Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11 (5 Μέθοδοι)

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, ίσως γνωρίζετε καλά τα σφάλματα BSOD. Το BSOD ή Blue Screen of Death είναι ένα κοινό φαινόμενο στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Η οθόνη BSOD εμφανίζεται ξαφνικά με έναν κωδικό σφάλματος που αναφέρεται σε αυτήν.

Τα σφάλματα BSOD εμφανίζονται για διάφορους λόγους, όπως σφάλματα ήχου, προβλήματα συνδεσιμότητας, κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης, καταστροφή αρχείων συστήματος, αποτυχία υλικού και πολλά άλλα.

Μία από τις κοινές αιτίες του BSOD είναι τα παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης.

Αν και τα παλιά προγράμματα οδήγησης μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν, τι γίνεται αν το αρχείο του προγράμματος οδήγησης είναι κατεστραμμένο;

Σε αυτήν την περίπτωση, οι συσκευές που βασίζονταν στο κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης ενδέχεται να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Επομένως, είναι απαραίτητο να βρείτε και να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης μόλις εντοπιστούν.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τους χρονοδιακόπτες αφύπνισης στα Windows 10/11

 

5 Μέθοδοι για τη διόρθωση κατεστραμμένων προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 10/11

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11 .

Αν και χρησιμοποιήσαμε τα Windows 10 για να επιδείξουμε τις μεθόδους, η διαδικασία είναι η ίδια και για τα Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

Η Google θα φέρει τα παιχνίδια Android στα Windows το 2022

1) Ενημερώστε τις κατεστραμμένες μονάδες δίσκου μέσω της Διαχείρισης Συσκευών

Η Διαχείριση Συσκευών φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση ξεπερασμένων ή κατεστραμμένων προγραμμάτων οδήγησης των Windows.

Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης από τη Διαχείριση Συσκευών.

1. Πρώτα, πατήστε το κουμπί Windows Key + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε το κουμπί Enter.

 

2. Αυτό θα ανοίξει τη Διαχείριση Συσκευών στον υπολογιστή σας. Τώρα πρέπει να ελέγξετε τα προγράμματα οδήγησης με ένα κίτρινο ερωτηματικό .

Το σημάδι υποδεικνύει πρόβλημα με τη συσκευή ή το πρόγραμμα οδήγησης.

3. Κάντε δεξί κλικ στο κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης από το μενού περιβάλλοντος.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τα Windows θα αναζητήσουν αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης στο διαδίκτυο και θα εγκαταστήσουν αυτόματα την πιο συμβατή έκδοση στον υπολογιστή σας.

2) Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης

Εάν η ενημέρωση δεν βοήθησε, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης. Δείτε τι πρέπει να κάνετε στη σελίδα Διαχείριση Συσκευών.

1. Πρώτα, πατήστε το κουμπί Windows Key + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε το κουμπί Enter.

 

2. Αυτό θα ανοίξει τη Διαχείριση Συσκευών στον υπολογιστή σας. Τώρα πρέπει να ελέγξετε τα προγράμματα οδήγησης με ένα κίτρινο ερωτηματικό.

Το σημάδι υποδεικνύει πρόβλημα με τη συσκευή ή το πρόγραμμα οδήγησης.

3. Κάντε δεξί κλικ στην κατεστραμμένη μονάδα δίσκου και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

 

4. Στη σελίδα Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής .

Αυτό είναι! Τελείωσες. Μόλις απεγκατασταθεί, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εγκαταστήσετε ξανά τη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον ιστότοπο του OEM σας για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο.

3) Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows για να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης

Εάν δεν γνωρίζετε, το λειτουργικό σύστημα Windows προσφέρει επίσης ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Δείτε πώς να εκτελέσετε το Windows Troubleshooter για να διορθώσετε κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε το πλήκτρο Windows + R κουμπί. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον έλεγχο και πατήστε το κουμπί Enter στο πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

 

2. Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων όπως φαίνεται παρακάτω.

 

3. Στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή όλων , όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

 

4. Στην επόμενη σελίδα θα εμφανιστεί μια λίστα για να διορθώσετε διάφορα προβλήματα. Από τη λίστα, πρέπει να επιλέξετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και να κάνετε κλικ σε αυτό.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Το Windows Troubleshooter θα εκτελεστεί και θα διορθώσει κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στο σύστημά σας.

ΚΑΡΕΚΛΑ GAMING RAPTOR ALYX

4) Εκτελέστε μια πλήρη σάρωση

Μερικές φορές κακόβουλο λογισμικό και ιοί στον υπολογιστή σας μπορούν να καταστρέψουν τα προγράμματα οδήγησης. Εάν κατεβάζετε συχνά αρχεία από το διαδίκτυο, είναι καλύτερο να εκτελέσετε πλήρη σάρωση προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

 

Εάν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησης ή συσκευή δεν λειτουργεί λόγω επίθεσης κακόβουλου λογισμικού, θα διορθωθεί αμέσως. Συνιστούμε την Malwarebytes , μια κορυφαία εταιρεία ασφάλειας, να πραγματοποιήσει πλήρη σάρωση.

Το Malwarebytes σαρώνει και αφαιρεί επίσης adware και PUP από το σύστημά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασφάλεια των Windows για να σαρώσετε το σύστημά σας δωρεάν.

5) Ενημερώστε το σύστημά σας

Είτε χρησιμοποιείτε Windows 10 είτε Windows 11, πρέπει να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα για να διορθώσετε ζητήματα που σχετίζονται με τα προγράμματα οδήγησης.

Μερικές φορές, μια απλή ενημέρωση συστήματος μπορεί να λύσει τα πιο συνηθισμένα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας με Windows.

Τα Windows διασφαλίζουν επίσης ότι όλα τα προγράμματα οδήγησης ενημερώνονται κατά την ενημέρωση του συστήματος. Επομένως, φροντίστε να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα Windows 10/11.

Πατήστε το κουμπί Windows Key + I για να ανοίξετε τη σελίδα Ρυθμίσεις. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update .

Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις. Στη συνέχεια , αναπτύξτε την ενότητα προαιρετικών ενημερώσεων και εγκαταστήστε όλες τις σχετικές ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης .

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα η ενημέρωση των Windows θα πραγματοποιήσει αυτόματα λήψη και εγκατάσταση των επιλεγμένων προγραμμάτων οδήγησης.

Μετά την ενημέρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10/11.

Τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης ενδέχεται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα με τον υπολογιστή σας.

Μπορεί ακόμη και να παρεμποδίσει την απόδοση του συστήματός σας. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να βρείτε και να διορθώσετε τα κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

 

Samsung Galaxy A51 128GB Dual Sim Smartphone – Μπλε

διαβάσατε το άρθρο: Πώς να διορθώσω κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10/11

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4988

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: