεία εκπαίδευσης με χιλιάδες μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επίσης να δείτε το πλήρες αναφορά έρευνας από το OpenAI που περιέχει διάφορα αποτελέσματα δοκιμών του.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Καλάθι αγορών
Scroll to Top