Πώς να διαγράψετε το ιστορικό προστασίας του Windows Defender στα Windows

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό προστασίας του Windows Defender στα Windows 11

Στα Windows 11, δεν χρειάζεστε λογισμικό προστασίας από ιούς για την προστασία της συσκευής σας από πιθανές απειλές, όπως ιούς, κακόβουλο λογισμικό, ransomware κ.λπ. Λαμβάνετε ένα ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας με τα Windows 11 που ονομάζεται Windows Security που εκτελείται στο παρασκήνιο και προστατεύει τον υπολογιστή σας από διάφορες απειλές.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη την Ασφάλεια των Windows, ίσως γνωρίζετε ότι η εφαρμογή ασφαλείας καταγράφει τις σαρώσεις και τις ενέργειές της στο Φάκελος Ιστορικό προστασίας. Ο φάκελος ιστορικού προστασίας ασφάλειας των Windows σάς επιτρέπει να ελέγξετε τις αλλαγές και να τις αναιρέσετε.

Ενώ η Ασφάλεια των Windows διατηρεί το αρχείο της σάρωσής της για δίκαιους λόγους, μερικές φορές μπορεί να θέλετε να το διαγράψετε. Εάν δεν έχετε ελέγξει ποτέ το φάκελο Ιστορικό προστασίας της Ασφάλειας των Windows, είναι πιθανό να είναι ένα πλήρες χάος. Επομένως, για να έχετε περισσότερο έλεγχο και σωστή προβολή, είναι καλύτερο να διαγράψετε το φάκελο Ιστορικό προστασίας στα Windows 11.

Αν δεν θέλετε ο πάροχος σας να καταγράφει και να παρακολουθεί την δραστηριότητά σας, το VPN είναι μονόδρομος | VPN ATLAS με 1,54€

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Ιστορικό προστασίας ασφάλειας των Windows Κενό/Λείπει; 8 τρόποι για να το διορθώσετε

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σάρωση εκτός σύνδεσης του Microsoft Defender στα Windows 11

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό προστασίας του Windows Defender στα Windows 11

Ως εκ τούτου, εάν αναζητάτε τρόπους εκκαθάρισης του ιστορικού προστασίας ασφαλείας του Microsoft Defender ή των Windows στα Windows 11, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν καθαρίσετε το ιστορικό προστασίας

Προτού προχωρήσετε και ακολουθήσετε τα βήματα για να διαγράψετε το ιστορικό προστασίας του Windows Defender, είναι σημαντικό να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για ιούς και κακόβουλο λογισμικό με οποιονδήποτε αξιόπιστο σαρωτή προστασίας από κακόβουλο λογισμικό.

Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός και ασφαλής και ότι δεν υπάρχει χώρος για απειλές ασφαλείας να εισέλθουν στον υπολογιστή σας εάν κάτι πάει στραβά κατά την πραγματοποίηση αλλαγών στο Windows Security ή Defender.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αξιόπιστο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού, όπως το Malwarebytes ή το AVG Antivirus. Μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα μας με καλύτερα εργαλεία προστασίας από ιούς για να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό ασφαλείας για τον υπολογιστή σας.

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους διαγράψτε το ιστορικό προστασίας ασφαλείας των Windows στα Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

1. Διαγράψτε το ιστορικό προστασίας ασφαλείας των Windows με μη αυτόματο τρόπο

Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει μη αυτόματα το ιστορικό προστασίας από την τοπική μονάδα δίσκου. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων του υπολογιστή σας (Windows + E). Όταν ανοίξει η Εξερεύνηση αρχείων, ανοίξτε τη μονάδα εγκατάστασης των Windows, συνήθως μονάδα C: για τους περισσότερους χρήστες.

2. Τώρα κάντε κλικ στο Θέα επιλογή στην κορυφή.

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Εμφάνιση > Κρυφά στοιχεία.

επιλέξτε την επιλογή Κρυφά στοιχεία

4. Τώρα πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδρομή:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History

ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων

5. Κάντε διπλό κλικ στο Υπηρεσία στο φάκελο Ιστορικό.

Υπηρεσία

6. Στο φάκελο Service, κάντε δεξί κλικ στο Ιστορία και επιλέξτε Διαγράφω.

'Διαγράφω'

Σπουδαίος: Εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε τον συγκεκριμένο φάκελο ή αρχείο, εκκινήστε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και επαναλάβετε τα ίδια βήματα. Η εκκίνηση του υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία λειτουργεί τις περισσότερες φορές.

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει το Ιστορικό προστασίας στον υπολογιστή σας με Windows 11.

2. Εκκαθαρίστε το ιστορικό προστασίας ασφαλείας των Windows μέσω του Event Viewer

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Event Viewer στα Windows 11 για να διαγράψετε το Ιστορικό προστασίας ασφαλείας των Windows. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πρόγραμμα προβολής συμβάντων. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Προβολή συμβάντων από τη λίστα επιλογών.

Πρόγραμμα προβολής συμβάντων

2. Στην Προβολή συμβάντων, επιλέξτε το Πρόγραμμα προβολής συμβάντων (τοπικό) και στη συνέχεια επεκτείνετε το Αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών.

Αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Microsoft ντοσιέ.

Microsoft

4. Στη δεξιά πλευρά, κάντε διπλό κλικ Windows.

5. Στα Windows, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στο Windows Defender.

Windows Defender

6. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο Λειτουργικό στο Windows Defender.

Επιχειρήσεων

7. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στο Εκκαθάριση αρχείου καταγραφής κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

Εκκαθάριση αρχείου καταγραφής

8. Τώρα, θα δείτε μια προτροπή επιβεβαίωσης. Κάνε κλικ στο Αποθήκευση και εκκαθάριση κουμπί για να διαγράψετε το αρχείο καταγραφής.

Αποθήκευση και εκκαθάριση

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει το ιστορικό προστασίας του Microsoft Defender για να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με Windows 11.

3. Εκκαθαρίστε το ιστορικό προστασίας του Windows Defender μέσω της πολιτικής τοπικής ομάδας

Το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας μπορεί να διαγράψει το ιστορικό προστασίας ασφαλείας των Windows. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πολιτική τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας από τη λίστα.

Επεξεργαστής πολιτικής τοπικής ομάδας

2. Στο Local Group Policy Editor, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Microsoft Defender Antivirus > Scan.

πλοηγηθείτε στην παρακάτω διαδρομή

3. Στη δεξιά πλευρά, βρείτε και κάντε διπλό κλικ στο Ενεργοποιήστε την αφαίρεση στοιχείων από το ιστορικό σάρωσης.

Ενεργοποιήστε την αφαίρεση στοιχείων από το ιστορικό σάρωσης

4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε ‘Ενεργοποιήθηκεκαι εισάγετε το χρονικό πλαίσιο. Μην ορίζετε τον αριθμό των ημερών στο μηδέν, καθώς το μηδέν σημαίνει για πάντα. Εσυ πρεπει εισαγάγετε τις ημέρες που θέλετε η ασφάλεια των Windows να διαγράφει το ιστορικό προστασίας. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

επιλέξτε «Ενεργοποιημένο» και εισάγετε το χρονικό πλαίσιο

Αυτό είναι! Αυτό θα διαγράψει αυτόματα το Ιστορικό προστασίας ασφαλείας των Windows στα Windows 11.

4. Εκκαθαρίστε το ιστορικό προστασίας του Microsoft Defender μέσω του PowerShell

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα PowerShell για να διαγράψετε το ιστορικό προστασίας του Microsoft Defender. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε PowerShell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο PowerShell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

2. Στο παράθυρο του PowerShell, επικολλήστε την παρακάτω εντολή και χτυπήστε το Εισαγω κουμπί.

Set-MpPreference -ScanPurgeItemsAfterDelay 5

επικολλήστε την παρακάτω εντολή

Σπουδαίος: Το 5 στο τέλος της εντολής αντιπροσωπεύει τις ημέρες μετά την εκκαθάριση της ασφάλειας των Windows από το αρχείο καταγραφής του Ιστορικού προστασίας. Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Πώς να διορθώσετε τη λειτουργία αδράνειας που δεν λειτουργεί στα Windows 11

Επομένως, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διαγράψετε το αρχείο καταγραφής του Microsoft Defender ή του Ιστορικού προστασίας ασφαλείας των Windows στα Windows 11.

Διαβάστε επίσης :Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;

Πώς να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας στα Windows 11

Πώς να διατηρήσετε ένα παράθυρο πάντα στην κορυφή στα Windows 10

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *