Εκτυπωτές HP DeskJet έναντι OfficeJet: Τι είναι διαφορετικό;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός εκτυπωτή Officejet και έναν εκτυπωτή Deskjet

Το γραφείο χωρίς χαρτί δεν έχει ακόμη συμβεί, επομένως οι εκτυπωτές είναι ακόμα πολύ μαζί μας. Η Hewlett-Packard (HP) είναι ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές εκτυπωτών στον κόσμο και το HP DeskJet και η σειρά OfficeJet αποτελούν τις κύριες γραμμές τους.

Οι εκτυπωτές HP DeskJet και OfficeJet ανήκουν και οι δύο στην οικογένεια εκτυπωτών inkjet. Ωστόσο, ενώ το πρώτο είναι προσανατολισμένο στην οικιακή χρήση, το δεύτερο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις απαιτήσεις μιας μικρής επιχείρησης ή ενός οικιακού γραφείου. Αυτή η διαφορά στο κοινό για το οποίο απευθύνονται επηρεάζει σημαντικά τα σύνολα δυνατοτήτων τους και τη σειρά εκτυπωτών που είναι κατάλληλη για εσάς.

Λίστα με τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι κάνει κάθε τύπο εκτυπωτή HP μοναδικό και αν πρέπει να επενδύσετε σε έναν οικιακό εκτυπωτή ή σε έναν εκτυπωτή που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματικές ανάγκες.

HP DeskJet

Οι HP DeskJets είναι εκτυπωτές inkjet all-in-one κατασκευασμένοι με γνώμονα τους οικιακούς χρήστες. Είναι συμπαγείς, προσιτές και απλοί στη χρήση. Είναι ιδανικά για περιστασιακές εργασίες εκτύπωσης, όπως έγγραφα κειμένου, εργασίες για το σπίτι και εκτύπωση φωτογραφιών.

Οι εκτυπωτές DeskJet χρησιμοποιούν δύο δοχεία μελάνης, το ένα για μαύρο μελάνι και το άλλο για έγχρωμο. Παρέχουν αξιοπρεπή ποιότητα εκτύπωσης με ανάλυση έως και 4800 x 1200 dpi, ανάλογα με το μοντέλο.

Σημείωση: Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στη ρύθμιση δύο δοχείων που χρησιμοποιούν τα περισσότερα DeskJets. Για παράδειγμα, το DeskJet 3520 χρησιμοποίησε ένα σύστημα τεσσάρων δοχείων, επομένως φροντίστε να επιβεβαιώσετε το σύστημα που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο DeskJet πριν αγοράσετε,

Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι σχετικά χαμηλή, με τα περισσότερα μοντέλα να παράγουν περίπου δέκα σελίδες ανά λεπτό (ppm) σε ασπρόμαυρες και επτά έγχρωμες σελίδες ανά λεπτό. Οι οικιακοί χρήστες γενικά είναι εντάξει με αυτήν την ταχύτητα εκτύπωσης και αν χρειάζεστε μεγάλες ποσότητες ασπρόμαυρης εκτύπωσης στο σπίτι σε λογικές ταχύτητες, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν εκτυπωτή λέιζερ.

Η σειρά DeskJet είναι γνωστή για τις διάφορες επιλογές συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων Wi-Fi, Bluetooth και Wi-Fi Direct. ο Εφαρμογή HP Smart επιτρέπει την εύκολη εκτύπωση μέσω φορητών συσκευών από smartphone ή tablet. Ορισμένα μοντέλα προσφέρουν ακόμη και εκτύπωση φωτογραφιών χωρίς περιθώρια, μια εξαιρετική δυνατότητα για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο τραβώντας εκπληκτικές φωτογραφίες με σύγχρονες κάμερες smartphone που είναι λογικό να τις επιδεικνύουμε ως φυσικές εκτυπώσεις!

Υπόδειξη: Εάν αναζητάτε συγκεκριμένα μια λύση εκτύπωσης φωτογραφιών για φωτογραφίες smartphone, σκεφτείτε κάτι σαν το HP Sprocketπου μετατρέπει το smartphone σας σε ισοδύναμο μιας κάμερας Polaroid.

Ενώ τα περισσότερα HP DeskJets ενδέχεται να μην διαθέτουν οθόνη αφής, το λογισμικό που περιλαμβάνεται και η διαισθητική διάταξη κουμπιών καθιστούν τη λειτουργία τους απλή. Αυτοί οι εκτυπωτές συνήθως δεν διαθέτουν αυτόματο τροφοδότη εγγράφων ή εκτύπωση διπλής όψης, χαρακτηριστικά που είναι πιο κοινά σε μοντέλα γραφείου.

Οι εκτυπωτές DeskJet συνοδεύονται από εγγύηση για οικιακή χρήση και διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και το πού τους αγοράζετε. Μπορείτε να βρείτε μια σειρά εκτυπωτών HP DeskJet στο Amazon και στα περισσότερα παρόμοια καταστήματα λιανικής, που προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες. Ενώ τα DeskJets προορίζονται για οικιακούς χρήστες, υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των μοντέλων, επομένως οι επιχειρηματίες πελάτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα DeskJets καταρχήν, ειδικά αν αναζητάτε ένα προσωπικό inkjet ενός χρήστη για εργασία.

HP OfficeJet Pro

Οι εκτυπωτές OfficeJet Pro είναι πιο στιβαροί και γεμάτοι δυνατότητες σε σύγκριση με τους αντίστοιχους DeskJet. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτοί οι εκτυπωτές all-in-one είναι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών με δυνατότητα αντιγραφής, σάρωσης, ακόμη και αποστολής φαξ (το θυμάστε;). Η σειρά HP OfficeJet Pro είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μικρές επιχειρήσεις.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς εκτυπωτών OfficeJet είναι η ταχύτητα εκτύπωσης. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες έως και 20 σελ/λεπτό για ασπρόμαυρα έγγραφα και 11 σελ/λεπτό για έγχρωμα έγγραφα. Προσφέρουν επίσης συνήθως υψηλότερη ποιότητα εκτύπωσης με ανάλυση έως και 4800 x 2400 dpi.

Τα OfficeJets χρησιμοποιούν ξεχωριστά δοχεία μελάνης για κάθε χρώμα, γεγονός που μπορεί να εξοικονομήσει κόστος, καθώς χρειάζεται μόνο να αντικαταστήσετε το χρώμα που έχει εξαντληθεί.

Σημείωση: Όπως και με τους εκτυπωτές DeskJet, υπάρχουν εξαιρέσεις σχετικά με τη ρύθμιση των δοχείων μελάνης. Ενώ οι εκτυπωτές OfficeJet τείνουν να χρησιμοποιούν ξεχωριστά δοχεία μελάνης, υπάρχουν μοντέλα, όπως το OfficeJet 3830τα οποία χρησιμοποιούν ένα δοχείο τριχρωμίας και ένα δοχείο μαύρου μελανιού.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό εξοικονόμησης κόστους είναι το Υπηρεσία HP Instant Inkτο οποίο παρέχει αυτόματα δοχεία μελάνης όταν ο εκτυπωτής σας έχει χαμηλή στάθμη μελανιού.

Τα OfficeJets διαθέτουν επίσης (γενικά) ανώτερες επιλογές συνδεσιμότητας, όπως Wi-Fi, Ethernet, ακόμη και NFC σε ορισμένα μοντέλα. Όπως και η σειρά DeskJet, υποστηρίζουν εκτύπωση για φορητές συσκευές μέσω της εφαρμογής HP Smart και διαθέτουν δυνατότητες Wi-Fi Direct.

Άλλα επαγγελματικά χαρακτηριστικά του OfficeJet περιλαμβάνουν έναν αυτόματο τροφοδότη εγγράφων για σάρωση ή αντιγραφή πολλών σελίδων, εκτύπωση διπλής όψης και μεγαλύτερη χωρητικότητα δίσκου χαρτιού. Τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας διαθέτουν οθόνη αφής για πιο απλή πλοήγηση. Προσφέρουν επίσης πιο εύρωστες επιλογές εγγύησης για να ταιριάζουν με την επιχειρηματική τους χρήση.

HP Enterprise – Μεγάλη επιχείρηση!

Η σειρά HP OfficeJet Enterprise απευθύνεται σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις με μεγαλύτερους όγκους εκτυπώσεων. Αυτοί οι εκτυπωτές σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός πολυάσχολου περιβάλλοντος γραφείου, προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης, μεγαλύτερες χωρητικότητες δίσκου χαρτιού και πιο στιβαρή κατασκευή από τα τυπικά οικιακά μοντέλα.

Παρόλο που η σειρά εκτυπωτών OfficeJet Enterprise φαίνεται να έχει διακοπεί από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, μπορείτε ακόμα να τους αγοράσετε ανακαινισμένους ή καινούργιους, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ακόμα διαθέσιμο απόθεμα.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της σειράς OfficeJet Enterprise είναι η εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης, με ορισμένα μοντέλα να φτάνουν έως και τις 75 σελίδες ανά λεπτό.

Προσφέρουν επίσης εκτύπωση υψηλής ανάλυσης έως και 2400 x 1200 dpi για έγχρωμες εκτυπώσεις, εξασφαλίζοντας ευκρινή και ζωντανά αποτελέσματα. Επιπλέον, αυτοί οι εκτυπωτές υποστηρίζουν δοχεία μελάνης υψηλής χωρητικότητας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται το κόστος εκτύπωσης πιο αποτελεσματικά.

Σχεδιασμένοι για μεγάλης κλίμακας, πολυλειτουργική χρήση, αυτοί οι εκτυπωτές υποστηρίζουν επίσης προηγμένες λειτουργίες όπως αυτόματη εκτύπωση και σάρωση διπλής όψης, χειριστήρια οθόνης αφής και επιλογές συνδεσιμότητας δικτύου. Έτσι, η σειρά OfficeJet Enterprise παρέχει μια αξιόπιστη, υψηλής απόδοσης λύση εκτύπωσης για επιχειρήσεις με απαιτητικές εκτυπωτικές ανάγκες.

Οι εκτυπωτές OfficeJet Enterprise αντικαταστάθηκαν από τους εκτυπωτές inkjet HP PageWide Enterprise, αλλά έχουν επίσης διακοπεί. Φαίνεται ότι η σειρά Enterprise της HP είναι πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου επικεντρωμένη σε έγχρωμους και μονοφωνικούς εκτυπωτές λέιζερ, με τη μορφή LaserJet Enterprise προϊόντα.

Μην ξεχνάτε το OfficeJet Mobile

Η σειρά OfficeJet Mobile της HP απευθύνεται ειδικά σε όσους χρειάζονται λύσεις εκτύπωσης εν κινήσει. Αυτοί οι εκτυπωτές, σχεδιασμένοι με γνώμονα την κινητικότητα, είναι συμπαγείς και ελαφροί. Παρά το μικρό ανάστημά τους, διατηρούν πολλά βασικά χαρακτηριστικά της σειράς OfficeJet, συμπεριλαμβανομένης της ευέλικτης συνδεσιμότητας και της αξιόπιστης ποιότητας εκτύπωσης.

Όπως και οι αντίστοιχες πλήρους μεγέθους, οι εκδόσεις για φορητές συσκευές παρέχουν ανάλυση έως και 4800 x 1200 dpi για έγχρωμες εκτυπώσεις. Η ταχύτητα εκτύπωσής τους είναι ανταγωνιστική, με έως και 10 σελ/λεπτό για μονόχρωμες εκτυπώσεις και επτά σελ/λεπτό για έγχρωμες. Χρησιμοποιούν δύο φυσίγγια, ένα μαύρο και ένα τρίχρωμο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εγγραφούν στην υπηρεσία Instant Ink της HP για εύκολη αντικατάσταση δοχείων. Ωστόσο, αυτοί οι εκτυπωτές έχουν μικρότερη χωρητικότητα δίσκου χαρτιού και συνήθως δεν διαθέτουν τη δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης λόγω περιορισμών μεγέθους.

Η σειρά OfficeJet Mobile είναι μια ενδιαφέρουσα προσαρμογή της παραδοσιακής σειράς OfficeJet, με επίκεντρο τη φορητότητα. Κατά κάποιο τρόπο, οι φορητοί εκτυπωτές OfficeJet είναι σαν φορητοί εκτυπωτές DeskJet όταν συγκρίνετε τις προδιαγραφές και τις δυνατότητές τους.

Τι γίνεται με το HP Envy Range;

Η σειρά εκτυπωτών HP Envy προσφέρει μοναδικό συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας. Αυτοί οι έγχρωμοι εκτυπωτές inkjet όλα σε ένα προσφέρουν εκτυπώσεις, σαρώσεις και αντίγραφα υψηλής ποιότητας, ιδανικά για διάφορες εργασίες στο σπίτι. Οι εκτυπωτές Envy αποδίδουν καθαρά, ζωντανά αποτελέσματα με αναλύσεις εκτύπωσης παρόμοιες με τις σειρές DeskJet και OfficeJet στα 4800 x 1200 dpi για έγχρωμες εκτυπώσεις. Ωστόσο, η ταχύτητα εκτύπωσής τους είναι συνήθως πιο αργή, με περίπου δέκα σελ/λεπτό για ασπρόμαυρες και επτά σελ/λεπτό για έγχρωμες.

Η σειρά Envy έχει επίσης ενσωμάτωση με την εφαρμογή HP Smart. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον εκτυπωτή τους απευθείας από το smartphone τους, προσφέροντας δυνατότητες εκτύπωσης για φορητές συσκευές και εύκολη διαχείριση του εκτυπωτή. Οι εκτυπωτές Envy παρέχουν επίσης ισχυρή δικτύωση, συμπεριλαμβανομένης της συνδεσιμότητας Wi-Fi, Bluetooth και Wi-Fi Direct. Ορισμένα υποστηρίζουν επίσης την υπηρεσία HP Instant Ink για εύκολη διαχείριση μελανιού.

Παρά τη λειτουργικότητά τους, οι εκτυπωτές Envy δεν έχουν σχεδιαστεί για εκτυπώσεις μεγάλου όγκου. Είναι πιο κατάλληλα για μέτρια οικιακή χρήση, καθώς η χωρητικότητα και η ανθεκτικότητά τους στο δίσκο χαρτιού ενδέχεται να μην αντέχουν σε βαριές εργασίες εκτύπωσης. Εάν σκέφτεστε ένα από τα μοντέλα HP DeskJet, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τη σειρά Envy, καθώς υπάρχει σημαντική επικάλυψη στο κοινό που προορίζεται.

DeskJet εναντίον OfficeJet: Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Η επιλογή μεταξύ ενός εκτυπωτή DeskJet και ενός εκτυπωτή OfficeJet εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον όγκο εκτύπωσής σας και τους τύπους εγγράφων που χρειάζεστε για εκτύπωση.

Εάν χρειάζεστε έναν εκτυπωτή για περιστασιακή χρήση στο σπίτι, η σειρά DeskJet προσφέρει έναν καλό συνδυασμό οικονομικής τιμής και λειτουργικότητας. Χειρίζεται αποτελεσματικά τις καθημερινές εργασίες εκτύπωσης, ενώ διατηρεί ένα συμπαγές αποτύπωμα. Οι ανταγωνιστές της στην κατηγορία οικιακής χρήσης περιλαμβάνουν εκτυπωτές όπως οι Canon Pixma και Epson. Εάν ένα DeskJet ακούγεται κατάλληλο για εσάς, φροντίστε να δείτε και τη σειρά Envy.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε γραφείο στο σπίτι ή διευθύνετε μια μικρή επιχείρηση, η σειρά OfficeJet θα μπορούσε να είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Έχει σχεδιαστεί για εκτυπώσεις μεγαλύτερου όγκου και περιλαμβάνει πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως εκτύπωση διπλής όψης, μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης και ισχυρές επιλογές συνδεσιμότητας. Οι κύριοι ανταγωνιστές της σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνουν τη σειρά HP Laserjet, που είναι μονόχρωμοι και έγχρωμοι εκτυπωτές λέιζερ, και άλλες μάρκες όπως η Canon και η Epson.

Η εκτύπωση με λέιζερ, ειδικά σε έγχρωμη, έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, και για οποιαδήποτε επιχείρηση θα συνιστούσαμε να κοιτάξετε πρώτα αυτούς τους εκτυπωτές, εκτός εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε και έναν εκτυπωτή φωτογραφιών μεγάλου όγκου.

Οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν κασέτες γραφίτη αντί για μελάνι, προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης και καλύτερη ποιότητα κειμένου. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο ακριβά αρχικά και συνήθως είναι πιο ογκώδη από τα αντίστοιχα inkjet. Ωστόσο, όσον αφορά το κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα, οι εκτυπωτές laserjet πληρώνουν γρήγορα τα έξοδα τους.

Διαβάστε επίσης:Μετατροπη ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε έγχρωμες εικόνες

Πώς να εκτυπώσετε μια ιστοσελίδα από το Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *